Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Ξυλούρη - «Ανέθρεψα τον φονιά του γιου μου» (Video)

«Τη στιγμή που είδα τον πατέρα μου να κείτεται νεκρός...»

10 Νοεμβρίου 2022 15:11
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Ξυλούρη - «Ανέθρεψα τον φονιά του γιου μου» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναβιώνει σήμερα στα Χανιά η τραγωδία του διπλού φονικού στα Ανώγεια που συνέβη τον Μάιο του 2020. Ωστόσο, λίγο πριν την ολοκλήρωση της δίκης, η μητέρα του Γ.Ξυλούρη, συγκλόνισε με το σπαρακτικό μοιρολόι της.

Η δίκη στο Εφετείο διεξάγεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων ανάμεσα στις δυο οικογένειες. Kατηγορούμενος είναι ο Μανώλης Καλομοίρης ο οποίος πρωτόδικα, τον Απρίλη του 2021, είχε κριθεί ένοχος και του είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 7 χρόνια με πλειοψηφία (5-2).

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ και η δίκη γίνεται μέσα σε φορτισμένο κλίμα.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον της έδρας είπε ότι θα προτιμούσε να έχει πεθάνει ο ίδιος: “Τη στιγμή που είδα τον πατέρα μου να κείτεται νεκρός έχασα τη λογική μου. Εκείνο το βράδυ έχασαν τη ζωή τους δυο άνθρωποι. Μακάρι ο νεκρός να ήταν ένας, να ήμουν εγώ. Δυστυχώς ζω ακόμα. Διέπραξα έγκλημα χωρίς λογική σκέψη. Ζήτω να δικαστώ για αυτό”.

Μητέρα Γιώργου Ξυλούρη: «Εγώ ανέθρεψα το φονιά του γιου μου»

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση της μάνας του νεκρού Γιώργου Ξυλούρη: “Αυτόν που σκότωσε τον γιο μου, εγώ τον ανάθρεψα. Τον ανάθρεψα για να σκοτώσει το παιδί μου”, είπε παραδεχόμενη ότι ο γιος της μερικές μέρες πριν το φονικό είχε πιαστεί στα χέρια με τον νεκρό Λευτέρη Καλομοίρη.

Η διαδικασία εξελίσσεται με τις καταθέσεις μαρτύρων.

Φονικό Ανώγεια: «Όσες φορές και αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα» - «Ράγισαν» οι πέτρες με τις μαντινάδες στο μνημόσυνο του Λευτέρη Καλομοίρη (photo)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σήμερα στα Ανώγεια, εκεί όπου τελέστηκε το 40ήμερο μνημόσυνο στη μνήμη του Λευτέρη Καλομοίρη, που έπεσε νεκρός στις 2 Μαΐου στο Περαχώρι. Ενώ, «φωτιές» είχε ανάψει η κατάθεση που δόθηκε στις 11 Μαίου ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου για το διπλό φονικό στα Ανώγεια από θείο του άτυχου κτηνοτρόφου Γιώργη Ξυλούρη.

Για μία ακόμη φορά οι κόρες του Λευτέρη Καλομοίρη συγκλόνισαν με τις μαντινάδες για τον πατέρα τους. «Σκέφτηκα μήπως σε είχα στεναχωρήσει που δεν σε είχα καλέσει στον ύπνο μου πατέρα. Έτσι στις 18 Μαΐου, το βράδυ, πριν πέσω για ύπνο, σου είπα “αγαπημένε, αν θες έλα απόψε στο όνειρο, θα χαρώ”», ανέφερε η κόρη του, Αριστέα, στο μνημόσυνο.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η κόρη είπε πως είδε τον πατέρα της στον ύπνο και «αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν αφού είναι πεθαμένος, και τότε γύρισε προς το μέρος μου, με κοίταξε και μου είπε μια μαντινάδα: Θέλει μεγάλη δύναμη να βάλεις στην καρδιά σου, μπροστά σε όπλο αλλουνού να σώσεις τα παιδιά σου».

Μνημόσυνο Καλομοίρη στα Ανώγεια

Επίσης η Αριστέα Καλομοίρη διάβασε και την μαντινάδα που έγραψε ένας μαθητής του πατέρα της: «Καλοστρατιά Ντελικανή, Λευτέρη Καλομοίρη, έφυγες μα το έργο σου ο χρόνος δεν θα φθείρει».

Η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, Ελευθερία, τόνισε πως «όσες φορές κι αν ζούσαμε εσένα θα θέλαμε για πατέρα και τη μάνα μας που πονά βουβά» και συμπλήρωσε: «θυμάμαι μια μαντινάδα που μας έλεγες: Εγώ δεν είμαι πλούσιος μα έχω λεφτά πληθώρα, είναι τα πέντε μου παιδιά που καμαρώνω τώρα».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share