Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Αποκαλύψεις δικηγόρου - «Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιούς κινδυνεύει! Είχε καταλάβει ότι ήταν στόχος» (Video)

«Η κόρη του μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε»

27 Απριλίου 2022 10:12
Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Αποκαλύψεις δικηγόρου - «Δεν μου είχε πει ποτέ από ποιούς κινδυνεύει! Είχε καταλάβει ότι ήταν στόχος» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου που δολοφονήθηκε την Δευτέρα του Πάσχα στην εξοχική κατοικία του στα Δερβενοχώρια, Γιάννης Μαρκουλάκος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για τις συνθήκες θανάτου του επιχειρηματία. Ο κ. Μαρκουλάκος μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου.

«Ό, τι γνωρίζω, το γνωρίζω από τα ΜΜΕ κατά κύριο λόγο. Τέσσερις ένοπλοι πήδηξαν την μάντρα και τον σκότωσαν. Τον είχαν στοχοποιήσει, ποιός μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Από το 2002 που ξεκίνησαν τα προβλήματά του,έως και το 2019. Αντιπαλότητες είχε, ωστόσο κάποιων οι αντιπαλότητες λύνονται άσχημα και σε κάποιους καλά.

Στη δική του περίπτωση λύθηκαν με τον πιο άσχημο τρόπο, μία φορά προσπάθησαν να τον σκοτώσουν μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, και άλλη φορά τώρα που ήταν μόνος του με τους δικούς του», ανέφερε αρχικά.

«Για ανθρώπους που έχουν εμπλοκές με το νόμο, έχω μία αρχή, να ρωτάω μόνο αυτά που αφορούν τις εμπλοκές τους και τίποτα παραπάνω. Δεχόμουν αυτά που μου έλεγε και δεν ρωτούσα κάτι παραπάνω. Όταν τον έβλεπα, είχε κάποιους ανθρώπους να τον φυλάνε, αλλά δεν μου είχε πει από ποιόν φυλάγεται, ούτε τον ρωτούσα. Τα ισόβια δεν έσπασαν, αλλά αθωώθηκε όπως και για την απαγωγή Παναγόπουλου», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να ερμηνεύσω το έγκλημα, γιατί έχει πολλές εκδοχές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκουλάκος.

«Η κόρη του μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε»

Για τις περιπτώσεις των πανίσχυρων «νονών» της νύχτας, οι οποίοι γίνονται στόχοι πληρωμένων δολοφόνων μίλησε στην ΕΡΤ, ο συνδικαλιστής στης ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια, «Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια κανονική μαφία, σαν την ιταλική».

Ο ίδιος μίλησε για τη «greek mafia» κάνοντας λόγο για τα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει έναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Δέκα πέντε σφαίρες βρήκαν τον Σκαφτούρο. Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε» είπε ακόμα.

«Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των ερευνών, διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου. Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Βασικό στοιχείο στα χέρια των Αρχών είναι και η μοτοσικλέτα που εγκαταλείφθηκε περί τα 500 μέτρα από το χωριό Σκούρτα Βοιωτίας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share