Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η ώρα της αλήθειας για την υπόθεση της Πάτρας: Τί σημαίνουν οι ενδείξεις του μόνιτορ πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Video)

Όλα όσα αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης

11 Απριλίου 2022 10:34
Η ώρα της αλήθειας για την υπόθεση της Πάτρας: Τί σημαίνουν οι ενδείξεις του μόνιτορ πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για τα ιατροδικαστικά ευρήματα στην Ίριδα, και κατά πόσο μπορεί να καθοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου.

Ο κ. Γαλεντέρης επεσήμανε κάποια στοιχεία σχετικά με το μόνιτορ που κατέγραφε τον καρδιακό ρυθμό της 9χρονης. Παράλληλα, κλινική ψυχολόγος «κατακεραυνώνει» Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου

«Οι κατασταλτικές ουσίες που δυσκολεύουν τον εγκέφαλο να αιματωθεί εκφράζουν τα συμπτώματα της βραδυκαρδίας, μείωση του αναπνευστικού ρυθμού και μυδρίαση από την κόρη του οφθαλμού.

Για να υπάρξει μία βραδυκαρδία η οποία, θα προκαλέσει όλη αυτή την συμπτωματολογία, θα πρέπει να έχει βρεθεί μία παθολογία στην καρδιά. Δηλαδη, να έχει γίνει μία 24ωρη ή πολυήμερη καταγραφή του καρδιακού ρυθμού και να έχει καταγραφεί κάποια αρρυθμία της συχνότητας ή οποιαδήποτε παθολογία», ανέφερε αρχικά.

«Υπάρχουν κάποια διαστήματα που υπάρχει καταστολή, και μυδρίαση εξαιτίας της κακής οξυγόνωσης του εγκεφάλου. Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όσο βρίσκεται η μητέρα μαζί με το παιδί. Μιλάμε για επεισόδια που ξεπερνούν τον αριθμό του τυχαίου.

Εάν υπάρχουν άλλες ουσίες, είναι και αυτές κατασταλτικού χαρακτήρα. Οι τοξικολογικές έγιναν μετά τον θάνατο και αυτά τα επεισόδια γίνονταν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, συνεπώς θα είναι δύσκολο να αναδειχθεί, εκτός και εάν γίνει εξέταση τριχών. Μόνο οι τρίχες θα μπορούσαν να διαφωτίσουν την υπόθεση», συμπλήρωσε.

«Εάν αποκλείσουμε τα παθλογικά και τα γενετικά αίτια, τότε θα αναζητήσουμε την αιτία σε έναν βίαιο θάνατο, όπως αυτόν της ασφυξίας. Έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο» πρόσθεσε.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share