Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού: «Μίλησε» το DNA και δείχνει τον δράστη (video)

Νέα στοιχεία μετά την εξέταση των εμπλεκόμενων

9 Ιουνίου 2022 18:42
Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του Άλκη Καμπανού: «Μίλησε» το DNA και δείχνει τον δράστη (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα δεδομένα για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Οι ποινικές ευθύνες κατηγορουμένων ενισχύονται από τα ευρήματα της εξέτασης DNA των εμπλεκομένων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτικός Κούγιας για τη δολοφονία του Άλκη: «Θα ζητήσουμε η δίκη να γίνει στην Αθήνα» - Όσα είπε για τα ευρήματα του ιατροδικαστή (video)

Συγκεκριμένα πρόσωπα προσδιορίζεται σε ποιες θέσεις ήταν σε αυτοκίνητα, όπου βρέθηκε το αίμα του άτυχου 19χρονου. Η δικογραφία την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.

Από την ανάλυση που έγινε από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν ίχνη αίματος του Άλκη, στο φονικό δρεπάνι που χρησιμοποιήθηκε, σε εξωτερική πλευρά ενός κράνους, στο πεζοδρόμιο, σε ένα σκούφο και σε γάντια. Επίσης, βρέθηκε βιολογικό υλικό του δολοφονημένου νεαρού στην πίσω αριστερή θέση του αυτοκινήτου Renault και στο δάπεδο της ίδιας πλευράς, όπως και στην πίσω και κάτω πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού του αυτοκινήτου Polo.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στην έκθεση εξέτασης DNA τοποθετούνται συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις των αυτοκινήτων, στις οποίες βρέθηκε μείγμα και με βιολογικό υλικό του 19χρονου Άλκη. Ενισχύεται, έτσι, η εκτίμηση ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν άμεση επαφή μαζί του σε σημείο να μεταφέρουν ίχνη αίματος μέσα στα οχήματα.

Πολλαπλά δείγματα DNA για τη δολοφονία του Άλκη

Στο Citroen που έχει σταθμεύσει στην οδό Πλαστήρα, βρέθηκε DNA του 20χρονου Αλβανού στην εσωτερική χειρολαβή της πόρτας του συνοδηγού και μείγμα βιολογικού υλικού στο πατάκι.

Στο Renault που ακολούθησε βρέθηκε DNA 23χρονου Έλληνα στη χειρολαβή της πίσω αριστερής πόρτας. Στην πίσω αριστερή πόρτα και στο προσκέφαλο του οδηγού βρέθηκε επίσης και βιολογικό υλικό από τον έναν τραυματία.

Επίσης, στο Polo που έστριψε στην οδό Θεόδωρου Γαζή, όπου έγινε η αιματηρή επίθεση επιβεβαιώθηκε ότι στο τιμόνι ήταν ο 22χρονος Έλληνας που παραδόθηκε τελευταίος. Βρέθηκε, όμως, DNA 25χρονου Έλληνα, στα ίδια σημεία που βρέθηκε αίμα του Άλκη μέσα στο αυτοκίνητο.

Η ανακριτική έρευνα που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα δεν εντόπισε ποινικές ευθύνες σε άλλα πρόσωπα εκτός των δώδεκα που συνελήφθησαν και έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Η δικογραφία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αναμένεται να ανατεθεί σε εισαγγελέα για να υποβάλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share