Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στη Θήβα: Το παρελθόν του Κώστα Τσαφταρίδη δίνει τις απαντήσεις - Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών

Πού στρέφονται οι έρευνες;

25 Ιουλίου 2021 11:28
Έγκλημα στη Θήβα: Το παρελθόν του Κώστα Τσαφταρίδη δίνει τις απαντήσεις - Είχε κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το έγκλημα στη Θήβα τάραξε την πόλη της Βοιωτίας, με τις Αρχές να βλέπουν «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» γύρω από τον φόνο του Κώστα Τσαφταρίδη, αναζητώντας το παρελθόν του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντός του, είτε οικογενειακά είτε φιλικά, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν είχε δεχτεί απειλές, αν είχε διαφορέςς και αν υπήρχε κάποιος με τον οποίο να ήταν σε αντιπαράθεση.

Έως τώρα δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια σύνδεση του επιχειρηματία με τον «κόσμο της νύχτας» της Αθήνας. Πριν από 15 χρόνια ο Κώστας Τσαφταρίδης είχε κατηγορηθεί για 100 δενδρύλλια κάνναβης, όμως πρόκειται για «παλιά υπόθεση» που δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή θυμίζει «μαφιόζικο χτύπημα», με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να θέλουν να βρουν ενδεχομένως τον ηθικό αυτουργό.

Σημαντικές πληροφορίες αναμένεται να δώσει και το κινητό τηλέφωνο του θύματος, που διατηρούσε κατασκευαστική εταιρεία.

Φίλοι και συγγενείς του δηλώνουν συντετριμμένοι από την απώλεια του αγαπημένου τους Κώστα και δεν μπορούν να πιστέψουν τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός του 45χρονου φέρει έξι τραύματα από πυροβόλο όπλο. Τα τέσσερα από τα τραύματα στο σώμα του, ένα στο κεφάλι και ένα στον μηρό. Στο σημείο της δολοφονία βρέθηκαν εννέα κάλυκες που μεταφέρθηκαν στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ προκειμένου να εξεταστούν, σε μια προσπάθεια οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν αν το όπλο της δολοφονικής επίθεσης ήταν «καθαρό» ή αν είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας και μόλις έφτασε στο σπίτι του τον πυροβόλησε, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Για ποιο λόγο τον ήθελαν νεκρό;

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας και μόλις έφτασε στο σπίτι του τον πυροβόλησε, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Από το σημείο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, που χειρίζονται την υπόθεση, συνέλεξαν εννέα κάλυκες των εννέα χιλιοστών, οι οποίοι πρόκειται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Κώστας Τσαφταρίδης μαγαζί

Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Παράλληλα, αναμένεται να λάβουν καταθέσεις από τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος προκειμένου να διερευνήσουν αν είχε δεχτεί απειλές ή αν είχε επαφές με κύκλους της νύχτας.

Κώστας Τσαφταρίδης Θήβα

Εξετάζεται, επίσης, αν ο Κώστας Τσαφταρίδης είχε «περίεργες» διασυνδέσεις στην Αττική, κάτι το οποίο δεν έχει προκύψει τουλάχιστον έως τώρα.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share