Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη διπλή δολοφονία – Όσα συνέβησαν μετά το αιματηρό περιστατικό

Εξετάζεται αν έδρασε μόνος

19 Δεκεμβρίου 2022 18:33
Μαφιόζικη επίθεση στη Νέα Σμύρνη: Νέο σοκαριστικό βίντεο από τη διπλή δολοφονία – Όσα συνέβησαν μετά το αιματηρό περιστατικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τις δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό περιστατικό σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 2 ατόμων από σφαίρες και τον τραυματισμό ακόμη ενός από πυροβολισμούς, καταγράφει νέο βίντεο – ντοκουμέντο.

Στο υλικό που δημοσίευσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, φαίνεται η στιγμή που το ΕΚΑΒ παραλαμβάνει την 31χρονη τραυματία.

Τι ερευνά η ΕΛΑΣ

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, τη διαδρομή που ακολούθησε ο «δράστης με τα μαύρα» της διπλής εκτέλεσης στη Νέα Σμύρνη αναζητούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Ο εκτελεστής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φέρεται να ήταν κρυμμένος σε σημείο απέναντι από την καφετέρια και από εκεί να παρακολουθούσε τον στόχο του. Μόλις βρήκε την κατάλληλη στιγμή, έβγαλε το εννιάρι πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί.

Μέσα σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα έριξε επτά φορές, με τις δύο σφαίρες να βρίσκουν στο κεφάλι τον 41χρονο, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν πιθανότατα ο μόνος του στόχος.

Ο 41χρονος, αλβανικής καταγωγής, που είναι σεσημασμένος για ληστεία, ναρκωτικά και παράνομη οπλοκατοχή, έπεσε νεκρός στο σημείο. Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας 43χρονος ομοεθνής του, με τον οποίο ήταν στο ίδιο τραπέζι, αλλά κατέληξε λίγα λεπτά αργότερα κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Οι σφαίρες έπληξαν στην κοιλιά και μία 31χρονη Ελληνίδα, η οποία νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η γυναίκα είχε πάει στη Νέα Σμύρνη για να διασκεδάσει και δεν έχει ουδεμία σχέση με το σεσημασμένο θύμα και την παρέα του.

Εξετάζεται αν έδρασε μόνος

Με βάση αστυνομικές πηγές, ο δράστης -που για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του φορούσε χειρουργική μάσκα για τον κορονοϊό- αμέσως μετά την εκτέλεση διέφυγε πεζός και τώρα γίνεται ένας αγώνας δρόμου από τις Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν ο εκτελεστής έδρασε μόνος του ή αν υπήρχε υποστηρικτική ομάδα που τον ανέμενε σε άλλο σημείο.

Οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας που να αποτυπώνονται οι κινήσεις του, τόσο κατά την προσέγγιση της πλατείας της Νέας Σμύρνης, όσο και κατά την απομάκρυνσή του από εκεί. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το διπλό φονικό οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ με δεδομένο ότι το δεύτερο θύμα, ηλικίας 43 ετών, δεν είχε φάκελο στην Ασφάλεια, εικάζουν ότι ήταν πιθανότητα μία παράπλευρη απώλεια.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν ποιες ήταν οι κινήσεις του 41χρονου ποινικού μέσα στη νύχτα, καθώς και με τι παράνομες δραστηριότητες ασχολείτο κατά τους τελευταίους μήνες, προκειμένου να σχηματίσουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων και ηθικών αυτουργών που να τον ήθελαν νεκρό.

Από το σημείο της εκτέλεσης περισυνελέγησαν επτά κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, οι οποίοι εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση. Από τα εργαστήρια της αστυνομίας θα διαπιστωθεί κατά την βαλλιστική εξέταση εάν το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη παράνομη ενέργεια κατά το παρελθόν ή ήταν «καθαρό».

Ένας «αδίστακτος εκτελεστής»

Πάντως, το γεγονός ότι ο δράστης έδρασε σε ώρα αιχμής, μέσα σε μία κατάμεστη πλατεία από κόσμο, επέλεξε να χτυπήσει μέσα σε καφετέρια που ήταν γεμάτη από απλούς πολίτες και πυροβολούσε αδιακρίτως προβληματίζει πολύ έντονα την ΕΛ.ΑΣ.

«Το γεγονός αυτό δείχνει ότι δεν είχε κανέναν ηθικό φραγμό και δεν τον ενδιέφερε καθόλου εάν από τα πυρά χάσει τη ζωή του ή τραυματιστεί άλλο άτομο πέρα από τον στόχο του. Μιλάμε για έναν αδίστακτο εκτελεστή που από τις κινήσεις του βλέπουμε ότι αδιαφόρησε πλήρως για το εάν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες», τονίζει στο ethnos.gr αξιωματικός της Ασφάλειας.

Όπως έχει καταγραφεί από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, ο εκτελεστής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σκορπά τον τρόμο με τους θαμώνες να παθαίνουν σοκ και να προσπαθούν να γλιτώσουν από τα πυρά.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα, διότι μιλάμε για μία περιοχή με πολύ κόσμο. Ο δράστης δεν αποθαρρύνθηκε στιγμή, παρακολουθούσε τον στόχο του και έδρασε χωρίς κανέναν ενδοιασμό», υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share