Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σωτήρης Μπουζιάνης: Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ ένα 20λεπτο μετά τη χορήγηση κεταμίνης - Τι είπε για τη δόση ο ιατροδικαστής (Video)

Σοκ με τις αποκαλύψεις!

26 Μαΐου 2022 20:11
Σωτήρης Μπουζιάνης: Η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ ένα 20λεπτο μετά τη χορήγηση κεταμίνης - Τι είπε για τη δόση ο ιατροδικαστής (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση της Πάτρας και το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας κατέθεσε στην 18 τακτική ανακρίτρια ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την έρευνα για το θάνατο του πρώτου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου τόνισε στην ανακρίτρια πως η Τζωρτζίνα πέθανε από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Δείτε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου θέλει...» - Αποκαλύψεις της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου (Video)

Όπως αναφέρει το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής εξήγησε στην ανακρίτρια και τη χρονική περίοδο που χρειάζεται για να δράσει η κεταμίνη, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησής της.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Νικόλαου Ράικου, «η δράση της κεταμίνης εκδηλώνεται άμεσα (δευτερόλεπτα) μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, 1 έως 5 λεπτά μετά από ενδομυϊκή χορήγηση, 5 έως 10 λεπτά ενδορινικά και 15 με 20 λεπτά με λήψη από του στόματος».

Με βάσει αυτά τα στοιχεία, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης εκτίμησε ότι η Τζωρτζίνα πέθανε το πολύ μέσα σε ένα 20λεπτο, όταν μέσα στο μονόκλινο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της.

Κατέρριψε έτσι, τον βασικό ισχυρισμό της 33χρονης κατηγορούμενης ότι η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς. «Εάν η κεταμίνη χορηγηθεί ταχέως ενδοφλεβίως, η ουσία μπορεί να προκαλέσει άπνοια, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί οδηγεί σε αναπνευστική και καρδιακή ανακοπή», αναφέρεται στο πόρισμα.

Επίσης, ο κ. Μπουζιάνης πρότεινε και ενώπιον της ανακρίτριας να προχωρήσει το θέμα με την εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, προκειμένου μέσω νέων εξετάσεων να διαπιστωθεί αν είχαν χορηγηθεί στο άτυχο κορίτσι τοξικές ουσίες και προγενέστερα.

Για παραλήψεις μιλά η πλευρά της Πισπιρίγκου

Κρούση για να αναλάβει και πάλι την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε παράλληλα, πως από τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του, διαπιστώνει κενά και παραλείψεις που τον βάζουν σε σκέψεις.

Όπως τόνισε, μια ουσία που είχε χορηγηθεί στη Τζωρτζίνα, στην ίδια ποσότητα με την κεταμίνη, ωστόσο δεν εντοπίστηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις.

Καταθέτουν Τσιόλα και Τσάκωνα

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις της Αγγελικής Τσιόλα και της Χριστίνας Τσιόλα, οι οποίες είχαν συντάξει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, οι θάνατοι των οποίων αναμένεται να διερευνηθούν ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δεν θα ακυρώσουν τα αρχικά τους συμπεράσματα, θα υπερασπιστούν τα ευρήματα που βρήκαν και θα τα συνδυάσουν με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share