Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 20χρονος για το θάνατο της 88χρονης

Επικαλέστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών

10 Σεπτεμβρίου 2021 14:45
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 20χρονος για το θάνατο της 88χρονης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος που κατηγορείται ότι επιχείρησε να ληστέψει 88χρονη και την ξυλοκόπησε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της ύστερα από νοσηλεία στην ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Στην απολογία του φέρεται να είπε πως δεν θυμάται τί έκανε, επικαλούμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών. Εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο 20χρονος εισήλθε τα μεσάνυχτα της 1ης Σεπτεμβρίου στο σπίτι της ηλικιωμένης, στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να την ληστέψει. Καθώς δεν βρήκε χρήματα, άσκησε βία εναντίον της για να του αποκαλύψει πού τα είχε κρύψει και έφυγε τελικά χωρίς να πάρει ούτε ευρώ.

Την άτυχη ηλικιωμένη εντόπισε την επομένη το πρωί η οικιακή βοηθός και διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου όμως κατέληξε λίγες μέρες αργότερα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος είχε μπει και πριν από 10 μήνες στο σπίτι της παθούσας, απ’ όπου έκλεψε 640 ευρώ και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τσάντα με 315.000 ευρώ από ρακοσυλλέκτη

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τσάντα με 315.000 ευρώ από ρακοσυλλέκτη

Μία περίεργη υπόθεση ληστείας ερευνά η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη με θύμα, έναν άνδρα που φέρεται να ζει ως ρακοσυλλέκτης.

Πρόκειται για συνταξιούχο του λιμενικού, ο οποίος κατήγγειλε ότι του έκλεψαν 315.000 ευρώ από ένα σακίδιο που είχε στην πλάτη του.

Όλα συνέβησαν βράδυ Τρίτης 07-09, ώρα 22:00 στην οδό Γιαννιτσών στη Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο δύο δράστες με κουκούλες τον ακολουθούν στο πεζοδρόμιο επί της Γιαννιτσών, ενώ στη συνέχεια φαίνεται να τρέχουν να ξεφύγουν με τον άντρα χωρίς την τσάντα πλέον να τους κυνηγά.

Ο 61χρονος κατήγγειλε την κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Σύμφωνα με την καταγγελία του είναι συνταξιούχος του Λιμενικού και μέσα στο σακίδιο του έκρυβε 315.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 61χρονος ζούσε ως ρακοσυλλέκτης.

Οι Αστυνομικές Αρχές διενεργούν προανάκριση για το περιστατικό, ενώ αναζητούνται οι δράστες.

Σύμφωνα με το MEGA, που επικαλείται την έρευνα της αστυνομίας, πράγματι ο άνθρωπος αυτός είχε κάνει ανάληψη πριν από κάποιες ημέρες αυτό το ποσό και κυκλοφορούσε με τα χρήματα πάνω του.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share