Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον αγγειοχειρουργό - Δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης Νταϊάνας (Video)

Τον έκρινε ένοχο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως»

28 Ιουνίου 2022 22:06
Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τον αγγειοχειρουργό - Δικαίωση για την οικογένεια της άτυχης Νταϊάνας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ισόβια κάθειρξη -όπως και πρωτόδικα- καταδικάστηκε ο 43χρονος ειδικευόμενος αγγειοχειρουργός, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της ασθενούς του, μιας 36χρονης μεσίτριας, τον Απρίλιο του 2017, μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση που βγήκε αλλά καμία απόφαση δεν φέρνει πίσω την κοπέλα μου» είπε ο γιος της Νταϊάνας. «Η δικαιοσύνη έχει αποδοθεί μπράβο στο δικαστήριο. Ευχαριστώ σε όσους μου συμπαραστάθηκαν, όσους μας βοήθησαν», ανέφερε. Ο σύζυγος του θύματος είπε στο OPEN: «Νιώθουμε δικαιωμένοι αλλά καμία ποινή, όσο μεγάλη και αν είναι, δεν πρόκειται να φέρει πίσω μία σύζυγο, μία μητέρα στα τρία ανήλικα παιδιά, μία μοναχοκόρη».

Το Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση, τον έκρινε ένοχο για «ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσα διά παραλείψεως», χωρίς να τού αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μετά την ετυμηγορία, ο κατηγορούμενος γιατρός επέστρεψε στις φυλακές.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 36χρονη μεσίτρια, μητέρα τριών παιδιών, είχε επισκεφθεί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας για να υποβληθεί σε θεραπεία αφαίρεσης κιρσών από τα πόδια. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 43χρονος την οδήγησε σε εγκαταλελειμμένο χώρο του Νοσοκομείου, όπου της χορήγησε δύο ισχυρά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις. Τα αναισθητικά φαίνεται να προκάλεσαν στη γυναίκα άπνοια και αναπνευστική καταστολή, με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός της. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος -πάντα κατά τη δικογραφία- αντί να καλέσει σε βοήθεια, «φόρτωσε» την 36χρονη στο αυτοκίνητό του και την οδήγησε στη Χαλκιδική, πετώντας τη σορό της σε γκρεμό, στην περιοχή του Παλιουρίου, όπου βρέθηκε τα επόμενα 24ωρα σε κατάσταση αποσύνθεσης.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share