Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για φόνο ζώου στον διδάκτορα του ΑΠΘ που πάτησε και σκότωσε το γατάκι!

Έρχεται ενώπιον της Δικαιοσύνης για την κτηνώδη πράξη του

30 Οκτωβρίου 2022 10:22
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για φόνο ζώου στον διδάκτορα του ΑΠΘ που πάτησε και σκότωσε το γατάκι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξελίξεις υπάρχουν γύρω από την φοβερή υπόθεση του διδάκτορα του ΑΠΘ, που πάτησε και σκότωσε ένα νεογέννητο γατάκι το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, καθώς σχηματίστηκε δικογραφία περί φόνου ζώου συντροφιάς, υπό την οποία διώκεται.

Με βάση το νέο νόμο, για το συγκεκριμένο κακούργημα προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών, με ένα άλλο άγριο έγκλημα στην περιοχή να εξιχνιάζεται.

Οδηγείται στη Δικαιοσύνη για την κτηνώδη πράξη του

Σύμφωνα με το Grtimes.gr, o κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή και το προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Από την έρευνα του τμήματος Προστασίας Ζώων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης προέκυψε η ταυτοποίηση του άνδρα, που καταγράφηκε από κάμερα καταστήματος να πατάει με το πόδι του ένα αδέσποτο νεογέννητο γατάκι, νυχτερινές ώρες, επί της οδού Ερμού.

Θεσσαλονίκη φόνος γάτας

Για τον 40χρονο διδάκτορα τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη υπάρχουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας καταγράφηκε και από άλλες κάμερες παρακείμενων καταστημάτων, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η μαρτυρία γυναίκας που τον είδε, δια ζώσης, να περιφέρεται στο σημείο, όταν έγινε η βάναυση κακοποίηση του άτυχου ζώου.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε πως εντόπισε νεκρό το γατάκι και ότι το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Αστυνομική πηγή ανέφερε, ότι ο διδάκτορας έχει ιστορικό κακοποίησης ζώων και ψυχιατρικών προβλημάτων, ενώ όταν κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας ότι οι μάρτυρες μπορεί να κάνουν λάθος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share