Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν 30-40 άτομα και φώναζαν "ελάτε εδώ ρε κότες"» - Τι είδαν οι αυτόπτες μάρτυρες - Καταθέτουν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συνεχίζεται η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων - Όσοι έχουν καταθέσει μιλάνε για οργανωμένο σχέδιο

17 Οκτωβρίου 2022 10:25
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήταν 30-40 άτομα και φώναζαν
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μετά τις καταθέσεις της οικογένειας του Παύλου, τη σκυτάλη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που γίνεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Χρυσής Αυγής πήραν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του. Δύο φίλοι του και ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ που έζησαν τα γεγονότα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Παράλληλα, εντολή για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη συνηγόρου του Γιάννη Λαγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε στο μεταξύ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όπως ανέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση ένας από τους φίλους του, με τον οποίο ήταν μαζί στην καφετέρια και παρακολουθούσαν τον αγώνα, όταν εξήλθαν «ήταν 30-40 άτομα, έβγαιναν από την Κεφαλληνίας συντονισμένα και φώναζαν “ελάτε εδώ ρε κότες”. Ο Παύλος φώναξε “τώρα τρέχουμε” και ξεκινήσαμε να τρέχουμε προς τα πάνω”. Ερχόντουσαν σε κύματα, χτυπάγανε και φεύγανε, προσπαθούσαν να μας εγκλωβίσουν».

Ο ίδιος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση λέγοντας ότι «δεχτήκαμε αναίτια επίθεση από τόσα άτομα που μαζεύτηκαν ξαφνικά εκεί με ρόπαλα, κράνη ή δοκάρια».

Μάλιστα, ο μάρτυρας συνάντησε τον Ρουπακιά στο κρατητήριο. Όπως κατέθεσε, «όταν ήρθε η αστυνομία, μας συνέλαβαν και μας πήγαν με χειροπέδες στο Α.Τ. Κερατσινίου. Μας έβαλαν στο κρατητήριο που ήταν ο Ρουπακιάς. Αυτός δεν φόραγε χειροπέδες και είχε το κινητό του. Μας είπε “δεν νομίζω να νομίζετε ότι είμαι με αυτούς επειδή φοράω άρβυλα; Εγώ περαστικός ήμουν και χτυπήθηκα κι εγώ”. Μας πρόσφερε και τσιγάρο, ήταν σε κατάσταση ηρεμίας».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share