Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τραγωδία στη Πάτρα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα

Ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ!

18 Απριλίου 2022 08:49
Τραγωδία στη Πάτρα: Σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις πιάτσες των τοξικομανών ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. τα ίχνη της τοξικής ουσίας που επέφερε τον θάνατο του κοριτσιού.
Έως και 1.000 mg κεταμίνης, σε μία και μόνο θανατηφόρο δόση, εκτιμά ότι πρέπει να χορηγήθηκαν στην άτυχη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη ο εντατικολόγος και διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο κ. Ηλιάδης, λόγω της ειδικότητάς του, έχει γνώση τόσο για τη διακίνηση του εν λόγω φαρμάκου μέσω του ΙΦΕΤ στη χώρα μας, όσο και για την ιατρική χρήση του στα νοσοκομεία.

Τα όσα αποκαλύπτει στη Realnews είναι ικανά να κατευθύνουν τις έρευνες των Αρχών και να δώσουν πιθανές απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πώς μπορεί να χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο εννιάχρονο παιδί, αλλά και με ποιον τρόπο μπορεί η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου να την προμηθεύτηκε.

Ο γιατρός, που μαζί με το προσωπικό της κλινικής έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η εννιάχρονη, συγκινεί με τα λόγια του κάθε φορά που μιλά για τη μικρή ασθενή του, την Τζωρτζινούλα, όπως συνήθιζε να τη λέει. Δεν κρύβει τη στενοχώρια του και για πρώτη φορά κάνει λόγο για το «θανατηφόρο Μινχάουζεν» («deadly Munchausen») από το οποίο υποπτεύθηκε ότι πάσχει η Ρ. Πισπιρίγκου.

Ρούλα Πισπιρίγκου
Photo Credits: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Από Ιταλία

Μιλώντας για την ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της εννιάχρονης κόρης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών είναι αποκαλυπτικός. «Υπάρχουν πολλά σκευάσματα κεταμίνης. Πυκνά και μη πυκνά. Εμείς στην Ελλάδα έχουμε το φιαλίδιο που λέγεται “κεταμίνα”, το οποίο έρχεται από την Ιταλία. Έρχεται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) και χορηγείται στους ασθενείς με αυστηρότατα πρωτόκολλα. Δεν είναι ένα φάρμακο που βρίσκεται σε κοινή θέα.

Έρχεται στο φαρμακείο του νοσοκομείου σε συγκεκριμένες ποσότητες. Το κάθε φιαλίδιο είναι 50 mg/ml. Δεν είναι δόση που μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί όπως η Τζωρτζίνα. Οι φυσιολογικές δόσεις στα παιδιά είναι 1 με 2 mg ανά κιλό βάρους. Αν η Τζωρτζίνα ήταν 30 κιλά, μπορούσε άνετα να λάβει, χωρίς να πάθει κάποια επιπλοκή, ακόμα και 60 mg, δηλαδή λίγο πάνω από μια ολόκληρη αμπούλα», εξηγεί.

Πισπιρίγκου
Photo Credits: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Η αναγωγή που κάνει στη συνέχεια, όσον αφορά τη δόση που χορηγήθηκε στην εννιάχρονη την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, προκαλεί ανατριχίλα. Ο κ. Ηλιάδης υποστηρίζει ότι «εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg έως ένα γραμμάριο (1.000 mg). Άρα, αν η δράστις έκλεψε κεταμίνη από τα νοσοκομεία πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να εκλάπη τέτοια ποσότητα», επισημαίνει ο εντατικολόγος, εξηγώντας ότι η ουσία που βρέθηκε στην εννιάχρονη δεν θα μπορούσε να είχε προέλθει από τα αποθέματα του νοσοκομείου.

«Η κεταμίνη κυκλοφορεί σε πυκνά διαλύματα σε άλλες χώρες. Εκτιμώ ότι αυτή που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα πρέπει να ήταν συμπυκνωμένη και σε μεγάλο φιαλίδιο. Δεν θα μπορούσε ο δράστης να σπάει αμπούλες…», αναφέρει ο έμπειρος εντατικολόγος.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών λέει πως τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αξιοποιηθούν από τις Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες. «Υπάρχει σκεύασμα πυκνό, το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε συσκευασία των 10 ml, από το οποίο με σύριγγα να κάνει έγχυση. Στο “σκοτεινό” διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EUROKINISSI

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share