Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ραγδαίες εξελίξεις με τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά (Video)

Διώξεις σε 8 άτομα - Νέα κατάθεση από τη μητέρα

10 Νοεμβρίου 2022 14:54
Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ραγδαίες εξελίξεις με τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Διαψεύστηκαν οι ελπίδες ότι μετά από δέκα χρόνια η σορός του Μάριου Παπαγεωργίου που δολοφονήθηκε τον Αύγουστο το 2012 είχε εντοπιστεί καθώς τα οστά που βρέθηκαν σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια δεν ανήκουν τελικά στον άτυχο νεαρό, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται το θρίλερ για το πού μπορεί να βρίσκεται το σώμα του.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, από την πρώτη ανθρωπολογική εξέταση που έγινε στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών από καθηγητή ανθρωπολόγο, προκύπτει πως η παλαιότητά των οστών που βρέθηκαν στη σπηλιά στα Δερβενοχώρια συμπίπτει χρονολογικά με τη χειροβομβίδα που βρέθηκε στο σημείο και έτσι δεν μπορεί να είναι ο Μάριος Παπαγεωργίου.

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό πως η χειροβομβίδα ήταν του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα πρόκειται για ενήλικο άντρα λευκής φυλής και από την παλαιότητα που εμφανίζουν τα οστά, χρονολογούνται είτε στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είτε του Εμφυλίου Πολέμου, μπορεί και προγενέστερα λόγω των συνθηκών σταθερής θερμοκρασίας και ψύξης εντός του σπηλαίου, σε καμία περίπτωση όμως μεταγενέστερα.

Θα ληφθεί DNA για γενετικό έλεγχο με τη βάση εξαφανισμένων προσώπων με τα αποτελέσματα όμως να θεωρούνται από τώρα απίθανα, αφού αν η χρονολόγηση είναι αυτή, δεν υπάρχει βάση από εκείνη την εποχή και άρα είναι μάλλον πιθανό τα οστά να παραμείνουν χωρίς ταυτοποίηση.

Διώξεις σε 8 άτομα - Νέα κατάθεση από τη μητέρα

Διώξεις σε 8 άτομα ασκήθηκαν για την πιθανή εμπλοκή τους στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου.

Δείτε επίσης: Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: «Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα για τα οστά! Κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει...» - Αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογένειας

Ανάμεσα στα οχτώ άτομα εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις, βρίσκονται και δύο αστυνομικοί που φαίνεται να ενεπλάκησαν στην υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου τον Αύγουστο του 2012.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση θα καταθέσει στον ανακριτή η μητέρα του άτυχου άνδρα στις 11 το πρωί της 8ης Νοεμβρίου.

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Διώξεις σε 8 άτομα – Νέα κατάθεση από τη μητέρα

Παιδιά του βασικού υπόπτου

Τα δύο άτομα είναι ένας εν ενεργεία κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός και πρόκειται για τους γιους του 72χρονου καταδικασθέντος σε ισόβια οικογενειακού φίλου και «εγκεφάλου» του εγκλήματος.

Οι δύο άνδρες κλήθηκαν να καταθέσουν, καθώς διαπιστώθηκε η τηλεφωνική τους επικοινωνία με τον ηλικιωμένο, αλλά και με άλλα τέσσερα άτομα που φαίνεται να έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Κατά πληροφορίες της Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου, στο pelop.gr, οι πέντε από τους οκτώ είχαν ενεργό ρόλο στην απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου. Η δικογραφία έχει ήδη ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή.

Παράλληλα, αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων των οστών που βρέθηκαν σε σπηλιά στα Δερβενοχώρια.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share