Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μονεμβασιά: Μαρτυρίες για υπάρξη συνοδηγού του 52χρονου που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα! (Video)

«Αν είχαν τραβήξει τον Τάσο από τον δρόμο θα ζούσε»

10 Μαΐου 2022 10:27
Μονεμβασιά: Μαρτυρίες για υπάρξη συνοδηγού του 52χρονου που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι.

Ο 52χρονος οδηγός του ΙΧ παρέσυρε επί 200 μέτρα δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες σε μηχανάκι με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να του απαγγελθούν κατηγορίες για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εν τω μεταξύ, ο δράστης κρατείται στην αστυνομία και αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη.

Αυτόπτης μάρτυρας: Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, τρελάθηκε

Αυτόπτης μάρτυρας του φριχτού τροχαίου περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τι είδε την ώρα του περιστατικού.

Ο Κώστας Κάλλας, ήξερε και τους τρεις, τον δράστη και τα δύο θύματα, όμως δεν μπορεί να εξηγήσει τι έγινε. «Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά», είπε εκτιμώντας ότι, ο οδηγός «δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε», αφού «γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον».

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, τρελάθηκε», επανέλαβε ο μάρτυρας. Ο ίδιος άκουσε τον οδηγό τη στιγμή της σύλληψής του να λέει στους αστυνομικούς: «Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο».

Ως γνωστός θυμάτων – δράστη, ο κ. Κάλλας είπε πως «δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν νομίζω ότι υπήρχαν προηγούμενα». Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Μαρτυρίες για υπάρξη συνοδηγού του 52χρονου που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Την ίδια ώρα, νέες μαρτυρίες κάνουν λόγο για την ύπαρξη συνοδηγού στο αυτοκίνητο που σκότωσε τους ηλικιωμένους στη Μονεμβασιά. Η πληροφορία είχε γίνει γνωστή από τα πρώτα λεπτά μετά τη διπλή δολοφονία, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε από τις αρχές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ένα ζευγάρι, που βρισκόταν για φαγητό σε ταβέρνα, ισχυρίζεται ότι ενδεχομένως μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη να υπήρχε και συνοδηγός, ενώ οι δύο νέοι μάρτυρες δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν στην Αστυνομία. Στην ίδια εκπομπή μεταδόθηκε η πληροφορία ότι ο συνοδηγός κατέβηκε στο πάρκινγκ της ταβέρνας που επιχείρησε να κρυφτεί πρόσκαιρα ο δράστης.

Αλέξης Κούγιας: «Λάθος η δίωξη για ανθρωποκτονία στον οδηγό, βρίσκεται σε μανιακή κρίση»

«Τραγωδία με τρία θύματα» χαρακτηρίζει το σοκαριστικό τροχαίο στην Μονεμβασιά ο Αλέξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 52χρονου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι. Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει απόλυτα λανθασμένη την ποινική δίωξη για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση στον εντολέα του.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως η υπόθεση αφορά ένα τροχαίο ατύχημα με δράστη εντελώς ακαταλόγιστο, «που θα έπρεπε ήδη να είναι υπό την επιμέλεια των ψυχιάτρων της ψυχιατρικής κλινικής Τριπόλεως και όχι να αντιμετωπίζεται ως ένας υγιής δράστης».

Υποστηρίζει πως ο δράστης εμφάνισε διπολική διαταραχή στην ίδια ηλικία που εκδήλωσε και η μητέρα του ενώ «αδυνατούμε να ανταλλάξουμε μαζί του, έστω και μία φράση, ώστε να ασκήσουμε το λειτούργημά μας, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Δικηγόρων». Ο 52χρονος «από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του, βρίσκεται στην κατάσταση της μανιακής κρίσεως, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμη και τώρα».

«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου και την απόλυτη ηθική συμπαράστασή μου στους συγγενείς των δύο ανυποψίαστων θυμάτων, αλλά τολμώ να διατυπώσω την ανθρώπινη και νομική άποψη ότι η υπόθεση αυτή, δυστυχώς, είναι μία οικογενειακή και κοινωνική τραγωδία με τρία θύματα και με τρεις οικογένειες που θα δυστυχήσουν από τώρα και στο εξής» επεσήμανε ο κ. Κούγιας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share