Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μάνδρα: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του - Η πρώτη ποινή που του επιβλήθηκε (video)

Ο ανήλικος δράστης ισχυρίζεται ότι το μοιραίο προήλθε από λάθος

8 Νοεμβρίου 2022 18:20
Μάνδρα: Ελεύθερος μετά την απολογία του ο 14χρονος που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του - Η πρώτη ποινή που του επιβλήθηκε (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα (8/11) μετά την απολογία του σε ανακριτή ανηλίκων ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό του στη Μάνδρα την περασμένη εβδομάδα.

Στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ανηλίκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή. Σύμφωνα με το συνήγορο του 14χρονου, ο ανήλικος ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του αδελφού του προκλήθηκε από λάθος.

Έγκλημα στη Μάνδρα: «Φυσικά θα σταθώ στο παιδί μου... Ένα αγγελούδι είναι!» - "Έσπασε" τη σιωπή του ο πατέρας του 14χρονου που σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του (Video)

Έγκλημα στη Μάνδρα: Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα για να απολογηθεί ο 14χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του.

Το 14χρονο αγόρι υποστήριξε πως σκότωσε τον αδελφό του κατά λάθος, όταν εκπυρσοκρότησε η καραμπίνα την οποία κρατούσε στα χέρια του, την ώρα που οι δυο τους είχαν πάει για κυνήγι.

Το ανήλικο παιδί είναι αντιμέτωπο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ στο πλάι του βρίσκεται συνεχώς η οικογένεια του. Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR μίλησε αποκλειστικά ο πατέρας των παιδιών, φανερά συντετριμμένος.

«Φυσικά και θα σταθώ στο παιδί μου. Ένα αγγελούδι είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τι ποινές αντιμετωπίζει & τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο 14χρονος που φέρεται να δολοφόνησε από λάθος τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα.

Στον 14χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή ενώ για ατύχημα κάνει λόγο και ο δικηγόρος του.

Ο κ. Ιωάννης Βέρρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι δεν πυροβόλησε ο 14χρονος για να σκοτώσει τον 17χρονο αδελφό του.

«Πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο κ. Βέρρας και έκανε λόγο για ευαίσθητη υπόθεση λόγω της δημοσιότητας που έχει πάρει το θέμα.

Παράλληλα τόνισε πως αν κριθεί ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει. «Μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν».

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για τραύμα στον αυχένα, ενώ-σύμφωνα με πληροφορίες- η απόσταση και κυρίως η πορεία του βλήματος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύτηκε, συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε.

Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι, με σκοπό να βγει από εκείνο το σημείο όπου βρισκόταν και στη συνέχεια εγώ να μπορέσω να το πυροβολήσω. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου. Πυροβόλησα και η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…», κατέθεσε ο 14χρονος.

Στο πλευρό του 14χρονου βρέθηκαν τρία από τα αδέλφια του. Ο ανακριτής παρέπεμψε την υπόθεση στην ανακρίτρια ανηλίκων και ο 14χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη. Θα κρατηθεί μέχρι τότε, ενώ ο πατέρας του αφέθηκε ελεύθερος, για τον οποίο οι αρχές ερευνούν αν στοιχειοθετείται εναντίον του η κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και της οπλοκατοχής.

Φαίνεται πως η κυνηγετική καραμπίνα ήταν δική του, αν και στην αρχή ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε όπλο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share