Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Κυανόκρανος με πολεμική εκπαίδευση ο δολοφόνος - Οι άλλες δύο απόπειρες στραγγαλισμού (video)

Παρελθόν γεμάτο τσαμπουκάδες και απόπειρες πνιγμού

10 Μαΐου 2022 21:32
Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Κυανόκρανος με πολεμική εκπαίδευση ο δολοφόνος - Οι άλλες δύο απόπειρες στραγγαλισμού (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά αναφορικά με το προφίλ και το παρελθόν του 55χρονου συζυγοκτόνου στην Καβάλα, ο οποίος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την 43χρονη Αϊντα Παπαδοπούλου μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσε.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Πρώην του 55χρονου είχε προειδοποιήσει την 43χρονη - «Είχε προσπαθήσει να με...» (video)

Και ενώ αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν οικογενειάρχη ο οποίος δεν προκαλούσε και είχε ένα χαμηλό προφίλ ήσυχου ανθρώπου, τα τελευταία 24ωρα έχουν προκύψει στοιχεία που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο!

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος είχε βίαιο παρελθόν, με συλλήψεις, απόπειρες πνιγμών σε πρώην σύντροφό του, ενώ μαρτυρία παλιού συμμαθητή του αναφέρει πως ο δράστης ενδεχομένως να χρησιμοποίησε τις μεθόδους στραγγαλισμού που έμαθε έχοντας υπηρετήσει θητεία ως κυανόκρανος στη Νότιο Αφρική!

Συγκεκριμένα, η μαρτυρία που κατατέθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, προήλθε από παλιό συμμαθητή του 55χρονου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως δεν έκρυψε πως γνώριζε ότι ο δράστης είχε αποκτήσει γνώσεις από ειδικές πολεμικές τεχνικές.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, στο παρελθόν ο δράστης είχε υπηρετήσει ως κυανόκρανος στρατιωτικός στη Νότιο Αφρική και προηγουμένως είχε λάβει την κατάλληλη στρατιωτική εκπαίδευση, προκειμένου να μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες πολέμου.

«Τον συνάντησα το κάπου στο 2006 ή 2007 στην Καβάλα. Μιλήσαμε για λίγο και μου είπε ότι είχε χαθεί για κάποια χρόνια γιατί είχε φύγει ως στρατιωτικός στο εξωτερικό ως κυανόκρανος. Υπηρέτησε για αρκετά χρόνια και είχε λάβει ειδική εκπαίδευση».

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που έδωσε ο μάρτυρας στην ερώτηση εάν έμαθε ακόμη και να σκοτώνει: «Και βέβαια, τη στραγγάλισε με το ένα χέρι! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει τις γνώσεις που απέκτησε ως κυανόκρανος για να πνίξει την άτυχη γυναίκα του».

«Το έκανε και σε μένα, είχα προειδοποιήσει την Αϊντα»

Την ώρα που ο ίδιος βρίσκεται πλέον προφυλακισμένος για τη δολοφονία της συζύγου του, στη δημοσιότητα βγήκαν ακόμη πιο σοκαριστικά στοιχεία για το βίαιο παρελθόν του. Όπως αποκάλυψε στο Live News πρώην σύντροφος του δράστη, είχε αποπειραθεί να πνίξει την ίδια δύο φορές, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

Όπως τόνισε η γυναίκα, με την οποία είχε σχέση για δύο χρόνια, στην αρχή ο 55χρονος της δημιούργησε την «τέλεια εικόνα» για τον χαρακτήρα του, τα πράγματα όμως άλλαξαν γρήγορα και δραματικά. Η ίδια, μετά τις δύο απόπειρες εναντίον της, δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία, αλλά αποφάσισε να απομακρυνθεί από εκείνον, καθώς είχε αρχίσει να τον φοβάται και κυρίως να αισθάνεται απειλή για τη ζωή της.

Το ακόμη πιο συγκλονιστικό της ιστορίας είναι πως η πρώην σύντροφος του γυναικοκτόνου, φοβούμενη πως θα είναι επικίνδυνος και στη συνέχεια των σχέσεών του, αποφάσισε να επικοινωνήσει με την Άϊντα Παπαδοπούλου, όταν έμαθε ότι εκείνη και ο 55χρονος παντρεύτηκαν!

Μάλιστα την προειδοποίησε για το βίαιο παρελθόν του, όμως, η άτυχη φαρμακοποιός δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της πρώην συντρόφου του. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ήρθε να την επιβεβαιώσει λίγα χρόνια αργότερα και αφού το ζευγάρι είχε αποκτήσει και δύο παιδιά από τον γάμο του: «Είχα πει στην Αϊντα αυτό που έκανε και σε μένα προσπαθώντας να με πνίξει δύο φορές. Την προειδοποίησα ,αλλά δεν με άκουσε».

Η σύλληψή του το 2002 είχε δείξει τα βίαια ένστικτα

Ο γυναικοκτόνος είχε συλληφθεί το 2002, ύστερα από καταγγελία πρώην φίλης του η οποία είχε ζητήσει την ποινική του δίωξη μετά από ξυλοδαρμό. Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την είχε ακολουθήσει με την μοτοσικλέτα του από το σπίτι της στην Αθήνα. Όταν η κοπέλα σταμάτησε σε ένα φανάρι κατά τη διαδρομή της, εκείνος προσπάθησε βίαια να τη βγάλει έξω από το αυτοκίνητο. «Λίγο αργότερα όταν πάρκαρε για να επισκεφθεί μια φίλη της την πλησίασε και την χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσουν τα γυαλιά της.

Όταν αυτή φώναξε βοήθεια ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί βρίζοντάς την», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί τότε εις βάρος του. Μάλιστα ο κατηγορούμενος όταν βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα όταν αντιμέτωπος με την κατηγορία του ξυλοδαρμού προσπάθησε να δραπετεύσει εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι υπήρχε αρκετός κόσμος, αλλά συνελήφθη από τον φρουρό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share