Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: «Υιοθέτησέ με, σε παρακαλώ» – Οι εκκλήσεις της αδελφής του Ανδρέα που αποκάλυψαν τον «εφιάλτη» (video)

Δεν έχει τελειωμό η οργή και ο αποτροπιασμός που προκαλούν τα όσα έρχονται στο «φως»

15 Φεβρουαρίου 2022 22:37
Δολοφονία 7χρονου στην Κυψέλη: «Υιοθέτησέ με, σε παρακαλώ» – Οι εκκλήσεις της αδελφής του Ανδρέα που αποκάλυψαν τον «εφιάλτη» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που βίωναν τα δύο παιδιά της 29χρονης, η οποία προφυλακίστηκε σήμερα για τη δολοφονία του 7χρονου γιου της, Ανδρέα, στην Κυψέλη. Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο 33χρονος Πολωνός σύντροφός της, που έβαλε μονωτική ταινία στη μύτη και το στόμα του αγοριού, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Η δολοφονία έγινε το 2017 και αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, προκαλώντας αποτροπιασμό και οργή.

«Κανείς δε με αγαπάει, κανείς δε θα με ταΐσει» - Τα κοινά στοιχεία της δολοφονίας του μικρού Αντρέα με τον 6χρονο Άρθουρ

Στο σπίτι της οδού Σκιάθου, φαίνεται ότι τα βασανιστήρια αποτελούσαν μία καθημερινότητα, όχι μόνο για τον 7χρονο Ανδρέα που χάθηκε βίαια και πρόωρα, αλλά και την 14χρονη σήμερα Ιωάννα, η οποία σώθηκε χάρη στους δασκάλους της.

Το κοριτσάκι πήγαινε στο σχολείο και ζητούσε από τη δασκάλα των αγγλικών να την υιοθετήσει και να την πάρει μαζί της, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το mega. Η Ιωάννα έλεγε επίμονα στη δασκάλα ότι ο 33χρονος σύντροφος της μητέρας του την τιμωρούσε καθημερινά, την χτυπούσε χωρίς λόγο και ότι φοβόταν να επιστρέψει στο σπίτι. Κάπως έτσι, αυτή τουλάχιστον η καταγγελία έφτασε στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, η Ιωάννα πήγαινε στο σχολείο του και ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια από τις δασκάλες του για να σωθεί, κάτι που δεν κατάφερε ο μικρός της αδελφός, Ανδρέας. Μία από αυτές τις δασκάλες, θυμάται ακόμη τα λόγια του αθώου παιδιού, που τελικά στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία που είχε να μεγαλώσει σε ένα βίαιο περιβάλλον.

«Μου έλεγε “υιοθέτησέ με. Πάρε με σε παρακαλώ στο σπίτι σου”», είπε η δασκάλα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κοριτσάκι κακοποιούσαν η μητέρα και ο πατριός για ασήμαντες αφορμές. «Μας έλεγε ότι την τιμωρούν συνεχώς και πως φοβόταν να γυρίσει στο σπίτι της», συμπλήρωσε η δασκάλα της μικρής.

Οι δάσκαλοι αντιλήφθηκαν πρώτοι τον εφιάλτη

Οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου της Ιωάννας ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν τον εφιάλτη που περνούσε το παιδί. Το κοριτσάκι επί τρεις συνεχόμενες ημέρες, τον Μάιο του 2018, απουσίαζε αδικαιολόγητα από το σχολείο. Ο διευθυντής ανησύχησε και ενημέρωσε το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Έπειτα από τρεις ημέρες απουσίας, η μικρή Ιωάννα επέστρεψε στο σχολείο, φορώντας μακρυμάνικα ρούχα για να κρύψει τα σημάδια της κακοποίησης. Αυτό ήταν που κίνησε τις υποψίες των εκπαιδευτικών. Από εκείνη την ημέρα η μικρή Ιωάννα απομακρύνθηκε από το διαμέρισμα – “κολαστήριο”.

Η μικρή Ιωάννα μεγαλώνει σε ανάδοχη οικογένεια. Σήμερα είναι 14 ετών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που επικαλείται ο σταθμούς, αναζητούνται 40 παιδιά “φαντάσματα” από τα σχολεία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για παιδιά προσφύγων, μεταναστών, από ευάλωτες οικογένειες.

Πηγή: enikos.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share