Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Τον σκότωσαν γιατί...» - Αποκάλυψη 7.5 μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ

Συγκλονίζουν τα στοιχεία

26 Νοεμβρίου 2021 14:38
«Τον σκότωσαν γιατί...» - Αποκάλυψη 7.5 μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια αποκάλυψη έγινε 7.5 μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς ο γιος του «ξέσπασε» και μίλησε για το φονικό, που έγινε έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου στον Άλιμο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων δολοφόνων που έκοψαν το νήμα της ζωής του τόσο άδικα συνεχίζονται ακόμη.

Από την άλλη, η οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ περιμένουν να δικαιωθούν. Έτσι, ο μονάκριβος γιος του, Δημήτρης μίλησε για την υπόθεση της εκτέλεσης του πατέρα του στο International Press Institute, με αφορμή το αφιέρωμα για τον αντίκτυπο των δολοφονιών των δημοσιογράφων, στην ελευθερία του Τύπου.

Τα λόγια του γιου του για την άγρια δολοφονία

«Έχει ξαναυπάρξει στο παρελθόν στόχος συμβολαίου θανάτου από τρομοκρατικές οργανώσεις και από μαφιόζους. Όμως σε αυτή τη φάση δεν είχε προσπαθήσει κανείς να τον εκφοβίσει, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν. Ήταν ένα πισώπλατο χτύπημα μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Η υποστήριξη δεν ήταν η μεγαλύτερη, αλλά δεν ήταν και λίγη. Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε χρήματα για να νιώσουμε στήριξη. Αυτό που θέλαμε ήταν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η δολοφονία του πατέρα μου δεν θα έπρεπε να κάνει τον κόσμο να φοβάται.

Η δολοφονία του είναι μια έμπνευση, μια ελπίδα γιατί έδειξε ότι ένας άνθρωπος, μόνο με την πένα του όπως έλεγε ποιητικά ο ίδιος, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να τον κάνει καλύτερο. Αυτό θέλαμε να δούμε να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στήριξη θέλαμε από την Ελλάδα και από άλλες χώρες.

Όμως δεν το είδαμε τελικά. Δεν είδαμε την ελπίδα να ξεπηδά από τον θάνατο του πατέρα μου. Είδαμε φόβο και προκατάληψη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα από τη δολοφονία του πατέρα μου είναι η ελευθερία του τύπου, γιατί αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι οι δημοσιογράφοι θα πουν την αλήθεια επειδή φοβούνται, τότε ποιους θα εμπιστευτείς; Αυτός είναι ο βασικός λόγος που φοβόμαστε: επειδή δε βλέπουμε διάθεση από πολλούς ανθρώπους να πουν την αλήθεια».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share