Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στην Τήνο: Το νησί αποχαιρετά τον αδικοχαμένο αγιογράφο που σκότωσε ο 90χρονος (video)

Τραγική φιγούρα η μητέρα του που έχει χάσει τον δεύτερο γιο και τον σύζυγό της

14 Απριλίου 2022 16:13
Έγκλημα στην Τήνο: Το νησί αποχαιρετά τον αδικοχαμένο αγιογράφο που σκότωσε ο 90χρονος (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θρήνος στην κηδεία του 52χρονου Σπύρου Μεταξά, την ώρα που ο 90χρονος δολοφόνος του αγιογράφου Αντώνης Παρασκευάς οδηγείται στις φυλακές.

Η εξόδιος ακολουθία, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β’ τελέστηκε λίγο μετά τη μια, στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, με τραγική φιγούρα την μητέρα του η οποία, είδε τον αγαπημένο της γιο να «φεύγει» με τόσο ξαφνικό και άγριο τρόπο από τις σφαίρες του ηλικιωμένου γείτονα του. Μια δραματική τροπή στη ζωή της αφού, όπως λένε οι πληροφορίες, έχει χάσει τον δεύτερο γιο και τον σύζυγο της.

Τον τελευταίο χαιρετισμό απηύθυναν στο θύμα, συγγενείς, φίλοι αλλά και μαθητές από τη Σχολή Αγιογραφίας που διηύθυνε ο άτυχος 52χρονος.

κηδεια-τηνοσ

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, στον συγκινητικό του λόγο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σήμερα μετά από έναν τραγικό και αδόκητο θάνατο που μάλιστα διεδραματίσθη μόλις είχε τελειώσει η Θεία Λειτουργία, γύρω από τον νεκρό, εκτυλίσσεται μια αρχαία τραγωδία, κεντρικό πρόσωπο της οποίας είναι η μητέρα…

Δεν ξέρω ποια είναι η λύσις των σημερινών παθημάτων. Όμως πρέπει να διατηρείται η πίστη στον Χριστό, η υπομονή και η πίστη στην Ανάσταση που θα εορτάσουμε σε μερικές ημέρες».

Μάλιστα, μια σπαρακτική στιγμή ήταν όταν η μητέρα του θύματος κυρία Ιωάννα Μεταξά, σηκώθηκε, πλησίασε τον Σεβασμιότατο κ. Δωρόθεο Β’, με σταυρωμένα τα χέρια, με ευλάβεια και αφού άκουσε τον λόγο του, σήκωσε το κεφάλι και με τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια της του είπε «Να εύχεστε και να παρακαλείτε τον Θεό να μου δίνει δύναμη και υπομονή…».

κηδεια-τηνοσ

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share