Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Ξεπάγωμα» της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου - Ραγδαίες εξελίξεις

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου υπέβαλλε αίτημα για την ταχύτερη εξέλιξη της έρευνας

29 Σεπτεμβρίου 2021 15:00
«Ξεπάγωμα» της υπόθεσης του Μάριου Παπαγεωργίου - Ραγδαίες εξελίξεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αίτημα για την ταχύτερη εξέλιξη της έρευνας στην υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου υπέβαλλε η μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Νίκο Ρουσόπουλο. Επίσης, συγκλονίζει η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, λέγοντας: «Ελπίζω να βρω επιτέλους τα κόκκαλα του γιου μου»

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» δήλωσε η κυρία Βαρβάρα Θεοδωράκη, εξερχόμενη του Αρείου Πάγου.

«Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας.

Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία» τόνισε ο δικηγόρος της, Νίκος Ρουσόπουλος.

Μάριος Παπαγεωργίου: Η απόφαση του δικαστηρίου

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση του 26χρονου εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2019. Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της συμμορίας.

Παράλληλα, το δικαστήριο, κάνοντας δεκτή πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, απέστειλε τα πρακτικά της δίκης στον εισαγγελέα, καθώς κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψαν στοιχεία και για άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την άσκηση των νέων διώξεων και την παραπομπή των εννέα προσώπων στην ανάκριση.

Μέχρι σήμερα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει αρχίσει καν η κλήση των μαρτύρων, με αποτέλεσμα η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου να διαμαρτύρεται έντονα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share