Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βόμβα στα Γλυκά Νερά: Το «μυστικό» τηλεφώνημα που φαίρνει την ανατροπή - 3 φορές σε κατάθεση κλήθηκε μέλος της οικογένειας

Ραγδαίες εξελίξεις στο έγκλημα που συγκλονίζει τη χώρα

27 Αυγούστου 2021 07:27
Βόμβα στα Γλυκά Νερά: Το «μυστικό» τηλεφώνημα που φαίρνει την ανατροπή - 3 φορές σε κατάθεση κλήθηκε μέλος της οικογένειας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βόμβα έχουμε στο έγκλημα των Γλυκών Νερών με ένα «μυστικό» τηλεφώνημα να φαίρνει την ανατροπή, ενώ 3 φορές σε κατάθεση κλήθηκε μέλος της οικογένειας! Ενώ, ο Στέφανος Χίος αποκαλύπτει αμαρτωλές νύχτες του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με την τρανσέξουαλ Εμμανουέλα! Μαρτυρία φωτιά της ίδιας ανατρέπει τα πάντα!

Ανοιχτή παραμένει η έρευνα για την δολοφονία της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά, καθώς η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο σύζυγος και δράστης της δολοφονίας Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, να είχε συνεργό.

Η νέα αυτή πίστα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προέκυψε από τις καταθέσεις της ψυχολόγου της Κάρολαϊν, αφού όπως είπε στους αστυνομικούς η Ελένη Μυλωνοπούλου, δεχόταν σε όλη την αρχική φάση της έρευνας και πριν ομολογήσει ο δράστης, απειλητικά τηλεφωνήματα.

Η Αστυνομία ερευνά λοιπόν αν αυτός που έκανε τα τηλεφωνήματα και έλεγε στην ψυχολόγο ότι "θα την σκοτώσει αν δεν κάνει αυτό που πρέπει", ήταν ο ίδιος ο πιλότος ή κάποιος συνεργός του. Τα τηλεφωνήματα έγιναν την περίοδο που έγινε γνωστό ότι η ψυχολόγος είχε κληθεί από την Ασφάλεια να καταθέσει. Εγιναν από άγνωστο αριθμό και πίσω από την γραμμή βρισκόταν ένας άνδρας. Πρόθεσή του ήταν εμφανώς να μην αποκαλύψει η κ. Μυλωνοπούλου, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο γάμο της η Κάρολαϊν.

Η υπόθεση γίνεται πιο σκοτεινή καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα OnTime στη ΓΑΔΑ έχουν κληθεί να καταθέσουν το τελευταίο διάστημα και συγγενικά πρόσωπα του δράστη της δολοφονίας και μεταξύ αυτών και ο αδελφός του, ο οποίος μάλιστα εκλήθη 3 φορές να καταθέσει.

Το σενάριο που εξετάζει η αστυνομία είναι αν στην υπόθεση υπήρξε συνεργός όχι κατά την τέλεση του εγκλήματος αλλά μετά, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπθούσε να καλύψει τα ίχνη του και να διώξει κάθε υποψία από το πρόσωπό του.

Γλυκά Νερά: Ο... απρόσεκτος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τα κοινά σημεία σε όλες του τις δηλώσεις που «κάρφωσαν» την ενοχή του

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος βρίσκεται πια στην φυλακή, μετά το στυγερό φόνο της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με τον 33χρονο πρώην πιλότο να λέει ψέματα για 37 ημέρες και να υποκρίνεται, αν και τώρα έχει πετύχει ένα... ανέλπιστο καλό.

Ο ίδιος, πάντως, αποδείχθηκε απρόσεκτος, αφού σε δηλώσεις του, αλλά και διάφορες συνομιλίες σε εκπομπές με δημοσιογράφους, είχε αρκετά κοινά σημεία, τα οποία στην αρχή μπορεί να μην φαίνονταν ένοχα, αλλά τελικά τον «πρόδωσαν».

