Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάνω από 30 χρόνια: Αυτή θα είναι τελικά η ποινή φυλάκισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ανατροπή και ακόμη πιο συντριπτικά τα νέα για το συζυγοκτόνο

7 Ιανουαρίου 2022 11:22
Πάνω από 30 χρόνια: Αυτή θα είναι τελικά η ποινή φυλάκισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ανατροπή έρχεται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που συντάραξε το πανελλήνιο, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να ενδέχεται να δει να του επιβάλλεται μια ποινή, που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 30 χρόνια.

Για να τα πάρουμε από την αρχή και με την αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη να έχει αρχίσει, νέες διατάξεις σχετικά με την ποινική αντιμετώπιση της ζωοκλοπής και τη ζωοκτονίας περιλαμβάνει ο Νόμος 4711/2020 «Απλούστευση πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και άλλες διατάξεις».

Με αυτό τον νέο, αυστηρότερο νόμο για τις ζωοκτονίες θα δικαστεί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η φιλοζωική οργάνωση από την οποία υιοθέτησε μαζί με τη δολοφονημένη σύζυγό του το σκυλάκι τους.

Ο προφυλακισμένος γυναικοκτόνος θα δικαστεί και για αυτό το αδίκημα αφού μία από τις φρικιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματός του ήταν ότι κρέμασε τον σκύλο του αφού τον έπνιξε για να γίνει πειστική η ληστεία που είχε σκηνοθετήσει.

Μάλιστα ο νόμος προβλέπει ότι η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί φτάνει και τα 10 χρόνια. Το σκυλί είχε υιοθετηθεί 8 μήνες πριν από τη δολοφονία της Καρολάιν σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε το «Πρωινό».

Η ποινή για τον φόνο της Καρολάιν

Η γυναικοκτονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και η υποκριτική στάση του δολοφόνου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου συγκλόνισε όλη τη χώρα, ενώ όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε η διαδικασία της κύριας ανάκρισης.

Σύμφωνα τα αποτελέσματα της κύριας ανάκρισης δεν προκύπτει συνεργός στο στυγερό έγκλημα, αν και είναι θολό το σημείο γύρω από την έρευνα για την κάμερα. Τώρα, η «καυτή πατάτα» περνάει στα χέρια του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα απαγορεύεται η αποφυλάκιση υπό όρους με «βραχιολάκι» σε μείζονος ποινικής απαξίας αδικήματα όπως ανθρωποκτονία, ληστεία, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Στα 18 χρόνια πραγματικής έκτισης και όχι στα 16 που ίσχυαν μέχρι σήμερα, ορίζεται το κατώτατο όριο παραμονής στη φυλακή του καταδίκου σε ισόβια κάθειρξη.

Προβλέπεται η υφ’ όρων απόλυση μόνο εαν έχουν εκτιθεί τα 4/5 της ποινής. Άρα ο Αναγνωστόπουλος θα κληθεί να εκτίσει 18 χρόνια και θα έχει δικαίωμα αποφυλάκισης μετά τα 4/5 της ποινής, άρα στα 14,4 έτη.

Αν, πάντως, πάρουμε τις ποινές μεμονωμένα και χωρίς άλλες διατάξεις, τα ισόβια για τον φόνο της Καρολάιν και τα άλλα 10 για το σκυλάκι, σε μέγιστο βαθμό, φέρνουν μια ποινή άνω των 30 ετών, κάτι που σημαίνει πως ακόμη και στην πράξη η ποινή έκτισής του θα είναι μεγαλύτερη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share