Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φρικτός ο τρόπος θανάτου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο - Οι κηλίδες αίματος και το τσακισμένο στα βράχια σώμα της 26χρονης (Video)

«Τσακίζει» κόκαλα η μητέρα της

28 Σεπτεμβρίου 2021 14:34
Φρικτός ο τρόπος θανάτου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο - Οι κηλίδες αίματος και το τσακισμένο στα βράχια σώμα της 26χρονης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρικτός ήταν ο τρόπος θανάτου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της, με κηλίδες αίματος να εντοπίζονται στα βράχια και το τσακισμένο σώμα της 26χρονης στη θάλασσα.

Παράλληλα, μια συγκλονιστική συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” , η μητέρα της. Μιλά για την αδικοχαμένη κόρη της , τη ζωή χωρίς αυτήν και για την επικοινωνία που είχε με την Ιωάννα Παλιοσπύρου η οποία δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν η πρωτότοκη κόρη μας, είχε πολλά όνειρα και ήταν η πρώτη φορά που θα έκανε ξεχωριστά διακοπές. Μας έχουν ξεριζώσει ένα μέλος του σώματος μας και της οικογένειας της, συμπλήρωσε.»

Δεν θα την αφήσουμε ποτέ να ξεχαστεί ανέφερε. Η τραγική μητέρα απέφυγε να αναφερθεί στον γυναικοκτόνο: «δεν θα πω τίποτα να δώσω άλλοθι. Ότι και να του είπε, ότι και να του έκανε δε νομίζω ότι πρέπει να δίνουμε άλλοθι σε τέτοιους ανθρώπους να κάνουν τέτοια εγκλήματα. Αυτοί είναι γυναικοκτόνοι. Μήπως πρέπει να προσέξουν οι άνδρες λίγο παραπάνω; Μια γυναίκα τους έχει γεννήσει και αυτούς» τόνισε. Η μητέρα τη Γαρυφαλλιάς αναφέρθηκε και στη δολοφονία της Δώρας στη Ρόδο που συντάραξε το Πανελλήνιο.

Δείτε το βίντεο:

«Ήταν σαν να είχε πάει αλλού»: Νέα στοιχεία για τον δολοφόνο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο - Η κυνική του ομολογία και τα ευρύματα-σοκ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Στην τοποθεσία Άγιος Νικόλαος, κοντά στην παραλία Αγκάλη, είχαν στήσει τη σκηνή τους ο 30χρονος κατ’ ομολογίαν δολοφόνος και η Γαρυφαλλιά. Στη σκηνή έχουν απομείνει ένα σακίδιό του, φακοί επαφής και τσιμπιδάκια της 26χρονης και σλίπινγκ μπαγκ. Ενώ, ένα σημαντικό «όπλο» όσον αφορά στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας της 26χρονης από τον 30χρονος σύντροφό της στη Φολέγανδρο, ψάχνουν οι Αρχές, που δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα κινητά θύματος και δράστη.

Η κ. Κατερίνα, ιδιοκτήτρια κοντινού εστιατορίου, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, περιγράφει τον 30χρονο ως απόμακρο σε αντίθεση με την κοπέλα. «Είχαν φτάσει το περασμένης Τρίτης ήταν κουρασμένοι, μετά ήρθε αυτός και πήρε νερό βιαστικά, δεν δέχθηκε τη βοήθειά μας για να στήσει σκηνή. Ήταν ιδιαίτερα απόμακρος, όχι πολλές εμφανίσεις… Ήταν σαν να είχε πάει αλλού, όχι σε νησί για διακοπές».

Η κ. Κατερίνα επισήμανε ότι «ερχόντουσαν το πρωί, η Γαρυφαλλιά ήθελε να κάτσει μαζί μας ήταν χαρούμενη, της άρεσε πολύ, αλλά έρχονταν μόνο για καφέ και δεν τους ξαναβλέπαμε. Η Γαρυφαλλιά μού έλεγε ‘θα κάτσω, θα κάτσω’ τελικά δεν κάθισε ποτέ... Της είπα ρε Γαρυφαλλίτσα γιατί δεν κάθεσαι να σε δούμε; ‘θέλει να γυρίσουμε όλο το βουνό να περπατήσουμε, άλλα του είπα ότι είναι η τελευταία διαδρομή που θα κάνουμε, θα κάτσουμε εδώ να δούμε τα παιδία’, και δεν ξανάρθε ποτέ».

«Είδα ότι είχε μόνο τα ρούχα του αυτός στη σκηνή δεν υπήρχαν δικά της προφανώς, πρέπει να τα είχε πάρει όλα η κοπέλα τα δικά της. Μόνο ένα τσαντάκι με καλλυντικά είχε. Δεν μπορείς να κάνεις κάμπινγκ με καλλυντικά» πρόσθεσε η γυναίκα στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Φολέγανδρος: Η κυνική ομολογία του δολοφόνου

Σοκ, οργή και ανείπωτη θλίψη έχει προκαλέσει η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο φίλο της. Ο δράστης της δολοφονίας απέδωσε αρχικά την αποτρόπαια πράξη του στην «κακιά στιγμή».