Οι πρώτες δηλώσεις

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά από την πρώτη στιγμή συγκλόνισε το πανελλήνιο και όλος ο κόσμος τάχθηκε στο πλευρό του συζύγου που θα έπρεπε πλέον να μεγαλώσει μόνος του το μωρό τους, με το πένθος να τον στοιχειώνει.

Ο 32χρονος τότε πιλότος μία ημέρα μετά το στυγερό έγκλημα έκανε δηλώσεις έξω από το σπίτι του, αλλά χωρίς να κοιτάξει ποτέ τους δημοσιογράφους ή τις κάμερες ευθεία. Τότε όλοι είχαν μιλήσει για δύναμη ψυχής, ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που σιγοψιθύρισαν «πώς είναι δυνατόν να κάνει δηλώσεις μετά το μακελειό που του χτύπησε την πόρτα».

Από την πρώτη στιγμή δήλωνε αισιόδοξος πως η αστυνομία θα κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά της και πως θα αποδώσουν οι έρευνες και θα πιαστούν οι ένοχοι αυτού του εγκλήματος.

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες του δηλώσεις, μαυροφορεμένος και το μωρό του αγκαλιά κατέβηκε από το ελικόπτερο στην Αλόννησο για να παραβρεθεί στην κηδεία της γυναίκας του.

Και τότε υπήρχαν κάποιοι που σχολίασαν «πώς είναι δυνατόν δύο ώρες μετά την κηδεία να φεύγει από την Αλόννησο και να επιστρέφει στην Αθήνα», προκαλώντας εύλογα το ερώτημα «δεν ήθελε να μείνει λίγο ακόμα στην τελευταία κατοικία της γυναίκας του».

Πώς τον «τσάκωσαν» Νικολούλη και Ευαγγελάτος

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά την φρικτή δολοφονία της Καρολάιν, το «Live News» είχε «ανοιχτή επικοινωνία» με τον 32χρονο πιλότο, μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, απαντούσε πάντα, σχεδόν άμεσα, σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο διαδίκτυο τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη, παρ’ ότι ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Οι απαντήσεις του συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια, πολύ προσεκτικά διατυπωμένες βάσει του «σκηνικού» που, όπως πλέον αποδεικνύεται, είχε στήσει μόνος του για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου».

Ήταν εξαρχής εντυπωσιακό ότι παρόλο ήταν ένας άνθρωπος που φαινομενικά θα έπρεπε να πενθεί βαθιά, έδινε μακροσκελείς απαντήσεις. Όταν του ζητήθηκε εάν θέλει να μεταφέρει το «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου κάτι εκ μέρους του, απάντησε:

«Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Δύο μέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων, της κατάστασης περί υποξίας και καμερών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, επανέρχεται.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν ‘είδηση’ είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα».

Με ακραία ψυχραιμία, χωρίς ίχνος συναισθήματος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, μόλις 10 μέρες αφού ο ίδιος την είχε σκοτώσει.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να ‘πιαστεί’ από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να ‘πουλάει’. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το ‘ρεπορτάζ’ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία».

Ο 32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία. Όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε:

«Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά».

Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για τον λόγο που οδηγήθηκε το ζευγάρι σε σύμβουλο ψυχικής υγείας , ο ίδιος ο Μπάμπης έλεγε στο «Live News» ευθέως ότι η αιτία ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη.

«Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει ξέρει, είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας».

Μέρα με τη μέρα, ο πιλότος άρχισε να γίνεται χειριστικός, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά στα δημοσιογραφικά ερωτήματα της εκπομπής, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές, γιατί είχαν αρχίσει να… παρεξηγούνται οι δηλώσεις του από το ευρύ κοινό, ενώ ισχυρίστηκε ότι και η αστυνομία δεν του το επέτρεπε.

