Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ψευτογιατρός: Ξεκίνησε με εμπόδια η δίκη – Τι λένε τα θύματά του για τις θεραπείες και τα χρήματα που ζητούσε

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

12 Νοεμβρίου 2021 14:10
Ψευτογιατρός: Ξεκίνησε με εμπόδια η δίκη – Τι λένε τα θύματά του για τις θεραπείες και τα χρήματα που ζητούσε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετ' εμποδίων ξεκίνησε σήμερα (12/11) ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» και των 16 συγκατηγορουμένων του.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος, δήλωσε ασθένεια και δεν εμφανίστηκε σήμερα στο ακροατήριο, με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του.

Παράλληλα, στο δικαστήριο τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσό, να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και επίσημα θέσει θέμα για την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα, ώστε και να καλύπτει τις ανάγκες για την παράσταση κατηγορουμένων, συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, αλλά και να τηρούνται τα αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και να διασφαλίζεται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.

ψευτογιατροσ-δικη

Σύμφωνα με το πολυσέλιδο βούλευμα, ο 48χρονος, εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν ότι δήθεν μπορούσε να τους κάνει καλά χρησιμοποιώντας κυρίως βότανα.

Οι δηλώσεις δύο εκ των θυμάτων του αποκαλούμενου ψευτογιατρού μαρτυρούν τη δράση του κατηγορούμενου, ο οποίος έχει παραπεμφθεί να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.

Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει

«Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι ματζούνια παραισθησιογόνα.

Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις 6 και άλλες 2 χιλιάδες για έξοδα», είπε ένα από τα θύματα του κατηγορούμενου.

Μας ζητούσε μέχρι και 15 χιλιάδες

Ο γιος άλλου θύματος πρόσθεσε «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς…».

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση».

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share