Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάρολαϊν - Σήμερα η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (Video)

«Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο»

11 Μαΐου 2022 07:30
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάρολαϊν - Σήμερα η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (Video)
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (11/5) από την ημέρα της άδικης δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος απολογείται σήμερα.

Ο δράστης θα κληθεί σήμερα να δώσει τη δική του εκδοχή για τη μοιραία βραδιά στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Ο 33χρονος πιλότος, εκτός απροόπτου, θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το στυγερό έγκλημα το οποίο, όπως ισχυρίζεται, δεν είχε προμελετήσει. Ο κατηγορούμενος πρέπει να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον οδήγησε στην προσπάθεια του να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος μιλώντας στους αστυνομικούς για αιματηρή ληστεία που είχε μοιραία κατάληξη. Αλλά και πώς πήρε την απόφαση να κάνει μέρος του τόπου του εγκλήματος την κόρη τους ακουμπώντας την πάνω στο άψυχο κορμί της μητέρας της και να κρεμάσει το σκύλο της οικογένειας από τη σκάλα σκηνοθετώντας, με αυτό τον τρόπο, ένα σκηνικό φρίκης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε το έγκλημα του με 37 ημέρες καθυστέρηση επιμένοντας από τότε στους ισχυρισμούς του περί δολοφονίας εν βρασμώ ψυχής. Τις ημέρες που προηγήθηκαν, σύμφωνα με την κατηγορία, έπαιζε θέατρο υιοθετώντας το ρόλο του συγκλονισμένου συζύγου που θρηνεί για την απώλεια της πολυαγαπημένης του γυναίκας. Είχε πάει στην κηδεία της Καρολάιν στην Αλόννησο με ελικόπτερο και έχοντας στην αγκαλιά του, ως ασπίδα, την κόρη τους. Σύμφωνα με την μητέρα της άτυχης 20χρονης, ο κατηγορούμενος την έβαλε να πληρώσει ακόμη και το φέρετρο του παιδιού της και την παρηγορούσε στην αγκαλιά του στο μνημόσυνο των 40 ημερών, λίγο πριν συλληφθεί και οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγο μου, την αγαπούσα και την αγαπάω όσο τίποτα άλλο, αυτό δεν αλλάζει από τη μέρα που τη γνώρισα» είπε στους δικαστές με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, χθες, ξέσπασε σε κλάματα όταν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης εγγράφων της δικογραφίας διαβάστηκαν αποσπάσματα από το ηλεκτρονικό ημερολόγιο της Καρολάιν, το οποίο η οικογένεια της αμφισβητεί ότι έχει γραφτεί στο σύνολο του από την άτυχη κοπέλα. Οι προσωπικές αναφορές για την γέννηση της κόρης τους και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ήταν αυτά που οδήγησαν στη συναισθηματική φόρτιση του 33χρονου πιλότου που, ωστόσο, παρακολούθησε την πολυήμερη ακροαματική διαδικασία ψύχραιμος. Μάλιστα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατούσε σημειώσεις από τις καταθέσεις των μαρτύρων και ως άλλος δικηγόρος επιχείρησε με «μπαράζ» ερωτήσεων να εκμαιεύσει στοιχεία που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του. Η προσπάθεια του, εκτιμούν νομικοί, έχει ως στόχο την αναγνώριση ελαφρυντικού που θα έχει ως αποτέλεσμα να «σπάσει» τα ισόβια με τα οποία είναι αντιμέτωπος.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share