Η αντίδρασή του, για τα όσα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, και τον έθεταν σε δεινή θέση, είναι χαρακτηριστική.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της ερευνάς μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών. Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που ‘πουλάει’, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα».

Όσο περνούσαν οι μέρες, επαναλάμβανε ότι προσπαθεί να ηρεμήσει, να φροντίσει το μωρό του, να βρει το κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι της φρίκης.

Τελευταίο του μήνυμα, χθες, ανήμερα της σύλληψής του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα 40».

Έξι λεπτά πριν το μνημόσυνο της γυναίκας του, την ώρα του θρήνου, μπήκε στο Instagram και απάντησε σε μήνυμα δημοσιογράφου.

Παράλληλα η Νικολούλη, που ερευνούσε και εκείνη την υπόθεση της δολοφονίας της νεαρής Καρολάιν αναμένεται να καταπιαστεί με το ζήτημα και ήδη το hashtag #fosstotounel είναι ψηλά στα trends του Twitter.

Ο λόγος; Οι χρήστες ζητούν από την Αγγελική Νικολούλη να φέρει πίσω τον Θανάση Κατερινόπουλο και μάλιστα κάποιοι την προτρέπουν ακόμα και να ζητήσει συγγνώμη διότι τον αδίκησε ενώ είχε δίκιο στη γνώμη που εξέφρασε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Η ίδια, όμως, είχε λόγο να τον «διώξει». Ο ίδιος κλήθηκε πολλάκις να… σταματήσει να μιλά, καθώς όσα ακούστηκαν στον αέρα του «Τούνελ» παραήταν νωρίς να ακουστούν από επίσημα χείλη.

Ο Κατερινόπουλος στην πρώτη εκπομπή της Νικολούλη μετά το έγκλημα, έλεγε ότι η υπόθεση έχει πολλά κενά και πως είναι πολύ περίεργο αυτό που (δεν) έκανε ο σύζυγος. Τόνιζε, συγκεκριμένα, ότι οι πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι σε περίπτωση ανάγκης να μην καλούν στο 100, αλλά στο 112. Δεν μπορούσε, λοιπόν, -μεταξύ άλλων- να εξηγήσει γιατί ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση στην οποία έπρεπε να προχωρήσει μηχανικά, λόγω της εκπαίδευσής του.

«Κύριε Κατερινόπουλε, για να μην παρερμηνεύουν όσα λέμε, ας προσέχουμε λίγο», είπε η Νικολούλη με τον ίδιο να απαντά: «Μα δεν μιλάμε για παρερμηνεία!».

«Θέλω να πιστεύω ότι έχουν κάνει αναπαράσταση και με τα… τηλέφωνα και σε όλα. Στον τρόπο χειρισμού του τηλεφώνου. Αν δεν κάνανε να κάνουν! Πώς το κατάφερε;», είπε ρίχνοντας τα βέλη του και συνέχισε: «Είναι πολυδιάστατη υπόθεση αυτή. Οι Αρχές δεν πρέπει να αφήσουν τίποτα μα τίποτα χωρίς να το ερευνήσουν. Πάντα ξεκινάμε από το σημείο που έγινε το έγκλημα – υποθέτω ότι έγιναν οι αυτοψίες. Το παράθυρο οδηγεί στο υπόγειο. Άρα οι άνθρωποι ίσως γνώριζαν το εσωτερικό του σπιτιού.

Είναι μια υπόθεση που πρέπει να ερευνηθεί από παντού. Και από το προσωπικό και από το εργασιακό περιβάλλον του πιλότου. Τα πάντα. Πού μίλησε, με ποιους μίλησε, προβλήματα που είχε στο εργασιακό του περιβάλλον, προβλήματα που είχαν μεταξύ τους. Οι Αρχές έχουν πολλή δουλειά… Δεν είναι μια τυχαία δολοφονία, που μπήκαν να κλέψουν, πήραν τα λεφτά και έφυγαν».

