Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ψευτογιατρός: Ξέσπασε σε κλάματα η πρόεδρος ανακοινώνοντας την ποινή - «Συγκινούμαι... Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν...» (Video)

Ξέσπασε σε χειροκροτήματα το ακροατήριο

17 Νοεμβρίου 2022 13:32
Ψευτογιατρός: Ξέσπασε σε κλάματα η πρόεδρος ανακοινώνοντας την ποινή - «Συγκινούμαι... Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν...» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε οκτώ φορές ισόβια και επιπλέον 50 έτη, εκτιτέα τα 20, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο «ψευτογιατρός», που κρίθηκε ένοχος επτά ανθρωποκτονίες και έξι απόπειρες. Επιπλέον, οι δικαστές επέβαλαν στον κατηγορούμενο συνολική χρηματική ποινή 327.000 ευρώ.

Κλαίγοντας η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου δικάστηκε ο «ψευτογιατρός», κήρυξε το πέρας της διαδικασίας ευχαριστώντας όλους τους παράγοντες της δίκης, συνηγόρους, δικηγόρους πολιτικής αγωγής και τη γραμματέα της έδρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες. Συγκινούμαι… ήταν μια πολύμηνη δίκη που όλοι συνέβαλαν. Εύχομαι και τα δικά μου παιδιά να έχουν μια πορεία όπως εσείς» είπε απευθυνόμενη στους παράγοντες της δίκης.

Η αντίδραση της προέδρου προκάλεσε έντονη συγκίνηση και χειροκρότημα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων που είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δικαιοσύνη.

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Πέθανε δύο φορές, μία επίσημα και μία ανεπίσημα» κατήγγειλε φίλος θύματος για την επιρροή του - Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες

Δίκη «ψευτογιατρού»: Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της συζύγου ενός 46χρονου άνδρα που πέθανε από καρκίνο των όρχεων, ακολουθώντας τις συμβουλές του «ψευτογιατρού». Η μάρτυρας εξετάστηκε από τους συνηγόρους της υπεράσπισης και διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο που τις υποβλήθηκαν οι ερωτήσεις τους. Επίσης, ξέσπασε στην θέα του «ψευτογιατρού» η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις «θεραπείες» του.

«Πέθανε δύο φορές, μία επίσημα και μία ανεπίσημα»

«Έλεος. Προσπαθώ να δικαιώσω τη μνήμη του συζύγου μου και δέχομαι αυτήν την επίθεση. Έχω αγκαλιάσει τόσα πτώματα διαμελισμένα λόγω εργασίας και αυτήν την κρυάδα δεν την έχω ζήσει ποτέ. Δεν θέλω να μου μιλάτε έτσι, θα πάθω νευρική κρίση» ανάφερε η μάρτυρας.

Ακολούθησε η κατάθεση ενος φίλου του θανόντος, ο οποίος ανέφερε πως το θύμα του είχε εξηγήσει πως κατά τους γιατρούς η ασθένεια του ήταν ιάσιμη και σε αρχικό στάδιο. «Μου είπε ότι οι γιατροί του ανέφεραν ότι δεν πρέπει να ανησυχεί γιατί ήταν στο αρχικό στάδιο.

Τον Φεβρουάριο του 2007 μου είπε ότι γνώρισε έναν γιατρό διεθνούς φήμης που είχε θεραπεύσει πολύ κόσμο και ότι θα γλύτωνε την επέμβαση. Μου ακούστηκε καλή ιδέα παρ’ όλο που οι γιατροί του ζητούσαν άλλα πράγματα, δηλαδή χειρουργείο, βιοψία και μετά χημειοθεραπεία. Με πλησίασε κάποια στιγμή το 2010 και μου ζήτησε χρήματα για κάποια ένεση.

Μου είπε ότι υπήρχαν αυτά τα χρήματα αλλά θα αντιδρούσε η γυναίκα γυναίκα του. Κάποια στιγμή τον πήγα στον Άγιο Σάββα για εξετάσεις. Όταν βγήκε τον είδα να συνοδεύεται από κάποια άλλα άτομα με λευκές ποδιές. Μαζί τους ήταν και ο Κ.».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δάνεισε στον φίλο του περίπου 30.000 ευρώ για να προμηθεύεται τα σκευάσματα του κατηγορούμενου. «Τον έβλεπα φοβερά αδύναμο και ώρες ώρες ενώ ήταν ήρεμος άνθρωπος γίνονταν οξύθυμος» εξήγησε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τί σας έλεγε για την αγωγή που ακολουθούσε από τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ήταν κάθετος, δεν το άνοιγα το θέμα θα καταλήγαμε σε καυγά. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει πεθάνει δυο φορές, μια επίσημα και μια ανεπίσημα

Πρόεδρος: Σας είχε πει τί αγωγή ακολουθούσε από τον Κοντοστάθη;

Μάρτυρας: Μου έλεγε ότι είναι κάποια φάρμακα. Είχα δει ένα μπουκάλι, οπτικά ήταν σαν να ήταν κόλα, όταν το άνοιξα μύριζε τόσο πολύ που νόμιζα ότι είχε χαλάσει.

Πρόεδρος: Σας έλεγε κάτι για χειρουργείο;

Μάρτυρας: Ότι θα πήγαινε κάπου στην Ελβετία. Κάτι είχε κάνει από χειρουργείο αλλά δεν ξέρω που. Για Ελβετία ήξερα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share