Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την φρικτή δολοφονία στην Αίγινα: To DNA στο σκούφο και οι κινήσεις του Αλβανού που υποψίασαν τις αρχές

Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών αρχών οι κινήσεις του Αλβανού που συνέλαβαν στη Μάλτα

29 Αυγούστου 2022 11:41
Θρίλερ με την φρικτή δολοφονία στην Αίγινα: To DNA στο σκούφο και οι κινήσεις του Αλβανού που υποψίασαν τις αρχές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε πραγματικό θρίλερ, εξελίσσεται η υπόθεση του Αλβανού που συνελήφθη στη Μάλτα, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Αθηνών για τη φρικτή δολοφονία της θείας και του ανιψιού στην Αίγινα.

Για να αποδειχτεί ότι ήταν αυτός ο δολοφόνος, πρέπει να ταυτοποιηθεί πλήρως το DNA του με το DNA του δράστη που ξέχασε τον σκούφο του στο σημείο της δολοφονίας. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο και αυτό περιπλέκει την υπόθεση.

Τα θύματα της δολοφονίας

Θρίλερ με την φρικτή δολοφονία στην Αίγινα: To DNA στο σκούφο και οι κινήσεις του Αλβανού που υποψίασαν τις αρχές

Η εξήγηση βρίσκεται επτά χρόνια πριν όταν η έρευνα του Ανθρωποκτονιών έδειξε πως μια ομάδα Αλβανών που ήταν μεταξύ τους συγγενείς, έμαθαν ότι η θεία και ο ανιψιός στην Αίγινα έκρυβαν λίρες και μετρητά και αποφάσισαν να τους ληστέψουν.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της προσαγωγής του Αλβανού

Προηγουμένως φρόντισαν να πιάσουν δουλειά στο σπίτι και έτσι, όταν μπούκαραν τον Νοέμβριο του 2015 στο σπίτι για να το λεηλατήσουν τους ξυλοκόπησαν άγρια και όταν πίστεψαν ότι αναγνώρισαν και θα τους «δώσουν» στις αρχές, τους έκαψαν για να τους αποτελειώσουν.

Τότε οι αστυνομικοί προσήγαγαν τρεις Αλβανούς, το DNA των οποίων ταυτοποιούνταν μερικώς με το DNA που βρέθηκε στο σκούφο. Έτσι, αφέθηκαν ελεύθεροι και όταν αναζήτησαν τον 4ο, δηλαδή αυτόν που διέφυγε στη Μάλτα, διαπίστωσαν ότι την είχε κοπανήσει για το εξωτερικό. Έτσι με αυτό μόνο το στοιχείο η ανακρίτρια εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Αν λοιπόν δεν ταυτοποιηθεί πλήρως το DNA του Αλβανού συλληφθέντος με το DNA στον σκούφο, τότε διαπιστώνεται ότι είναι συγγενής του δολοφόνου, αλλά όχι ο δολοφόνος. Βέβαια, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί έφυγε άρον - άρον για το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, κύριος Γιώργος Καλλιακμάνης, τονίζει στο protothema.gr πως «πλέον τα εγκλήματα, εξιχνιάζονται με την συνδρομή της επιστημονικής αστυνομίας. Στην περίπτωση αυτή, δεν γνωρίζουμε αν θα ταυτοποιηθεί το DNA του συλληφθέντα, προφανώς όμως οι ανακριτικές αρχές, εξέδωσαν ένταλμα γιατί κατά τη διάρκεια της έρευνας, διέφυγε στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι τον αναζητούσαν οι αρχές γιατί υπήρχαν πληροφορείς σε βάρος του. Δεν ξέρουμε, αν τέλεσε το έγκλημα ή συμμετείχε, αλλά το γεγονός ότι διέφυγε στο εξωτερικό δημιουργεί υποψίες, για αυτό εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share