Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φολέγανδρος: Στον Πειραιά ο Δημήτρης Βέργος - Με σκυμμένο κεφάλι μετά τη «συγγνώμη»

Οδηγείται άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού

23 Ιουλίου 2021 15:33
Φολέγανδρος: Στον Πειραιά ο Δημήτρης Βέργος - Με σκυμμένο κεφάλι μετά τη «συγγνώμη»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον Πειραιά βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (23/7) ο Δημήτρης Βέργος, αμίλητος και με σκυμμένο κεφάλι, μετά τη «συγγνώμη» που ζήτησε για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, μεταβαίνοντας στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ακόμα αποφασίστηκε και η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Λίγες ώρες πριν μάλιστα, κατά τη διάρκεια της μεταφορά του από το κρατητήριο της Νάξου στο λιμάνι, όπου πήρε το πλοίο της γραμμής για Πειραιά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο συλληφθείς ζήτησε την πρώτη του συγγνώμη για το έγκλημα που διέπραξε.

Θράσος του 30χρονου για το έγκλημα στη Φολέγανδρο: «Μου έδινε λάθος οδηγίες για να με περιγελάσει» - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

«Με οδηγούσε σε αδιέξοδα επίτηδες για να με κοροϊδεύει», ισχυρίστηκε ο 30χρονος κατηγορούμενος για το έγκλημα στη Φολέγανδρο περιγράφοντας τον μοιραίο καβγά με την 26χρονη Γαρυφαλλιά. Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε αναλάβει να του δίνει οδηγίες για τα μέρη που θα επισκέπτονταν. Μάλιστα, φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι το θύμα του έδινε λάθος οδηγίες για να τον «περιγελάσει» στη συνέχεια και πως υπήρξε ένταση εκείνη τη στιγμή, έχασε τον έλεγχο και έριξε το αυτοκίνητο πάνω στα βράχια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 30χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι δεν θυμάται πως προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη του, αλλά πως ξαφνικά θυμάται να την βλέπει στα βράχια.

«Την χτύπησες;» φέρεται να τον ρώτησε ο ανακριτής με τον κατηγορούμενο να απαντά αρνητικά. «Την τράβηξα στα βράχια για να κάνω τεχνητή αναπνοή» φέρεται να είπε, αλλά όταν ερωτήθηκε αν ήξερε τον τρόπο, απάντησε «όχι, ότι έχω δει στις ταινίες, δεν ανέπνεε, πίστεψα ότι έχει πεθάνει και κολύμπησα στην άλλη πλευρά».

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με το γιατί επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και γιατί πετούσε πέτρες στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος φέρεται -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- να είπε: «Προσπαθούσα να καταλάβω τι έγινε».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share