Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του "σαμουράι" της Νέας Ερυθραίας - Η απολογία του και οι ευθύνες (Video)

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το σκοτεινό παρελθόν του 40χρονου

29 Οκτωβρίου 2021 15:10
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων του “σαμουράι” της Νέας Ερυθραίας. Στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησαν ο αδελφός του δολοφονημένου Βασίλη Πολύζου και η σύζυγός του τραυματία για τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι δικοί τους άνθρωποι. Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα του δράστη.

Νέα Ερυθραία: Αυτός είναι ο 40χρονος που έσπειρε τον θάνατο! Συγκλονίζει η μητέρα του τραυματία - «Σκοτώνεις το παιδί μου; - Καλά του έκανα!»

Το φρικιαστικό έγκλημα που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Νέα Ερυθραία έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 10 το πρωί όταν ένας άνδρας πυροβόλησε υπαλλήλους που ασχολούνταν με το φυσικό αέριο στην οδό Τατοΐου, με τη δικαιολογία ότι «έκαναν φασαρία».

Ο ένας εκ των δύο εργατών έχασε τη ζωή του καθώς δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά, ενώ ο άλλος έχει τραυματιστεί στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης έριξε τουλάχιστον πέντε σφαίρες με περίστροφο στους άτυχους υπαλλήλους. Στη συνέχεια, γύρισε στο σπίτι του για να γεμίσει το όπλο του και επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο τον συνέλαβαν κατευθείαν, ενώ ο ίδιος φώναζε ότι ήταν θύμα «μαύρης μαγείας» και πως «ο Σατανάς τον έβαλε να το κάνει».

Νέα στοιχεία αναφέρουν πως ο δράστης κατά τη διάρκεια της επίθεσης φορούσε μία λευκή ποδιά Σαμουράι. Οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αρχίσαν να ερευνούν το σπίτι του δράστη, αφού βρήκαν τσεκούρια, κινέζικα δρεπάνια, μαχαίρια, ξίφος σαμουράι, όπλο και φυσίγγια. Το ερώτημα είναι πώς κατείχε αυτός ο άνθρωπος όλα αυτά χωρίς κάποιος να τα έχει εντοπίσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη Τασούλας Παπανικολάου το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το περίστροφο με το οποίο ο 43χρονος πυροβόλησε τους εργάτες είχε αγοραστεί πιθανότατα στη μαύρη αγορά. Ο δράστης διατηρεί δύο διαφορετικά προφίλ στο Facebook, εκ των οποίων το ένα έχει ψευδώνυμο. Δημοσίευε συνέχεια φωτογραφίες του, ενώ υπήρχαν μηνύματα που έδειχναν ότι αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Ο 43χρονος ζούσε με τη μητέρα του στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, ενώ φαίνεται πως αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Μάλιστα, είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική δύο φορές, ενώ στο παρελθόν έχει δημιουργήσει ξανά προβλήματα με τη συμπεριφορά του.

Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • -2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • -2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου, στολή πολεμικής τέχνης,
    -36- φυσίγγια,
  • -6- κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο

Συγκλονίζει η μητέρα του τραυματία- «Σκοτώνεις το παιδί μου; - Καλά του έκανα!»

Η μητέρα του 43χρονου τραυματία μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό του Star συγκλονισμένη από την συνάντηση που είχε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη.

Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει “Μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει” και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: “Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;”. Μου λέει: “Καλά τους έκανα”».

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό στη Νέα Ερυθραία

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share