Πίστευε δε ότι η επικήρυξη των δραστών δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς «αυτοί που πρέπει να μιλήσουν, δεν θα το κάνουν για τα λεφτά».

Η Νικολούλη από τη μεριά της, προσπάθησε επανειλλημένα να «βάλει φρένο» στον χειμαρρώδη Κατερινόπουλο, ο οποίος απουσίαζε από την επόμενη εκπομπή, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μάτια των τηλεθεατών.

«Γιατί κυρία Νικολούλη δεν τον αφήνετε να μιλήσει;», ήταν ένα μόλις από τα σχόλια που δέχτηκε η δημοσιογράφος στο βίvτεο της εν λόγω εκπομπής.

Οι συνομιλίες με τη Σίσσυ Χρηστίδου

Η αγαπημένη παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου, κάποια στιγμή θέλησε να μοιραστεί με τους τηλεθεατές, τη δική της συνομιλία με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, λίγες μέρες πριν ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του.

«Θα σας πω τώρα τη δική μου προσωπική επικοινωνία. Εγώ επικοινώνησα μαζί του όπως και πολλοί συνάδελφοι και συντάκτες για να έχουν μια εικόνα. Όταν μάλιστα έκανα μια ανάρτηση στα social media όταν έγινε η ομολογία του και συγκλονίστηκα, μου έλεγαν “μα καλά τον ακολουθείς στα social media;”.

Προφανώς και δημοσιογραφικά θέλω αν αναρτηθεί κάτι να το ξέρω, με ενδιαφέρει η υπόθεση και το ότι μίλησα μαζί του έχει να κάνει μόνο με τη δημοσιογραφική αγωνία για την υπόθεση. Εγώ έτσι το αντιμετωπίζω. Δεν είμαστε δελτίο Ειδήσεων εδώ,. Προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε κοινωνικά και δεν έχουμε και την ψυχραιμία να το αντιμετωπίσουμε.

Ήθελα να έχω μια προσωπική επικοινωνία μαζί του για να έχω μια αίσθηση και να καταλάβω την ψυχολογία του. Όπως είπε και η Αγγελική Νικολούλη, ο Μπάμπης δεν μιλούσε σε κανέναν στο τηλέφωνο. Όταν του έστελνες μήνυμα απαντούσε. Στα μηνύματα περιγράφει συναισθήματα. Ίσως γι’ αυτό δεν ήθελε να μιλήσει, να εμφανιστεί σε κάποια κάμερα, γιατί ήταν δύσκολο να προσποιηθεί.

Στη δική μας επικοινωνία μου έλεγε πόσο καταρρακωμένος είναι και ότι ήθελε να τους πιάσουν. Αυτή ήταν η μόνη του αγωνία. Του είπα κι εγώ ότι δεν θέλουμε να μιλήσουμε για την υπόθεση γιατί τέθηκε αυτό το θέμα, του είπα ότι ήθελα τη δική του προσωπική πλευρά. Πώς βιώνει αυτήν την κατάσταση με τον χαμό της γυναίκας του.

Μου είπε ότι είναι καταρρακωμένος, με ευχαρίστησε για τη στήριξη και την ευγένειά μου στο προηγούμενο μήνυμά μου. Μου είπε ότι του είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει σε προσωπικό επίπεδο αυτήν τη στιγμή. Μου είπε ότι όλα είναι πολύ νωπά, ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και ότι ελπίζει να τους βρουν και να τους πιάσουν. Όταν τους βρουν και περάσει λίγος καιρός ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να ηρεμήσει, να είναι καλύτερα και τότε ίσως παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Του είπα ότι δεν θέλω να τον πιέσω και πως αν θέλει και off the record να δώσει κάποια πληροφορία για την υπόθεση, να το κάνει. Με ευχαρίστησε και το τελευταίο μήνυμα που ανταλλάξαμε ήταν στις 7 Ιουνίου», είπε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share