Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνει και άλλον η αστυνομία – Η αποκάλυψη Θεοδωρικάκου (video)

Στην ανακρίτρια σήμερα (11/2) ακόμη τέσσερις συλληφθέντες

11 Φεβρουαρίου 2022 09:42
Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Ψάχνει και άλλον η αστυνομία – Η αποκάλυψη Θεοδωρικάκου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δολοφονία Άλκη: Την αποκάλυψη ότι υπάρχει ένα ακόμα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και διαφεύγει της σύλληψης έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Νέο βίντεο ντοκουμέντο "καίει" τον 23χρονο Αλβανό για τη δολοφονία του Άλκη

«Είχαμε πει από την πρώτη μέρα ότι είναι θέμα τιμής για την ελληνική αστυνομία και το κράτος δικαίου να συλληφθούν όλοι οι ένοχοι και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη. Χθες παραδόθηκε στην ΕΛΑΣ ο Αλβανός που είχε φύγει από τη χώρα την αμέσως επόμενη μέρα από τη δολοφονία του Άλκη. Ακούω για κάποιον “μεγάλο” που διαφεύγει της σύλληψης.

Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Παρακολουθώ στενά την έρευνα και φαίνεται ότι είναι πιθανόν να υπάρχει κάποιος ακόμα. Η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Όποιος άλλος εμπλέκεται θα συλληφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δολοφονία Άλκη - Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια ακόμη τέσσερις συλληφθέντες - Το "μπαλάκι" ευθυνών των δραστών και η αναζήτηση του οδηγού του μαύρου Polo (video)

Στην αναζήτηση του μυστηριώδους οδηγού του μαύρου VW Polo, ο οποίος φέρεται να είναι από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είχε σημαντική συμμετοχή στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη και των φίλων του, στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, η υπόθεση τείνει να μετατραπεί σε αρένα… δικηγόρων, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να ανταλλάσσουν αιχμές και μπηχτές. Με τις απολογίες των συλληφθέντων -εκτός εκείνης του 20χρονου Αλβανού που παραδόθηκε χθες στις Αρχές- να ολοκληρώνονται σήμερα, έχει σχηματιστεί η εικόνα πως και οι έντεκα χούλιγκαν βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης, αλλά κανείς τους δεν χτύπησε ή προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό!

Ο καθένας «πετάει το μπαλάκι» των ευθυνών στους άλλους, προσπαθώντας να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο των δραστών που επέφεραν θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη ή τραυμάτισαν σοβαρά τους δύο φίλους του. Στην ουσία είναι σε εξέλιξη ένα… blame game από τους συλληφθέντες, ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Λουκέτο σε λέσχες

Στο μεταξύ, χθες βράδυ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι έβαλε λουκέτο σε τρεις λέσχες οπαδών, οι οποίες λειτουργούσαν χωρίς άδεια. Έπρεπε να δολοφονηθεί ο Άλκης για να εντοπιστούν οι παράνομες λέσχες οπαδών…

Χθες, απολογήθηκαν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση τρεις από τους συλληφθέντες, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Πρόκειται για δύο νεαρούς 21 ετών κι έναν 23χρονο, οι οποίοι επέβαιναν στα δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Πινγκ πονγκ

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι επιχείρησε να αποτινάξει τη βαριά κατηγορία. Φέρεται να αποδέχθηκε πως χρησιμοποίησε το δρεπάνι όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου, αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε». Κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του (ο Αθηναίος που απολογείται σήμερα) ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο 19χρονο, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την Αστυνομία. Ο συνήγορός του, Απόστολος Λύτρας, επιχείρησε να κάνει το άσπρο… μαύρο, ισχυριζόμενος χθες στα ΜΜΕ ότι τα φονικά χτυπήματα έγιναν με ρόπαλα και μαχαίρια, στα οποία δεν βρέθηκαν ίχνη του εντολέα του! Αντίθετα, για το δρεπάνι είπε ότι… έπεσε από τα χέρια του εντολέα του και ουδέποτε το βρήκε (!), για αυτό και όταν επέστρεψαν στο σύνδεσμο, δεν είπε «έκανα μαλ***ια, άφησα το δρεπάνι», όπως διέρρευσε στον Τύπο, αλλά απλώς ενημέρωσε τα μέλη της ομάδας ότι… «έχασε το δρεπάνι»!

Άρνηση συμμετοχής

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια. Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Σενάριο για κίνηση τακτικής

Στο μεταξύ, παραδόθηκε χθες το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς, ο 20χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει στη γειτονική χώρα και ο οποίος πέρασε το βράδυ στην Ελλάδα προκειμένου να παραδοθεί. «Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», φέρεται να είπε στον δικηγόρο του, Παρασκευά Σπυράτο.

Επιθυμεί την έκδοση

Ο συνήγορός του επεσήμανε ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί». Βέβαια, αμέλησε να πει ότι ο εντολέας του -επίσης αυτοβούλως- αναχώρησε για την πατρίδα του μετά τη δολοφονική επίθεση, επιχειρώντας να διαφύγει τη σύλληψη.

Πλέον, από το «κάδρο» των δραστών λείπει μόνο ο οδηγός του πρώτου μαύρου VW Polo, ο οποίος -όπως λένε οι συλληφθέντες- δεν είχε ενεργό ρόλο στην επίθεση, καθώς παρέμεινε στη θέση του οδηγού με αναμμένη τη μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων φέρεται να έστειλε γραπτό μήνυμα στους γονείς του Άλκη ζητώντας συγγνώμη και ενημερώνοντάς τους ότι δεν είναι αυτός που έκοψε το νήμα της ζωής του παιδιού τους.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share