Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Έτσι έπνιξα την Καρολάιν»! Η περιγραφή της «ιδανικής» σχέσης και οι αντιφάσεις (Video)

Η προκλητική 10ωρη απολογία του 34χρονου πιλότου - Καταπέλτης ο εισαγγελέας

12 Μαΐου 2022 08:45
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Έτσι έπνιξα την Καρολάιν»! Η περιγραφή της «ιδανικής» σχέσης και οι αντιφάσεις (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Περισσότερες από 10 ώρες απολογούνταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στο δικαστήριο, με την έδρα και τους ενόρκους να του θέτουν καταιγισμό ερωτήσεων για την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

«Ελπίζω κάποτε όλοι όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους, ελπίζω κάποτε να με συγχωρέσουν, ο Θεός να με συγχωρέσει. Εγώ δε θα με συγχωρέσω ποτέ», ήταν τα τελευταία λόγια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα σχετικά με την «ονειρική σχέση χωρίς κανένα πρόβλημα». «Η Κάρολαϊν δεν ήταν ιδιοκτησία μου. Προσπαθώ να είναι ευτυχισμένη η σύντροφος μου. Δεν την ελέγχω», υποστήριξε.

«Μετά από 37 μέρες θεατρικών παραστάσεων, πρόσθεσε μία 8ωρη υπερωρία»

Κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια, ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν έκανε δηλώσεις σχετικά με τη διαδικασία: «Δεν είχα σκοπό να κάνω κάποια δήλωση, γιατί σας είχα πει ότι θα κάνω μετά το δικαστήριο. Όμως, σήμερα διαπίστωσα για μια ακόμη φορά ότι και οι δολοφόνοι παρερμηνεύουν το δικαίωμα που τους δίνει η ποινική δικονομία να σιωπούν.

Νομίζουν ότι μπορούν να παραπλανούν τους πάντες. Σήμερα όμως δεν είχε ευήκοα ώτα ο κύριος Αναγνωστόπουλος, είχε ένα ΜΟΔ με έμπειρους δικαστές. Η τραγική συγκυρία ήταν ότι στις 37 ημέρες θεατρικών παραστάσεων πρόσθεσε και μια οκτάωρη υπερωρία σήμερα, την ημέρα της επετείου του θανάτου της Καρολάιν, της μητέρας του παιδιού του».

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε σύμφωνα με το Star πως ο εντολέας του έδωσε όσες απαντήσεις μπορούσε να δώσει: «Μετά από 10 ώρες απολογίας, ο εντολέας μου έδωσε όλες τις απαντήσεις στο επίπεδο που μπορούσε να δώσει. Αφορούσαν κυρίως τις συνθήκες της τέλεσης του αδικήματος και εκείνη τη μοιραία νύχτα που πραγματικά συνέβη.

Ο εντολέας μου έτσι όπως τα έζησε έδωσε τις εξηγήσεις που έπρεπε να δώσει. Δικαιολόγησε και τις 37 μετέπειτα μέρες της πράξεως. Έδωσε τις εξηγήσεις ακόμα και τώρα, ακόμα και στην τελευταία ερώτηση. Την Δευτέρα παίρνουμε την σκυτάλη οι δικηγόροι, οπότε και αναμένεται να παρθεί η απόφαση του δικαστηρίου».

Η περιγραφή της «ιδανικής» σχέσης και οι αντιφάσεις

Ο Αναγνωστόπουλος αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο στην περιγραφή της σχέσης του με την Καρολάιν Κράουτς, η οποία φαίνεται να έχει καταγραφεί στην συνείδησή του ως «ιδανική», με παραμυθένιες συνθήκες.

Επί 5 ώρες, ο 34χρονος, παρά την πίεση της προέδρου να φτάσει «στον επίμαχο χρόνο» εξιστορούσε στους δικαστές την «ομορφιά», την «ευτυχία» και την «αγάπη» που βίωνε ο ίδιος και το θύμα.

Αν και το έγκλημα έχει ομολογηθεί από τον ίδιο, ο 34χρονος δεχόταν επί ώρες βροχή ερωτήσεων, τόσο από την πρόεδρο αλλά στην συνέχεια και από την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου.

Ο ίδιος αναφερόταν σε κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας, δείχνοντας ωστόσο πως δεν του ήταν εύκολο να αναφερθεί με την ίδια σαφήνεια στον χρόνο που άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από τον γάμο τους. Στο «μετά» του «παραμυθένιου γάμου» στην Πορτογαλία, όταν η Καρολάιν είχε δύο εγκυμοσύνες, με την πρώτη να καταλήγει σε αποβολή και την δεύτερη με σοβαρά προβλήματα του κυοφορούμενου μωρού.

Οι συγνώμες του συζυγοκτόνου

Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος θέλησε να πει στις καταληκτικές του φράσεις, «συγνώμη» για όσα έκανε...

«Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία, ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη. Κάθε μέρα θα ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα μου. Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά.

Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά…».

Προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε την Καρολάιν

Ωστόσο, από τη μεριά της, η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τον Αναγνωστόπουλο.

Εισαγγελέας: Ήταν σαν να απολογείστε για ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Προσπαθούσατε να τεντώσετε μια κατάσταση. Να δείξετε ότι υπήρχε μια επιδεινούμενη ένταση, ώστε να δικαιολογήσετε ένα βίαιο έγκλημα.

Γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη. Δηλαδή ότι λιποθύμησε.

Κατηγορούμενος: Ό,τι είπα είναι μια προσπάθεια όχι να πείσω για μια κατάσταση που πρώτος είπα ότι δεν επιδέχεται καμία δικαιολογία. Οποιοσδήποτε βρίσκεται σε μια κατάσταση τέτοιας σύγχυσης…

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share