Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μονεμβασιά - Αμίλητος ο δράστης στους αστυνομικούς: «Θα σας πω αν με αφήσουν τα... παιδιά» (video)

Ο 52χρονος το πρωί της Δευτέρας (9/5) οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο στη Σπάρτη

9 Μαΐου 2022 15:01
Μονεμβασιά - Αμίλητος ο δράστης στους αστυνομικούς: «Θα σας πω αν με αφήσουν τα... παιδιά» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 52χρονος, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ, παρέσυρε, σκότωσε και έσυρε με το αυτοκίνητό του, τους δύο 77χρονους στη Μονεμβασιά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (9/5).

Ο 52χρονος το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο στη Σπάρτη, όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα, καθώς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση, επικίνδυνες παρεμβάσεις στην οδική συγκοινωνία, σωματική βλάβη εξ αμελείας και απείθεια.

Ο 52χρονος που δεν έχει πει ούτε μία κουβέντα στους αστυνομικούς, κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο Σπάρτης, γιατί σκότωσε με το αυτοκίνητό του τους δύο ανθρώπους, είπε στους δημοσιογράφους: «Εάν με αφήσουν τα παιδιά, θα σας πω».

Η συμπεριφορά του προκαλεί ερωτήματα ενώ όσοι τον ξέρουν, λένε πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε και φαρμακευτική αγωγή. Πάντως, ο δικηγόρος των συγγενών του ενός από τα δύο θύματα, Χρήστος Πλείωτας, ανέφερε:

«Σαφώς και έχει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον κώδικα ποινικής δικονομίας και μπορεί να αρθρώσει τους οποιουσδήποτε ισχυρισμούς του, πλην όμως δεν τρελαίνεται ένας άνθρωπος από τη μία στιγμή στην άλλη. Θα πρέπει να διερευνηθεί η πορεία και η διαδρομή του συγκεκριμένου ατόμου καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του, διότι δεν μπορεί να τιτλοφορείσαι ως επιχειρηματίας και να έχεις μία διαδρομή καθόλα λογικού ατόμου από πλευράς ατομικής, οικογενειακής, επαγγελματικής, κοινωνικής».

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας για τον 52χρονο

«Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Υπάρχει κάποιο ιστορικό στην οικογένεια απ' ό,τι ενημερώθηκα. Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική».

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο. Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share