Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φολέγανδρος: «Καταπέλτης» για τον Δημήτρη Βέργο ο ιατροδικαστής - «Την χτύπησε και την έσερνε...»

«Καρφώνει» το δράστη!

24 Ιουλίου 2021 11:05
Φολέγανδρος: «Καταπέλτης» για τον Δημήτρη Βέργο ο ιατροδικαστής - «Την χτύπησε και την έσερνε...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαφής ως προς τις συνθήκες θανάτου της Γαρυφαλλιάς, με δράστη τον Δημήτρη Βέργο, ήταν ο ιατροδικαστής που εξέτασε την υπόθεση της Φολεγάνδρου, Ηλίας Μπογιόκας.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η 26χρονη έφερε εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων σε όλο της το σώμα και κακώσεις, ενώ ένα τραύμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρο.

«Η Γαρυφαλλιά έφερε εκδορές άνω άκρων και στην οπίσθια πλευρά του σώματος, κακώσεις στην κεφαλή, μια κάκωση πιθανόν από γροθιά ή χαστούκι, στην πίσω πλευρά, αλλά και στην μπροστινή πλευρά της κεφαλής είχε ένα σκίσιμο από τα βράχια, ενώ είχε και εκδορές διαφορετικών κατευθύνσεων στους γλουτούς που σημαίνει ότι σύρθηκε. Δεν ήταν απλή πτώση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπογιόκας.

Πρόσθεσε δε ότι η κοπέλα έπεσε στη θάλασσα εν ζωή, ωστόσο λόγω των τραυμάτων που είχε στο κεφάλι ήταν ανίκανη να επιπλεύσει ή να κολυμπήσει, με εισαγγελέα και ανακριτή να είναι επίσης «κόλαφος» για τον δράστη.

Θα μπορούσε να σωθεί η Γαρυφαλλιά

Αποκαλύψεις έρχονται σχετικά με τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς στην Φολέγανδρο, με τον αγροτικό γιατρό της περιοχής να αναφέρεται στο τι θα μπορούσε να γίνει, για να σωθεί η ζωή της, παρότι είχε πέσει στα βράχια.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στον ΣΚΑΪ, βρέθηκε στην παραλία της Λυγαριάς την μέρα που εντοπίστηκε η 26χρονη. Σύμφωνα με όσα είπε, προσπάθησε να της κάνει αναπνευστική ανάνηψη και συνηδειτοποίησε ότι ήταν ακόμα ζεστή. «Αν είχε ανασυρθεί 10 λεπτά νωρίτερα από το νερό ενδεχομένως να είχε σωθεί», ανέφερε ο ιατρός.

Στο μεταξύ στην Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της και κρίθηκε προφυλακιστέος, μεταβαίνοντας στις φυλακές Κορυδαλλού. Αρχικά θα μεταφερθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών, για να διενεργηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που έχει ζητήσει η υπεράσπιση του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι αποκαλύψεις που φέρνει όμως στο φως η ιατροδικαστική εξέταση, προκαλούν και αυτές σοκ. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της υπόθεσης, προκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα είχε δεχθεί γροθιά ή χαστούκι στο πρόσωπο της σε προγενέστερο στάδιο της δολοφονίας της, έφερε εκδορές στην πλάτη και ένα τραύμα στο κεφάλι, μετά την πτώση της στα βράχια.

Ο ιατροδικαστής τόνισε ότι δεν αποκλείεται ο 30χρονος να ξυλοφόρτωσε την άτυχη κοπέλα κοντά στα βράχια με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της, να την έσυρε και να την πέταξε στην θάλασσα. Δεν μπορεί όμως να επιβεβαιωθεί ιατροδικαστικά πτώση από τόσο μεγάλο ύψος και σύρσιμο στα βράχια. Σε κάθε περίπτωση, διαπιστώνεται ότι η άτυχη κοπέλα ζούσε όταν έπεσε στο νερό.

Θράσος του 30χρονου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Μου έδινε λάθος οδηγίες για να με περιγελάσει» - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

«Με οδηγούσε σε αδιέξοδα επίτηδες για να με κοροϊδεύει», ισχυρίστηκε ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Φολέγανδρο περιγράφοντας τον μοιραίο καβγά με την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε αναλάβει να του δίνει οδηγίες για τα μέρη που θα επισκέπτονταν. Μάλιστα, φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το θύμα του έδινε λάθος οδηγίες για να τον «περιγελάσει» στη συνέχεια και πως υπήρξε ένταση εκείνη τη στιγμή, έχασε τον έλεγχο και έριξε το αυτοκίνητο πάνω στα βράχια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν θυμάται πως προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη του, αλλά πως ξαφνικά θυμάται να την βλέπει στα βράχια.

«Την χτύπησες;» φέρεται να τον ρώτησε ο ανακριτής με τον κατηγορούμενο να απαντά αρνητικά. «Την τράβηξα στα βράχια για να κάνω τεχνητή αναπνοή» φέρεται να είπε, αλλά όταν ερωτήθηκε αν ήξερε τον τρόπο, απάντησε «όχι, ότι έχω δει στις ταινίες, δεν ανέπνεε, πίστεψα ότι έχει πεθάνει και κολύμπησα στην άλλη πλευρά».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γιατί επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και γιατί πετούσε πέτρες στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος φέρεται -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- να είπε: «Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share