Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το κίνητρο που υπερβαίνει το μητρικό ένστικτο - Τα στοιχεία που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της έρευνας (Video)

«Αναρωτιέμαι κι εγώ αν θα ακολουθούσε την ίδια δράση...» - Τι λέει η ψυχολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου

7 Απριλίου 2022 15:12
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το κίνητρο που υπερβαίνει το μητρικό ένστικτο - Τα στοιχεία που μπαίνουν στο μικροσκόπιο της έρευνας (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες αποκαλύψεις έκανε και την Πέμπτη η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, για την υπόθεση της Πάτρας. Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε η δικαστηριακή ψυχολόγος, Χριστίνα Αντωνοπούλου η οποία μίλησε για το θρίλερ της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έδωσε το ψυχολογικο προφίλ της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου.

“Τα άτομα αυτά ζουν σε ένα άκρως τοξικό περιβάλλον.Συνήθως εξουσιάζονται από μια δεσποτική μητέρα και μισούν το θηλυκό γένος. Αναρωτιέμαι κι εγώ αν θα ακολουθούσε την ίδια δράση αν τα παιδιά ήταν αγόρια. Η μάνα εξουσιάζει και αυτό έχει περάσει στο κύτταρό της, με αποτέλεσμα να λειτουργεί κι εκείνη με τον ίδιο τρόπο…”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, για τα πόσα χρόνια μπορεί να «φάει» αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που πρόκειται να καταθέσει μίλησε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Το να κοιτάς το παιδί σου όταν το σκοτώνεις δείχνει...» - Κλινική ψυχολόγος μιλά για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Για το ψυχολογικό προφίλ της Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι σκότωσε την εννιάχρονη κόρη της, Τζωρτζίνα, χορηγώντας θανατηφόρα δόση κεταμίνης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η κλινική ψυχολόγος, Μυρσίνη Κωστοπούλου. Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις έκανε και την Πέμπτη η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, για την υπόθεση της Πάτρας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

«Το να κοιτάς το παιδί σου την ώρα που το σκοτώνεις, δείχνει ένα τρομερό φονικό ένστικτο», ήταν μια από τις βασικές θέσεις που έχει εκφράσει η κλινική ψυχολόγος για την υπόθεση της Πάτρας. «Στο μυαλό μου το ένστικτο παραπέμπει σε κάτι ζωώδες, ορμητικό, ανοργάνωτο. Εδώ φαίνεται με βάση τις κατηγορίες ότι υπάρχει ένας απόλυτος έλεγχος στη διαδικασία θανάτου της Τζωρζίνας», επισημαίνει η κ. Κωστοπούλου.

«Η επιλογή της συγκεκριμένης ουσίας συμβολίζει πάρα πολλά για τα κίνητρα αυτής της μητέρας. Εδώ έχουμε την πεμπτουσία της αναλγησίας. Έχουμε μια ακραία σκληρότητα, έναν στόχο και έναν απόλυτο καταλογισμό πράξεων. Ήταν παρούσα σε όλα τα στάδια που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα.»

Η κ. Κωστοπούλου έχει μιλήσει για «σαδιστικό θρίαμβο», ότι «η κατηγορούμενη εξουσίαζε το θύμα της, άρα εν δυνάμει ο καθένας θα μπορούσε να είναι θύμα της». Απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέας, είπε:

«Μιλάμε για τρία ανήλικα παιδιά, τρία ανυπεράσπιστα κορίτσια. Δε θεωρώ ότι ένας ενήλικας είναι τόσο ευάλωτος, ώστε να πέσει θύμα μιας τέτοιας χειριστικής και ανάλγητης προσωπικότητας», επεσήμανε η κλινική ψυχολόγος.

«Υπάρχει παθογένεια στην προσωπικότητα της μητέρας, αλλά και του πατέρα. Υπάρχει μια μεγάλη παθογένεια σε όλη την κοινωνία που ανεχόταν όλο αυτό το διάστημα αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε η κ. Κωστοπούλου.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share