Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ελένη Τοπαλούδη - Οριστικά στις 20 Μαΐου η απόφαση: Ένταση με τους γονείς της - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι (video)

«Κυρία πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω», είπε ο Ροδίτης κατηγορούμενος

18 Μαΐου 2022 12:55
Ελένη Τοπαλούδη - Οριστικά στις 20 Μαΐου η απόφαση: Ένταση με τους γονείς της - Τι είπαν οι κατηγορούμενοι (video)
Πηγή φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Παρασκευή το πρωί θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της έδρας μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον σε 15 έτη κάθειρξης για τον ομαδικό βιασμό της.

Δείτε επίσης: Συγκινεί ο Φοίβος Δεληβοριάς: Έγραψε τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη (Video)

Μάλιστα σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι με το πέρας των αγορεύσεων, ρωτήθηκαν από την πρόεδρο αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες τους.

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε: «κυρία πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω»

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;

Κατηγορούμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία είπε: «Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Μάλιστα σήμερα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ξέσπασαν μη αντέχοντας να ακούσουν τα επιχειρήματα των δικηγόρων. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυνα από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Πρόταση «καταπέλτης» από την εισαγγελέα για ενοχή των κατηγορουμένων - «Την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να πεθάνει εκεί»

Την ενοχή, όπως και πρωτόδικα, των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου δικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Με αλληλoκαρφώματα επιχείρησαν να μεταθέσουν ο ένας στον άλλον την βαριά ποινική ευθύνη τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη οι δύο πρωτοδίκως καταδικασθέντες κατά τη διάρκεια της σημερινής τους απολογίας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Το παρών στο δικαστήριο έδωσαν και οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας, με τη μητέρα της να ξεσπά ακόμη μια φορά βλέποντας τους κατηγορουμένους:

«Σε τρεις μέρες έφαγες το παιδί μου ρε π...όπαιδο. Ήρθατε από την Αλβανία να σπείρετε τον πόνο» φώναξε μόλις άρχισε η εισαγγελέας να περιγράφει όσα συνέβησαν.

Η εισαγγελική λειτουργός αφού αναφέρθηκε στη συνάντηση της Ελένης με τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής ανακαλύπτοντας στη συνέχεια ότι μαζί τους θα έρθει και ένας Ροδίτης φίλος του, έφτασε στην ώρα που οι τρεις τους πήγαν στο σπίτι του τελευταίου στους Πεύκους.

«Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο. Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, οι κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό.

Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Εκείνοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο με εκείνη να αιμορραγεί ακατάσχετα.

Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο… Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.

Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει του ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν, όπως και το φορτηγάκι, και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελένη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. «Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share