Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

«Βόμβα» στα Γλυκά Νερά: Ράκος στην φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Αναστατωμένος με όσα έμαθε για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Δεν ήταν αυτό που περίμενε...

9 Σεπτεμβρίου 2021 22:53
«Βόμβα» στα Γλυκά Νερά: Ράκος στην φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Αναστατωμένος με όσα έμαθε για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι εξελίξεις συνεχίζονται για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να είναι αναστατωμένος στην φυλακή, καθώς έρχονται σύντομα τα νέα για την οριστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Όπως τόνισε στον «Ταχυδρόμο» ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει γνωστό πότε θα προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της επιμέλειας. Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι 15 Οκτωβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει το θέμα και η δικαιοσύνη θα έχει αποφανθεί οριστικά με ποια οικογένεια θα μεγαλώσει η 14 μηνών κορούλα του ζευγαριού, με τον Μπάμπη να δίνει τη δική του εντολή.

Σημειώνεται πως την επιμέλεια της Λυδίας διεκδίκησαν η οικογένεια της Καρολάιν, αλλά και οι γονείς του συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Στις 28 Ιουνίου η Εισαγγελία Ανηλίκων ανέθεσε την προσωρινή επιμέλεια στους γονείς της Καρολάιν.

Η μικρούλα ζει πλέον στην Αλόννησο μαζί με τη Σουζάνα Κράουτς και τον σύζυγό της που προσπαθούν να επουλώσουν τα ψυχικά τραύματα στην ψυχούλα του παιδιού που αιφνιδίως στερήθηκε και τους δύο γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ταχυδρόμου» η μικρή Λυδία μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον πολύ ασφαλές, με τους γονείς της Καρολάιν να προσπαθούν για το καλύτερο.

Έχουν διαμορφώσει μάλιστα κατάλληλα το σπίτι τους για να μπορεί να μεγαλώσει ένα μικρό παιδί, ενώ ακόμη και το μπαλκόνι της μονοκατοικίας που διαμένουν έχει μετατραπεί σε έναν όμορφο παιδότοπο για να παίζει η Λυδία, όπως εκμυστηρεύτηκαν στον «Ταχυδρόμο» άνθρωποι που επισκέπτονται συχνά την οικογένεια.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στον «Ταχυδρόμο» ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι γονείς του συζυγοκτόνου επισκέφτηκαν το σπίτι των γονιών της Καρολάιν για να δούνε την εγγονή τους. Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση έχουν το δικαίωμα συναναστροφής με τη μικρούλα για ένα δίωρο.

Το κλίμα σε όλες τις συναντήσεις ήταν καλό, καθώς και οι δύο πλευρές έχουν αποφασίσει πως αυτό που προέχει τώρα είναι η ψυχική ηρεμία της Λυδίας.

Τα υπόλοιπα…θα κριθούν στα δικαστήρια, όποτε γίνουν, αφού η ανάκριση βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη.

Ο λόγος που πήρε προσωρινή επιμέλεια η οικογένεια της Καρολάιν

Πλειάδα επιχειρημάτων επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Ανηλίκων για την αφαίρεση της γονικής μέριμνας της μικρής Λυδίας από τον προφυλακισμένο πατέρα της - κατηγορούμενο για τη δολοφονία της μητέρα της, Καρολάιν, στις 11 Μαΐου στα Γλυκά Νερά. Υπενθυμίζεται ότι νωρίς σήμερα το μεσημέρι η Εισαγγελία Ανηλίκων με πολυσέλιδη διάταξη που εξέδωσε, ανέθεσε την προσωρινή επιμέλεια της μόλις ενός έτους Λυδίας στην μητέρα της Καρολάιν που ζει στην Αλόννησο.

Παράλληλα, με την ίδια διάταξη αφαίρεσε προσωρινά τη γονική μέριμνα από τον κατηγορούμενο πατέρα της μικρής, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο και έδωσε τη δυνατότητα στην οικογένειά του να βλέπει το παιδί πέντε ημέρες τον μήνα, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι στην Αλόννησο και μόνο.

Πως όμως η εισαγγελία ανηλίκων στοιχειοθετεί την απόφασή της να αφαιρέσει προσωρινά από τον προφυλακισμένο Χαρ. Αναγνωστόπουλο τη γονική μέριμνα της μικρής Λυδίας; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελία …αφιερώνει «ειδικό κεφάλαιο» στη διάταξη που εξέδωσε για το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στον Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο κάνει λόγο για άτομο που επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματός του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία. Επιπρόσθετα, η εισαγγελία δεν παραλείπει να αναφέρει πως ο κατηγορούμενος προσπαθούσε επί εβδομάδες να παραπλανήσει τις αρχές, καθώς και ότι, εκτός από τη δολοφονία της Καρολάιν, δεν δίστασε να διαπράξει και ένα ακόμη κακούργημα, ήτοι να δολοφονήσει το σκυλί που είχαν στο σπίτι τους. Ακόμη, στη διάταξη γίνεται λόγος για άτομο με συγκρότηση χαρακτήρα που υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών! Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάταξη γίνεται ακόμη αναφορά και στο γεγονός ότι ο 33χρονος τοποθέτησε το παιδί πάνω στο σώμα της νεκρής μητέρας του, αμέσως μετά τη δολοφονία της.

