Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Φολέγανδρος: Αναντριχιάζει η κατάθεση τουρίστα - «Είδα τη σορό της Γαρυφαλλιάς να επιπλέει... Της φώναζα και δεν κουνιόταν» (Video)

Άφαντα τα κινητά της 26χρονης και του 30χρονου

26 Ιουλίου 2021 19:15
Φολέγανδρος: Αναντριχιάζει η κατάθεση τουρίστα - «Είδα τη σορό της Γαρυφαλλιάς να επιπλέει... Της φώναζα και δεν κουνιόταν» (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φολέγανδρος: Ένας 52χρονος τουρίστας βρέθηκε στον τόπο της δολοφονίας της άτυχης 26χρονης από τον 30χρονο φίλο της στη Φολέγανδρο, είδε το σώμα της άτυχης κοπέλας να επιπλέει και προσπάθησε να διαπιστώσει αν ήταν ζωντανή και αν μπορούσε να της προσφέρει βοήθεια. Η μαρτυρία του είναι ανατριχιαστική. Ενώ, σαφής ως προς τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς, με δράστη τον Δημήτρη Βέργο, ήταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση της Φολεγάνδρου, Ηλίας Μπογιόκας.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο άνδρας κατέθεσε: «Ήμουν κοντά εκεί στον τόπο της τραγωδίας. Πήγα πιο κοντά και είδα τη σορό να επιπλέει. Της φώναζα πολλές φορές δεν κουνήθηκε καθόλου.

Γύρισα και κοιτώντας στην κορυφή είδα τρεις άνδρες. Τους είπα να φωνάξουν την αστυνομία και ότι θα χρειαστεί σκάφος Έψαξα τρόπο να πάω κάτω, δεν μπορούσα όμως παρά να περιμένω τις αρχές. Τη σορό την έσυρε το κύμα και μπόρεσαν να βουτήξουν και να τη βγάζουν στα βράχια».

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Άφαντα τα κινητά της 26χρονης και του 30χρονου - Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τη σορό της Γαρυφαλλιάς

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένα σημαντικό «όπλο» όσον αφορά στην πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας της 26χρονης από τον 30χρονος σύντροφό της στη Φολέγανδρο, ψάχνουν οι Αρχές, που δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα κινητά θύματος και δράστη.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η εφημερίδα Real News, τα κινητά του ζευγαριού παραμένουν άφαντα, παρά τις δηλώσεις του 30χρονου που δείχνουν ότι η 26χρονη είχε μαζί της το τηλέφωνό της, λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία.

Όπως είπε στην απολογία του, η νεαρή δεν του έδινε οδηγίες από το GPS στο κινητό της, με αποτέλεσμα να χάσουν τον δρόμο τους και να ξεσπάσει καυγάς ανάμεσά τους.

Ερωτώμενος από την αστυνομία για το πού είναι τα κινητά, ο 30χρονος ισχυρίστηκε πως έχει κενά στη μνήμη του και δεν θυμάται. Ωστόσο, η «εξαφάνιση» αυτή δημιουργεί εύλογες απορίες, συνυπολογίζοντας πως ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος είχε αναφερθεί στις υποψίες της Γαρυφαλλιάς πως ο σύντροφός της παρακολουθούσε το κινητό της.

Εάν η Ελληνική Αστυνομία καταφέρει τελικά να εντοπίσει τα δύο κινητά, τότε ενδέχεται να ρίξει «φως» σε πολλά σκιώδη σημεία της υπόθεσης.

Η δραματική στιγμή που οι διασώστες βρίσκουν τη σορό της Γαρυφαλλιάς

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από το έγκλημα της Φολεγάνδρου, με αυτό να δείχνει εικόνες από την ανάσυρση του πτώματος της νεκρής Γαρυφαλλιάς από τα βράχια, εκεί δηλαδή όπου την είχε ρίξει ο Δημήτρης Βέργος.

Στο βίντεο αυτό που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, φαίνονται οι πρώτες προσπάθειες λουόμενων αλλά και στελεχών του λιμενικού να πάρουν το σώμα της άψυχης κοπέλας από τα βράχια στην παραλία Λυγαριά στην Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός που εντόπισε το πτώμα ήταν ένας Αμερικανός τουρίστας από το Χιούστον του Τέξας μαζί με την κόρη του.

Ο ίδιος κατέθεσε πως είδε το σώμα της να επιπλέει στο νερό. Υπενθυμίζεται πως ο ιατροδικαστής που την εξέτασε είπε πως η Γαρυφαλλιά βρέθηκε ζεστή και πως αν είχε γίνει ανάνηψη 10-15 λεπτά νωρίτερα, πιθανότατα να είχε σωθεί.

Ο 30χρονος δολοφόνος κατηγόρησε την νεκρή 26χρονη όχι μόνο για τα όσα συνέβησαν στο νησί, αλλά και για παλαιότερα, υποστηρίζοντας πως εκείνος ήθελε να διακόψει τη σχέση αλλά εκείνη επέμενε να μην το κάνει. Για τον φόνο της 26χρονης είπε ότι το έκανε επειδή… τον κορόιδευε, ενώ νωρίτερα είχε προσπαθήσει να... πουλήσει τρέλα και να μην πάει στην ανάκριση.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share