Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Ρόδο: Παιχνίδια της μοίρας! Όταν ο Νίκος Μάνεσης είχε «συναντήσει» τηλεοπτικά την άτυχη Δώρα

«Άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία» έλεγε η άτυχη Δώρα που δολοφονήθηκε στη Ρόδο

25 Σεπτεμβρίου 2021 13:12
Έγκλημα στη Ρόδο: Παιχνίδια της μοίρας!  Όταν ο Νίκος Μάνεσης είχε «συναντήσει» τηλεοπτικά την άτυχη Δώρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στη Ρόδο: Η 32χρονη Δώρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στη Ρόδο από τον 40χρονο πρώην σύντροφό της, πριν από περίπου δύο χρόνια είχε μιλήσει στην κάμερα εκπομπής, με χαλαρή διάθεση στην Ικαρία και δήλωνε «άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία». Ενώ, την αποκάλυψη ότι ο δράστης του εγκλήματος στη Ρόδο είχε νοικιάσει αυτοκίνητο και παρακολουθούσε τη Δώρα πριν τη δολοφονήσει, έκανε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα» ξαδέρφη του θύματος

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», προβλήθηκε απόσπασμα από εκπομπή του 2019, όπου η άτυχη ροδίτισσα εκπαιδευτικός που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας, βρισκόταν σε διακοπές με φίλη της και μίλησε στην κάμερα ως ταξιδιώτισσα αναφορικά με τις ομορφιές του νησιού.

Ο φακός την εντόπισε αρχικά στο χωριό «Ξυλοσύρτη», λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Άγιο Κήρυκο, εκεί όπου η Δώρα είχε πάει να πιει (τραγική ειρωνεία) το «Αθάνατο νερό», όπως λέγεται η πηγή που αναβλύζει ιαματικό νερό μέσα από τη Γη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε μια άλλη ξακουστή παραλία του νησιού, τις Σεϋχέλλες και όλα αυτά τα θυμόταν κατά λέξη, η μητέρα της, κυρία Κατερίνα, που μετά το έγκλημα θύμισε στην εκπομπή το απόσπασμα του βίντεο που είχε παιχτεί το 2019. «Άγχος, ρολόι και ταλαιπωρία δεν χωρούν στην Ικαρία. Τέλειο το νερό, δροσερό, δεν καταλαβαίνεις κάποια διαφορά στη γεύση», έλεγε η άτυχη Δώρα τότε για το «Αθάνατο νερό» της Ικαρίας.

 Έγκλημα στη Ρόδο

«Τσόκαρο, δειλή, τρελή» - Η ανατριχιαστική μήνυση της πρώην συζύγου του 40χρονου γυναικοκτόνου στη Ρόδο (Video)

Η γυναικοκτονία της Δώρας έχει βυθίσει στο πένθος την τοπική κοινωνία της Ρόδου αλλά και όλη τη χώρα. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας της 32χρονης από τον πρώην σύντροφό της, πολλές ανατριχιαστικές ιστορίες έχουν έρθει στο «φως» για το παρελθόν του 40χρονου δράστη και αυτόχειρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η πρώην σύζυγος του δολοφόνου της Δώρας ήταν η πρώτη γυναίκα που τον μήνυσε για την κακοποιητική του συμπεριφορά. Παράλληλα, ολοένα περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του Κώστα Μοίρα σχετικά με το έγκλημα στη Ρόδο, με τον φονιά της αδικοχαμένης Δώρας, μάλιστα, να επιχειρεί αποτυχημένα να «χτίσει» άλλοθι.

Η γυναίκα και ο 40χρονος παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στις 26 Αυγούστου του 2011. Τα προβλήματα όπως αναφέρει στη μήνυση σας παρουσιάστηκαν απο την αρχή, καθώς η ίδια περιγράφει πως σε κάθε διαφωνία ο πρώην σύζυγός της έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του, την έβριζε και την χτυπούσε. Ο γολγοθάς της ξεκίνησε όταν εκείνος βγήκε από το νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στο μάτι.

