Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γυναικοκτονία στη Ζακύνθο: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου» - Στην ανακρίτρια ο 51χρονος δράστης (Video)

Ο εισαγγελέας Ζακύνθου του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

5 Αυγούστου 2022 12:04
Γυναικοκτονία στη Ζακύνθο: «Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου» - Στην ανακρίτρια ο 51χρονος δράστης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γυναικοκτονία στη Ζακύνθο: Μια συγγνώμη στα παιδιά του ψέλλισε ο 51χρονος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 40χρονης συζύγου του στη Ζάκυνθο, κατά την είσοδό του σήμερα στο δικαστικό μέγαρο, με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών.

Ο δράστης είχε ζητήσει και πήρε προθεσμία την περασμένη Τρίτη από την εισαγγελέα Ζακύνθου για να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου ο 51χρονος συζυγοκτόνος είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την αποτρόπαια πράξη του.

Έγκλημα στη Ζάκυνθο: «Η μάνα μου έκανε δυο δουλειές και ο πατέρας μου ξόδευε όλα τα χρήματα» - Ξεσπά ο γιος του συζυγοκτόνου

Για το έγκλημα στη Ζάκυνθο που συγκλόνισε το πανελλήνιο μίλησε ο 20χρονος γιος της 41χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της.

Ο νεαρός βρέθηκε στα δικαστηρία την Τρίτη γιατί ήθελε να είναι «παρών» τη στιγμή που ο πατέρας του θα περνούσε το κατώφλι του εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί. Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Πελοπόννησος είπε:

«Η μάνα μου φοβόταν. Εκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και εκείνον. Ο πατέρας μου ξόδευε όλα του τα χρήματα. Τσακώνονταν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές. Ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει.

Αλλα αυτός εκεί. Ακόμη και όταν πριν από ένα μήνα του έκανε μήνυση, εκείνος παρακάλεσε να γυρίσει πίσω. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος και υπήρξαν περιοριστικοί όροι να μην πλησιάζει την μάνα μου.

Ομως εκείνος ήρθε και την παρακάλεσε να μείνει σπίτι μέχρι να βρει άλλο χώρο. Και η μάνα μου σκεπτόμενη εμάς και φοβούμενη το δέχτηκε. Παρά το ξύλο που είχε φάει από τα χέρια του».

Για την ημέρα της δολοφονίας, ο 20χρονος γιος της 41χρονης είπε: «Ηρθε σπίτι μεθυσμένος, εγώ έλειπα. Χτύπησε τη μάνα μου πολύ. Η μάνα μου πήγε στην Αστυνομία και του έκανε πάλι μήνυση.

Και οι αστυνομικοί την άφησαν και έφυγε. Ούτε καν περιπολικό δεν διέθεσαν να την φέρει σπίτι. Να ελέγξουν, να δουν τι συμβαίνει. Την άφησαν αβοήθητη. Και ο πατέρας μου την βρήκε να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού και την σκότωσε».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share