Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Γαλάτσι: Δικογραφία για κακούργημα στον αστυνομικό - Οι παράξενες καταθέσεις και η θέση της ΕΛΑΣ

Τι ισχύει τελικά στην υπόθεση;

14 Αυγούστου 2021 08:52
Γαλάτσι: Δικογραφία για κακούργημα στον αστυνομικό - Οι παράξενες καταθέσεις και η θέση της ΕΛΑΣ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η υπόθεση του Γαλατσίου έχει διχάσει την κοινή γνώμη, αλλά την ίδια ώρα ο αστυνομικός, που σκότωσε το σκύλο στην ταράτσα πολυκατοικίας, κατηγορείται για ζωοκτονία, με τις ποινικές διαδικασίες να προχωρούν εναντίον του.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος του αστυνομικού, ως το άτομο που έφερε την ευθύνη για το γεγονός ότι το πιτ μπουλ δάγκωσε τον άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο αστυνομικός ελέγχεται από την υπηρεσία του και σε διοικητικό επίπεδο.

Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα δύο σκυλιά του κατηγορουμένου στο Γαλάτσι. Εάν δηλαδή τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και εάν τα σκυλιά είχαν την απαραίτητη παρακολούθηση από κτηνίατρο.

Ο ιδιοκτήτης του πιτ μπουλ είχε ποινικό παρελθόν και μάλιστα κατά πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. «ιδιαιτέρως πλούσιο». Από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το σκυλί του πυροβολήθηκε αναίτια.

Μπέρδεμα για τις συνθήκες θανάτου του σκύλου - Η προσπάθεια της Αστυνομίας να δικαιολογηθεί και η περίεργη κατάθεση της συντρόφου του ιδιοκτήτη

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε τόπο την Πέμπτη (12/8) στο Γαλάτσι, όπου ένας σκύλος πέθανε μετά από πυροβολισμό αστυνομικού, με τις απόψεις να διίστανται ως προς τις συνθήκες του χαμού του πίτμπουλ, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να δικαιολογηθεί, από τη στιγμή που σηκώθηκε όπλο σε ένα ζώο.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών βάζει στο μικροσκόπιο τις καταγγελίες της συντρόφου του ιδιοκτήτη του πιτ μπουλ, σύμφωνα με τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε το σκυλί της (με το όνομα Οδυσσέας) χωρίς εκείνο να του επιτεθεί.

Το περιστατικό συνέβη σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, όπου βρέθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από κλήση που έλαβαν από γυναίκα (γειτόνισσα των ιδιοκτητών του σκύλου) για την απομάκρυνση του ζώου από την ταράτσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει καταγγείλει η σύντροφος του ιδιοκτήτη του σκύλου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ο αστυνομικός πυροβόλησε το σκυλί χωρίς λόγο την ώρα που εκείνο του κουνούσε την ουρά. Μάλιστα, προσθέτει ότι ο αστυνομικός έβγαλε το όπλο του από τη θήκη, σημάδεψε το πιτ μπουλ και το πυροβόλησε στην καρδιά.

Η εκδοχή του αστυνομικού και η κατάσταση διαβίωσης του σκύλου

Τελείως διαφορετική είναι η εικόνα που δίνει ο αστυνομικός στους συναδέλφους του που έχουν αναλάβει την έρευνα. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι όχι μόνο του επιτέθηκε το σκυλί αλλά τον τραυμάτισε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Προσθέτει ότι είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόταν σε άμυνα μετά από επίθεση που δέχτηκε από το πιτ μπουλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός αναφέρει ότι μαζί με τους συναδέλφους του προσπαθούσαν να αποκλιμακώσουν την ένταση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του σκυλιού και τη γυναίκα που τους κατήγγειλε για την παρουσία των σκυλιών τους στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Πάνω στην ένταση και ενώ ήταν σε εξέλιξη φραστικό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών, το σκυλί δάγκωσε δυνατά (σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό) το πόδι του άντρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος έβγαλε τότε το πιστόλι –σε κατάσταση άμυνας- και σκότωσε το σκυλί.

Ήδη, έχει παραγγελθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραύματος στο πόδι του αστυνομικού, ενώ έχει ληφθεί κατάθεση από τη σύντροφο του ιδιοκτήτη του σκύλου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε θα δώσει εκ νέου κατάθεση, ενώ ελέγχεται και σε διοικητικό επίπεδο από την υπηρεσία του. Η κατάθεση του αστυνομικού και η κατάθεση της ιδιοκτήτριας του σκύλου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και πλέον η αλήθεια αναμένεται να φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Το «ξέσπασμα» της συντρόφου του ιδιοκτήτη

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου ανέφερε ότι ο Οδυσσέας είχε φιλική διάθεση και, πήδηξε πάνω του κουνώντας την ουρά του, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει... περίεργο, υπό την έννοια ότι είναι δύσκολο ένας αστυνομικός ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος σήκωσε όπλο σε ζώο, απλώς και μόνο επειδή του κούνησε την ουρά του.

Τον δάγκωσε όπως ισχυρίζεται παιχνιδιάρικα (το κάνουν πολλά σκυλιά αυτό και φυσικά ίσα που πιάνουν τον άλλον, δεν μπήγουν δόντια), την ώρα που ο αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. Όπως όλοι ξέρουμε και αναφέρει και η ιδιοκτήτρια φοράει προστατευτικά στα πόδια μέχρι το γόνατο.

Αυτός όμως, γονάτισε (υποτίθεται ότι σου κάνει επίθεση σκυλί και γονατίζεις;;;;;) και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ. Εν ψυχρώ δολοφονία. Γονάτισε και πυροβόλησε στην καρδιά τον άτυχο σκύλο. Εν ψυχρώ δολοφονία.

Η ανάρτηση της αναφέρει:

«Ο Ody (Odysseus) δεν θα είναι ποτέ ξανά μαζί μας....πυροβολήθηκε σήμερα το πρωί γύρω στις 11πμ από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ...θα βγουν όλα στο φως της δημοσιότητας κι υπεύθυνος γι'αυτό την εν ψυχρώ δολοφονία θα πληρώσει. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο Α.Τ Κυψέλης για να υποβάλλουμε μήνυση!! Σας παίρνουμε τηλέφωνο για να έρθετε να βοηθήσετε όταν κινδυνεύουμε σε ενδοοικογενειακή βία, όταν μας κλέβουν όταν μας απειλούν και δεν έρχεστε κι ήρθατε τώρα τρέχοντας για γείτονες που δεν πληρώνουν τα κοινόχρηστα και το αποτέλεσμα φόνος!! Χωρίς λόγο τράβηξες όπλο και πυροβόλησε ένα σκυλί που σου κουνάτε φιλικά την ουρά!! Αν αυτή είναι η ελληνική αστυνομία... ντροπή σας!! Τόσο απλά!».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share