Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανατροπή στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας; Η επιθυμία «αγκάθι» των γονιών του Μπάμπη

«Μετακομίσαμε στην Αλόννησο για να...»

7 Οκτωβρίου 2021 09:20
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανατροπή στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας; Η επιθυμία «αγκάθι» των γονιών του Μπάμπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Για το θέμα της οριστικής επιμέλειας της μικρής Λυδίας κόρης της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά καλείται να αποφασίσει η δικαιοσύνη. Παράλληλα, συγκλονίζει βίντεο με την Καρολάιν λίγο πριν την δολοφονία!

Την υιοθέτηση της εισαγγελικής πρότασης που είχε δημοσιοποιήσει το dikastiko.gr και προβλέπει 5νθήμερη επικοινωνία με την μικρή Λυδία αποδέχονται οι γονείς του κατηγορούμενου πιλότου, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν.

Η μικρή κόρη του ζευγαριού, μετά τη δολοφονία της Καρολάιν ζει στην Αλόννησο με την μητέρα και τον πατέρα του θύματος και για σήμερα είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο που θα αποφανθεί για το ποιος θα έχει την οριστική επιμέλεια της Λυδίας.

«Η διάθεση της οικογένειας του εντολέα μου δεν είναι να μπει σε οποιαδήποτε διεκδίκηση ή διαμάχη. Αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου. Θεωρώ ότι οι όροι θα είναι πάνω κάτω αυτοί που ισχύουν σήμερα και οι οποίοι τηρούνται ευλαβικά. Δημιουργήθηκε γέφυρα μεταξύ των δύο οικογενειών για να είναι καλό το κλίμα για την μικρή Λυδία κυρίως», δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δικηγόρος της οικογένειας.

Μεταξύ των δύο οικογενειών υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες σχεδόν καθημερινή επικοινωνία. Οι δύο πλευρές τα πηγαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι γονείς της Καρολάιν έχουν δώσει στους γονείς του πιλότου το «ελεύθερο» να βλέπουν την μικρή Λυδία όποτε θέλουν, πέραν των οδηγιών του δικαστηρίου.

Η μετακόμιση στην Αλόννησο

Στο πλαίσιο αυτό, οι γονείς του κατηγορούμενου δια του δικηγόρου της Γιάννη Κώτσου αναμένεται να καταθέσουν υπόμνημα προς το δικαστήριο αιτούμενοι να καθορίσει την επικοινωνία τους με την ανήλικη εγγονή τους Λυδία, «προς το παρόν σύμφωνα με την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που αναφέρεται και στην κρινομένη αίτησή της, ήτοι κατά το τελευταίο πενθήμερο εκάστου μηνός από ώρα 10.00 π.μ. έως ώρα 14.00 μ.μ.».

Όπως εξάλλου θα τονίσουν από την ημέρα στο τέλος Ιουνίου οπότε και εφαρμόστηκε η εισαγγελική διάταξη για προσωρινή επιμέλεια από τους γονείς της Καρολάιν, επικοινωνούν με την εγγονή τους στον τόπο διαμονής της στην Αλόννησο.

«Αφιερώνοντας κυριολεκτικά τη ζωή μας σε αυτήν, τη φροντίδα και περιποίησή της, περιμένοντας με αγωνία και προσμονή ακόμη και την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθούμε μαζί της, έχοντας μάλιστα και τον χρόνο για το σκοπό αυτό, αφού είμαστε συνταξιούχοι, ηλικίας 67 ετών ο πρώτος και 62 ετών η δεύτερη, αλλά και την οικονομική δυνατότητα.

Περαιτέρω για το σκοπό αυτό έχουμε ουσιαστικά μετακομίσει στην Αλόννησο, όπου τυγχάνομε κύριοι κατοικίας, στον οικισμό Πατητήρι Αλοννήσου, γεγονός που διευκολύνει την επικοινωνία μας με την εγγονή μας» θα σημειώσουν.

Η επικοινωνία θα συμβάλλει στην ψυχική της ηρεμία

«Η επικοινωνία μας με την εγγονή μας Λυδία είναι βέβαιον ότι θα συμβάλει στη δημιουργία ψυχικού και συναισθηματικού δεσμού μας μαζί της και θα εξασφαλίσει προεχόντως, υπό το βάρος των τραγικών γεγονότων, την ομαλή ψυχοδιανοητική ανάπτυξη της άνω εγγονής μας, τη δημιουργία σταθερών αναφορών στη ζωή της, την ύπαρξη ανθρώπων γύρω της που νοιάζονται, υπεραγαπούν και αγωνιούν για το καλό της.

Ακόμη, είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητάς της» θα τονιστεί από τους γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη.

Για το λόγο αυτό, ζητούν να γίνει δεκτό «το αίτημα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορικά με την επικοινωνία μας με την ανήλικη εγγονή μας, όπως ακριβώς εμπεριέχεται στο αιτητικό της ενδίκου αιτήσεως, προκειμένου να συνεχίσουμε να ασκούμε την επικοινωνία μας μετ’ αυτής, η οποία πλέον αναγνωρίζει στα πρόσωπά μας οικεία της πρόσωπα».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share