Ειδικότερα, η εισαγγελέα που μελέτησε το φάκελο της δικογραφίας, φέρεται να κατέληξε στη σημερινή της απόφαση, «ζυγίζοντας» ιδιαίτερα ότι ο κατηγορούμενος συζυγοκτόνος:

- Έχει ήδη στερηθεί την ελευθερία του ως προσωρινά κρατούμενος και άρα αδυνατεί αντικειμενικώς να επιμεληθεί της ανήλικης κόρης του.

- Φέρεται σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει εγκληματική διαγωγή καθώς από το μέχρι τώρα συλλεγέν στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας αποδεικτικό υλικό, υπάρχουν τουλάχιστον σοβαρές ενδείξεις ενοχής για τα προαναφερθέντα ποινικά αδικήματα για τα οποία του ασκήθηκε ποινική δίωξη,

- Φέρεται ειδικά σε επίπεδο σοβαρών ενδείξεων ενοχής να έχει διαπράξει το εκ του ά, 299 παρ.1 Π.Κ. έγκλημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως στρεφόμενο σε βάρος μέλους της οικογένειας του και ενώπιον άλλου μέλους της οικογένειας του και δη ανηλίκου (άρθρο 1 παρ.1,3 Ν. 3500/2006). Στη διάταξη, αναφέρεται, εξάλλου ότι σύμφωνα με το άρθρο 1532 εδ. β' περ. στ' του ά. 1532 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το ά. 14 Ν. 4800/2021 -έναρξη ισχύος σύμφωνα με το άρθρο 30 του ίδιου Νόμου από 16-9-2021- η καταδίκη του γονέα, με οριστική δικαστική απόφαση, για ενδοοικογενειακή βία συνιστά κακή άσκηση της γονικής μέριμνας

- Ο κατηγορούμενος πέραν της σκληρότητας της ίδιας της πράξης που του αποδίδεται (ανθρωποκτονία σε βάρος της νεαρής συζύγου του καθ' ο χρόνο το θύμα δεν μπορούσε να αντισταθεί και προσφάτως μητέρας ενώπιον του ανηλίκου τέκνου του), επέδειξε αναλγησία, ψυχραιμία και απάθεια και ανέπτυξε άμεσα και οργανωμένα μεθοδική δράση συγκάλυψης του εγκλήματος του, προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία, επιχειρώντας να παραπλανήσει τις Αρχές, μη διστάζοντας να προβεί στην διάπραξη και άλλου κακουργήματος (φόνος ζώου συντροφιάς) αλλά και άλλων πλημμελημάτων στην συνέχεια (ψευδείς καταθέσεις στις Αρχές, κατάσταση άλλων υπόπτων κακουργήματος) αλλά και μεταχειριζόμενος ακόμη και το ανήλικο (11 μηνών περίπου τότε) τέκνο του, το οποίο τοποθέτησε επάνω στο άψυχο σώμα της μητέρας του, μέχρι την άφιξη της Αστυνομίας, ως μέρος της σκηνοθεσίας τόπου θανατηφόρας ληστείας, καθιστώντας και αυτό ωσαύτως θύμα εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας.

- Η συγκρότηση του χαρακτήρα του η οποία -με βάση τα παραπάνω- υποδηλώνει άτομο παντελώς στερούμενο ηθικών αναστολών και η προαναφερθείσα εγκληματική συμπεριφορά του δύνανται οπωσδήποτε να επηρεάσουν την ψυχική και ηθική διάπλαση του τέκνου του, το οποίο όπως προελέχθη έχει ήδη θυματοποιήσει και

- Επιχείρησε ενέργεια που αντιστρατεύεται το συμφέρον του τέκνου του και ειδικότερα κατέλυσε τη σχέση μητέρας-κόρης, θανατώνοντας την μητέρα της ανήλικης και ματαιώνοντας ωσαύτως οριστικά την δυνατότητα εδραίωσης του τόσο σημαντικού για τη ζωή και την ανέλιξη αυτής συναισθηματικού δεσμού.

Σε ό,τι αφορά στην ανάθεση, τέλος, της προσωρινής επιμέλειας της μικρής Λυδίας στην μητέρα της Καρολάιν στην Αλόννησο, η εισαγγελέας ανηλίκων επικαλείται τις εκθέσεις των κοινωνικών λειτουργών, οι οποίοι είναι θετικές και για τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρει ότι υπερτερεί ως τόπος διαβίωσης για το παιδί η Αλόννησος. Και αυτό, καθώς μεταξύ των άλλων, εκεί εξασφαλίζεται και η αναγκαία απόσταση από τον τόπο όπου θα εξελιχθεί η δίκη του πατέρα της ενώ η μικρή θα είναι προστατευμένη και από την λογικά επικείμενη υπερδιέγερση συναισθημάτων στο συγγενικό περιβάλλον του πατέρα της.

Να σημειωθεί ότι την τελική απόφαση για το θέμα της επιμέλειας της Λυδίας θα την λάβει το Μονομελές Πρωτοδικείο.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share