Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι γονείς της Κάρολαϊν έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας! Αποκαλύψεις για τον Μπάμπη από το δικηγόρο του (Video)

«Είναι σε αναμονή σίγουρα, περιμένει να ξεκινήσει η διαδικασία»

23 Μαρτίου 2022 13:14
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Οι γονείς της Κάρολαϊν έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας! Αποκαλύψεις για τον Μπάμπη από το δικηγόρο του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε 15 μέρες, στις 8 Απριλίου, θα οδηγηθεί ενώπιων των δικαστών ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

«Ο εντολέας μου θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία, είναι δικαίωμα και υποχρέωσή του» είπε στη Super Κατερίνα ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Όπως είπε μάρτυρες υπεράσπισης θα είναι άτομα από τον κοινωνικό περίγυρο του πιλότου ενώ υπό εξέταση είναι το αν θα βρίσκονται και πραγματογνώμονες. «Οι γονείς της Καρολάιν έχουν κληθεί ως μάρτυρες κατηγορίας, θα είναι στο δικαστήριο» ανέφερε ο κ. Παπαιωαννίδης.

Όσον αφορά την ψυχολογία του πιλότου είπε: «Είναι σε αναμονή σίγουρα, περιμένει να ξεκινήσει η διαδικασία».

Στη συνέχεια η Κατερίνα Καινούργιου είπε ότι πριν λίγες μέρες δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν κρατούμενο που της διευκρινιζε ένα λάθος που έκαναν στην εκπομπή. «Τις προάλλες δέχτηκα τηλέφωνο από κρατούμενο. Είναι που δεν βλέπουν τηλεόραση, μου λέει σας έβλεπα το πρωί και αυτό που είπατε δεν ίσχυε» είπε η παρουσιάστρια διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν είχε έναν βασανιστικό, αγωνιώδη θάνατο...» - Καταπέλτης το βούλευμα για τον Μπάμπη

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δίκη της χρονιάς και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Καρολάιν αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 Απριλίου. Ενώ, πριν από μία εβδομάδα είχε γίνει γνωστό από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σουρέλη ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και του σκύλου τους, πιάστηκε με κινητό στο κελί του.

Στη δίκη αναμένεται να καταθέσουν για τον πιλότο πέντε μάρτυρες. Οι δύο ειναι πραγματογνώμονες ιατροδικαστής και ψυχίατρος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, θα επιχειρήσουν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του, αλλά και τον τρόπο που τη σκότωσε για να πείσουν ότι δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.

Τα άλλα τρία άτομα είναι από το περιβάλλον του και θα μιλήσουν, όχι για τη μοιραία βραδιά, αλλά για τη σχέση που είχε με την Καρολάιν.

Γλυκά Νερά: Καταπέλτης το βούλευμα - Για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα θα δικαστεί ο πιλότος

Ο 33χρονος πιλότος παραπέμπεται να δικαστεί για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίησης ζώου, αλλά και της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, και ψευδούς κατάθεσης κατ' εξακολούθηση.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε βάρος του δράστη, καθώς επί 37 ημέρες επιχειρούσε να παραπλανήσει τις Αρχές αποδίδοντας τις αποτρόπαιες πράξεις του σε ληστές που δήθενα είχαν εισβάλει στο σπίτι.

Με το βούλευμά τους, οι δικαστές, που ομόφωνα αποφάσισαν την παραπομπή του, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση που ανέλυσε το έγκλημα αλλά και τη συμπεριφορά του δράστη, απορρίπτοντας κάθε ισχυρισμό του κατηγορούμενου περί ψυχικής φόρτισης που τον κατέβαλε λόγω επιθετικής συμπεριφοράς της μητέρας της κόρης του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, που υπέβαλε την πρότασή του στο δικαστικό συμβούλιο, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το «σχέδιο εξόντωσης της Καρολάιν», που «από καιρό» ο κατηγορούμενος «καλλιεργούσε στη σκέψη του για να απαλλαγεί από την παρουσία της», αναλύοντας πως το σχέδιο του πιλότου περιελάμβανε δύο σκέλη: Εκείνο της δολοφονίας της συζύγου και μητέρας της κόρης του και εκείνο της μετέπειτα «σκηνοθεσίας» για να παραπλανήσει τις Αρχές και να αποφύγει τις συνέπειες.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους», αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός για τη νύχτα της 11ης Μαίου 2021, «ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους.

Το σχέδιό του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Ο εισαγγελέας κάνει λόγο για «σκηνογραφία» που έστησε μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά πριν ανέβει στο υπνοδωμάτιο και πνίξει την Καρολάιν, η οποία, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, είχε έναν βασανιστικό, αγωνιώδη θάνατο, καθώς η προσπάθεια του κατηγορούμενου διήρκεσε πέντε ολόκληρα λεπτά.

«Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11», σημειώνεται στην εισαγγελική πρόταση, στην οποία τονίζεται πως το θύμα σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας του Αναγνωστόπουλου προσπαθούσε να αντισταθεί μέσα σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share