Αμεση ήταν η απάντηση από τη μητέρα της 26χρονης φαρμακοποιού. «Δεν υπάρχουν κακές στιγμές, υπάρχουν κακοί άνθρωποι», δήλωνε με σπασμένη φωνή η μητέρα της άτυχης Γαρυφαλλιάς. Την περασμένη Πέμπτη, μόλις ολοκληρώθηκε η εξάωρη απολογία του, ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, οδηγήθηκε στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Επικαλείται ψυχική νόσο για να πέσει στα… μαλακά

Ο 30χρονος δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας στη Φολέγανδρο υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, ότι έχει καταγεγραμμένα ψυχιατρικά προβλήματα, θέλοντας να «χτίσει» την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο δικηγόρος του στα δικαστήρια.

«Εμφάνισα ψυχιατρικό επεισόδιο πρώτη φορά το 2014 – 2015 με έντονη εγκεφαλική λειτουργία, έντονο άγχος, ζαλάδες, φοβίες και παραισθήσεις ότι με παρακολουθούν. Για το λόγο αυτό μετά από παρότρυνση των γονιών μου επισκέφτηκα ιδιώτη ψυχίατρο στην Κόρινθο.»

«Στη συνέχεια το 2015 εξετάστηκα στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων Αττικής όπου και διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή και μου χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το 2020 εκδήλωσε ψυχιατρικό επεισόδιο στο χώρο εργασίας του και συγκεκριμένα κρίσεις πανικού, έντονο άγχος και παραισθήσεις.

«Έτσι εξετάστηκα από ιδιώτη ψυχίατρο συνοδευόμενος από τους γονείς μου, στην οποία έκανα συνεδρίες επί τέσσερις μήνες και μου χορήγησε το φάρμακο (…) το οποίο όμως διέκοψα αυθαίρετα ύστερα από 5-6 μήνες. Τελευταία φορά επισκέφτηκα τον Ιούνιο του 2021 τον ψυχίατρο Κορίνθου και έκανα μαζί του τρεις συνεδρίες την τελευταία 7 Ιουλίου 2021, ο οποίος δε μου χορήγησε φαρμακευτική αγωγή» συμπλήρωσε.

Ο 30χρονος πρόσθεσε ότι είχε επιχειρήσει να διακόψει τη σχέση του με την Γαρυφαλλιά, όμως δεν τα είχε καταφέρει. «Το τελευταίο ψυχίατρο τον επισκέφτηκα γιατί νόμιζα πάλι ότι με παρακολουθούν, ότι δεν μπορούσα να επικοινωνήσω, είχα ασυνεννοησία και προβλήματα με την Γαρυφαλλιά.»

«Είχα προσπαθήσει πολλές φορές να διακόψω τη σχέση μαζί της αλλά μετά με καλούσε να ξαναβρεθούμε συνέχεια. Εγώ το συνέχιζα και προσπαθούσα να κατανοήσω τους λόγους που γινόταν αυτό στα ανθρώπινα πλαίσια και στα πλαίσια του αλληλοσεβασμού» τόνισε.

Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «γι’ αυτό που συνέβη σίγουρα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Πραγματικά λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη και μακάρι να είχαν έρθει τα πράγματα αλλιώς».

Οι αντιφάσεις

Ο δράστης υποστήριξε στην απολογία του πως κατέβηκε στη θάλασσα και έκανε στην Γαρυφαλλιά τεχνητές αναπνοές αν και δεν γνώριζε. Όταν κατάλαβε ότι δεν ανέπνεε, δεν κάλεσε σε βοήθεια αλλά κολύμπησε σε αντίθετη κατεύθυνση. Επίσης άφησε την τσάντα του στη θάλασσα ενδεχομένως για να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές και να τις οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ήταν και εκείνος νεκρός στη θάλασσα. Εξαφάνισε τα κινητά τηλέφωνα, το δικό του και της Γαρυφαλλιάς.

«Βγήκα έξω από το αμάξι και το πρώτο πράγμα που θυμάμαι είναι να είμαστε μπροστά από το αμάξι και να την σπρώχνω μία φορά προς την πλευρά του γκρεμού. Η Γαρυφαλλιά πλησίασε προς τον γκρεμό, και εκεί την έσπρωξα άλλη μία φορά ηθελημένα για να πέσει στον γκρεμό».

«Θέλω να σας πω ότι όταν βγήκα από το αμάξι είχα θολώσει τόσο πολύ για το περιστατικό που ζητούσε βοήθεια που ηθελημένα την έσπρωξα στον γκρεμό» είπε στους αστυνομικούς στην συμπληρωματική κατάθεση αλλά στον ανακριτή δεν θυμόταν πόσες φορές την έσπρωξε αλλά «νόμιζε» πως ήταν προς τον γκρεμό.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share