«Στις 5 προς 6 Ιουλίου του 2013 στις 00:40 π.μ. ήρθε στην οικία μου και με την απειλή όπλου με απήγαγε, παρά τη θέλησή μου, με έβαλε να οδηγώ το αυτοκίνητό μου και βρισκόταν στο πίσω κάθισμα με την κάννη του όπλου να με σημαδεύει και με κράτησε ως τις 07:00 το πρωί.

Αφού πρώτα με σημάδευε επί ώρες με το όπλο, αφού με χτύπησε στο πρόσωπο και αφού με υποχρέωσε, για να με αφήσει και να μην μου κάνει κακό, να πάμε να κοιμηθούμε σε ξενοδοχείο στο Φαληράκι Ρόδου. Ήμουν εξουθενωμένη φοβισμένη και ζαλισμένη από την απρόκλητη βία».

Στις 5 Ιουλίου του 2013 το ζευγάρι χώρισε και ο 40χρονος έφυγε από το σπίτι. Ωστόσο, συνέχισε να απειλεί την πρώην σύζυγό του καλώντας τη καθημερινά στο κινητό της τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, της έλεγε ότι αν δεν επανασυνδεθούν θα της κάνει κακό και στη συνέχεια θα αυτοκτονήσει. Δεκαπέντε ημέρες μετά τον χωρισμό τους, ο άντρας την επισκέφτηκε στη δουλειά της.

«Στις 20 Ιουνίου του 2013, όταν σχόλασα από την εργασία μου στις 21:00 μόλις μπήκα στο αυτοκίνητό μου εισέβαλε βίαια χωρίς να το αντιληφθώ στη θέση του συνοδηγού και με υποχρέωσε να ξεκινήσω το όχημα απειλώντας εκ νέου πως αν δεν επανασυνδεθούμε θα αυτοκτονήσει και υποχρεώνοντας με επί σαράντα πέντε λεπτά να περιφερόμαστε με το όχημα.

Κατάφερα να τον πείσω ότι πρέπει να με αφήσει και να πάει σπίτι του (τον άφησα στην οικία των γονέων του παραπονούμενη προς αυτούς) και εκείνος μου απέστειλε γραπτό απειλητικό μήνυμα εκβιάζοντας με πως αν δεν επανασυνδεθούμε θα δημοσιεύσει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στο ίντερνετ φωτογραφίες με προσωπικές ιδιωτικές στιγμές μου» δηλώνει η πρώην σύζυγος του δράστη.

Σύμφωνα με τη μήνυση της πρώην συζύγου του, ο 40χρονος δε σταματούσε να την ενοχλεί, αφού έφτασε στο σημείο να σκαρφαλώνει σε μάντρες προκειμένου να την πλησιάσει και να την απαγάγει.

Οι περιγραφές της γυναίκας ανατριχιάζουν: «Από τα τέλη του Απριλίου του 2013 και έπειτα ο αντίδικος και ενώ ήταν σε ανάρρωση και όδευε καλύτερα η υγεία του άρχισε πάλι να με εξυβρίζει. ‘Τσόκαρο, δειλή’ με αποκαλούσε , ‘τρελή’ και να με χτυπάει με το χέρι του στα πόδια, ενώ μία φορά παραλίγο να με πνίξει πιάνοντας με από τον λαιμό και σφίγγοντας με με όλη του τη δύναμη και όλα αυτά χωρίς λόγο ουσιαστικά, απειλώντας με ότι αν πάθει κάτι στο μάτι του θα με σκοτώσει».

Η πρώην σύζυγος του δολοφόνου της 32χρονης Δώρας, όπως αναφέρεται στη μήνυση της, ζούσε σε καθεστώς πανικού, φόβου και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μόνη της.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 40χρονος για τα επεισόδια με την πρώην σύζυγο του καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share