Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Δολοφονία Γαλάτσι: Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εκτέλεση του «Dirty Harry» - «Ξεσκονίζει» το παρελθόν του η ΕΛΑΣ

Ο 44χρονος Χάρης Κοντογιώργης έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο Γαλάτσι

7 Δεκεμβρίου 2021 08:22
Δολοφονία Γαλάτσι: Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εκτέλεση του «Dirty Harry» - «Ξεσκονίζει» το παρελθόν του η ΕΛΑΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στενός συνεργάτης του γνωστού στη νύχτα ως «Κεφάλα» που δολοφονήθηκε τον περασμένο Μάιο έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση φέρεται να είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος Χάρης Κοντογιώργης, παλαίμαχος πυγμάχος, ο οποίος έπεσε χθες νεκρός σε ενέδρα θανάτου έξω από τον αθλητικό όμιλο «Περσεύς» στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από το σημείο της μαφιόζικου τύπου εκτέλεσης οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών συνέλεξαν 7 κάλυκες από εννιάρι πιστόλι, ενώ οι περισσότερες σφαίρες βρήκαν το θύμα.

Συμβόλαιο θανάτου

Πίσω από την εκτέλεση του 44χρονου που ήταν γνωστός στη νύχτα ως «Dirty Harry» οι Αρχές βλέπουν συμβόλαιο θανάτου και «ξεσκονίζουν» το παρελθόν του αναζητώντας την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού. Εκτός από την άμεση επαφή που φέρεται να είχε ο 44χρονος με τον 58χρονο «Κεφάλα», το 2013 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοφορία και για υπόθεση συμπλοκής μέσα σε καφετέρια.

Γαλάτσι δολοφονία

Ο τρόπος που λειτούργησαν οι δράστες δείχνει ότι γνώριζαν πολύ καλά και πώς και πότε να χτυπήσουν. Σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίζονται την υπόθεση οι δράστες ήταν δύο, αλλά ο εκτελεστής κινήθηκε πεζή. «Όταν ο 44χρονος έφτασε στο γυμναστήριο με το μηχανάκι του και στάθμευσε ο δράστης που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κινήθηκε με τα πόδια προς το μέρος του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ», τονίζουν. Στη συνέχεια ο φυσικός αυτουργός του συμβολαίου θανάτου κατευθύνθηκε προς την μοτοσικλέτα όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

«Γνώριζαν πολύ καλά το πρόγραμμα του 44χρονου. Όπως έχουμε δει και σε άλλα συμβόλαια θανάτου οι κινήσεις τους ήταν μελετημένες και πολύ συγκεκριμένες», σημειώνουν οι ίδιες πηγές. Για τον λόγο αυτό και θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι παρακολουθούσαν τον πυγμάχο εδώ και ημέρες, προτού τον εκτελέσουν. Στο γυμναστήριο έξω από το οποίο στήθηκε η ενέδρα θανάτου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας και από εκεί οι αστυνομικοί θα ξεκινήσουν ένα σημαντικό κομμάτι της έρευνάς τους, καθώς αναζητούν απαντήσεις γύρω από την ταυτότητα των εκτελεστών. Οπτικοακουστικό υλικό θα ψάξουν και από άλλες επιχειρήσεις και συστήματα ασφαλείας σπιτιών σε μεγάλη χιλιομετρική ακτίνα, τόσο τη χθεσινής ημέρας, όσο και προηγούμενων ημερών, σε μία προσπάθεια να δώσουν απαντήσεις που θα τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και τις συλλήψεις των δραστών.

κοντογιώργης γαλάτσι δολοφονία

Πάντως, ενώ ο 44χρονος φέρεται να έλαβε τα ηνία μετά την εκτέλεση του 58χρονου παλαίμαχου πυγμάχου στην Μεταμόρφωση πριν από επτά μήνες πληροφορίες δίνουν στο ethnos.gr μία άλλη διάσταση, δείχνοντας ότι ενδεχομένως ο ηθικός αυτουργός πίσω από τις δύο εκτελέσεις είναι διαφορετικός. Ο 44χρονος που είχε αποσπάσει σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις ως πυγμάχος, αποκαλούσε τον «Κεφάλα» θείο και εκείνος τον έλεγε «ανιψιό», καθώς ήταν στην ομάδα του από μικρός. Ο «Κεφάλας» ήταν γνώριμος των Αρχών και το όνομα του είχε συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που υποβλήθηκε το 2011 ως ηγέτης ομάδας που πουλούσε προστασία σε ιδιοκτήτες καταστημάτων στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Ηρακλείου, της Μεταμόρφωσης και της Κηφισιάς. Το 2007 είχε, επίσης, κατηγορηθεί μαζί με τρία ακόμα άτομα για αρπαγή και ξυλοδαρμό άνδρα.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κύκλος αίματος που έχει ανοίξει την τελευταία πενταετία στη νύχτα δεν λέει να κλείσει», σχολιάζουν με νόημα αστυνομικές πηγές την ώρα όπου οι δράστες έχουν φτάσει στο σημείο να εκτελούν τα θύματά τους ακόμα και μέρα μεσημέρι αδιαφορώντας για τους αθώους πολίτες που έχουν γίνει μάρτυρες άθελά τους, αλλά και για τις κάμερες ασφαλείας οι οποίες καταγράφουν τις κινήσεις τους. Και ενώ τα εκτελεσμένα συμβόλαια θανάτου σε αυτό το χρονικό διάστημα φτάνουν σχεδόν τα 30, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό, εκτιμούν οι αστυνομικοί, οφείλεται στο γεγονός ότι συνήθως οι εκτελεστές είναι πληρωμένοι δολοφόνοι από το εξωτερικό που φεύγουν την ίδια ημέρα της ενέδρας από τη χώρα μας.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share