Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Φολέγανδρος: Σπαράζουν καρδιές για τη Γαρυφαλλιά - «Ήταν κόρη και αδελφή μας»

Συγκλονίζουν οι συνάδελφοί της

21 Ιουλίου 2021 17:10
Φολέγανδρος: Σπαράζουν καρδιές για τη Γαρυφαλλιά - «Ήταν κόρη και αδελφή μας»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι καρδιές σπαράζουν για τον άδικο χαμό της Γαρυφαλλιάς με κτηνώδη τρόπο από τον Δημήτρη Βέργο στην Φολέγανδρο, με τη διοίκηση και τους συναδέλφους της στον ΕΟΠΥΥ να συγκινούν με τα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

«Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συνάδελφοί της στον ΕΟΠΥΥ, εκφράζοντας τη συντριβή τους για τον αδόκητο χαμό της, με τον Αλέξη Κούγια να είναι «κόλαφος» εναντίον του Βέργου.

Αναλυτικά το συλληπητήριο μήνυμά τους:

«Η διοίκηση και οι συνάδελφοι της Γαρυφαλλιάς στον ΕΟΠΥΥ εκφράζουμε την οδύνη μας για τον αδόκητο χαμό της. Η Γαρυφαλλιά ήταν η κόρη και η αδελφή μας, ήταν εκείνη που βοηθούσε όπου υπήρχε ανάγκη που σεβόταν την ανθρώπινη ύπαρξη. Ο απάνθρωπος τρόπος που δολοφονήθηκε προκάλεσε συντριβή σε εμάς και σε ολόκληρη την Κορινθία».

«Η δική μας Γαρυφαλλιά, ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ζωή και με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και της συνεισφοράς, ξεπερνούσε τις τυπικές της αρμοδιότητες στο φαρμακείο και με όλες τις δυνάμεις της, συμπαραστεκόταν και συνέδραμε όπου υπήρχε ανάγκη. Δεν χωρεί αμφιβολία πως σε εμάς αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και στην οικογένεια της ανείπωτο πόνο. Στην οικογένεια σου και στους οικείους σου εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ανατροπή δεδομένων! «Η Γαρυφαλλιά έφυγε για διακοπές με φίλες της για τη Σίφνο!» Άγνωστο πως βρέθηκε με τον 30χρονο

Φολέγανδρος: Νέα στοιχεία έρχονται στο φως πίσω από την στυγερή δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον 30χρονο συντροφό της.

Λίγες ώρες μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο 30χρονος καθ ομολογία δολοφόνος της 26χρονης, η μάχη των δικηγόρων συνεχίζεται, με τους γονείς τόσο της αδικοχαμένης κοπέλας όσο και του 30χρονου, να ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά.

Οι διακοπές του ζευγαριού πήραν εφιαλτική τροπή και πλέον μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν γνωστά όλα όσα προηγήθηκαν πριν τη δολοφονία. Οι μαρτυρίες φίλων και συγγενών τους, συνεχίζουν να δίνουν τροφή για συζητήσεις.

«Ήταν ένας άγγελος» είναι τα λόγια οικογενειακής φίλης της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της ενώ βρίσκονταν σε διακοπές στη Φολέγανδρο. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» λιτά και λακωνικά περιγράφει το κορίτσι που όπως λέει «μεγάλωσε μαζί με τα δικά μου παιδιά.» Ζούσε μόνο για το διάβασμα, τονίζει και προσθέτει πως: «ήταν τόσο ήσυχο παιδί, τόσο ήσυχο πλάσμα. Πήρε το πτυχίο της φαρμακοποιού και πήγε διακοπές.»

Όταν πληροφορήθηκε την είδηση, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, μάλιστα πριν ακούσει το τραγικό μαντάτο όπως λέει, είχε ένα κακό προαίσθημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόταν πως η τυχαία συνάντηση με συγχωριανό θα της επιφύλασσε τέτοια δυσάρεστη έκπληξη.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον της άτυχης 26χρονης, ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς αναφέρουν πως η νεαρή, αναχώρησε για τις καλοκαιρινές της διακοπές μαζί με φίλες και τους συντρόφους τους με προορισμό το νησί της Σίφνου. Άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, μαζί με τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της, αποβιβάστηκαν στη Φολέγανδρο.

Φολέγανδρος: Καρέ-καρέ τι έγινε την ημέρα του στυγερού εγκλήματος! «Δεν έχω καταλάβει γιατί το έκανα» - Οι ισχυρισμοί του 30χρονου για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Στις καταθέσεις του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Φολεγάνδρου περιέγραψε καρέ καρέ τι έγινε την ημέρα του στυγερού εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o 30χρονος έδωσε στην αστυνομία δυο καταθέσεις. Παράλληλα, εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το έγκλημα της Φολεγάνδρου, με τον Δημήτρη Βέργο να βρίσκει υπερασπιστική γραμμή στο ζήτημα της ψυχικής υγείας.

Φολέγανδρος: Τι ισχυρίστηκε στις καταθέσεις του ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

O 30χρονος ισχυρίστηκε ότι με τη Γαρυφαλλιά τον τελευταίο καιρό και κυρίως μετά την καραντίνα δεν τα πήγαιναν καλά. Αυτό το ταξίδι στην Φολέγανδρο, όπως ισχυρίστηκε, ήταν μια ύστατη προσπάθεια να μη χωρίσουν.

Στο νησί έφθασαν την Τρίτη 13 Ιουλίου. Την μοιραία μέρα έκαναν μπάνιο στη θάλασσα στην περιοχή της Λυγαριάς. Ενώ πήραν τον δρόμο της επιστροφής χάθηκαν και έτσι ξεκίνησε ο καυγάς.

Όπως ισχυρίστηκε ο 30χρονος, ο ίδιος έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου. Ο καυγάς πήρε μεγάλες διαστάσεις και στη συνέχεια την έσπρωξε στη θάλασσα. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κατέβηκε για να τη βγάλει από τη θάλασσα.

Μπήκα στο νερό για να τη βγάλω. Προσπάθησα να της κάνω ανάνηψη με όσες γνώσεις διέθετα. Τότε κατάλαβα ότι η Γαρυφαλλιά ήταν νεκρή. Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Την παράτησα και έφυγα.

Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος για πρώτη φορά φέρεται να ζήτησε συγνώμη στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε, λέγοντας:

Ζητώ συγνώμη από τους ανθρώπους που πλήγωσα. Το έχω μετανιώσει και δεν έχω καταλάβει γιατί το έκανα.

Επίσης, και στις δυο καταθέσεις του, ο 30χρονος υποστήριξε ότι δεν την χτύπησε πριν τη σπρώξει στη θάλασσα. Ωστόσο, ο μώλωπας στο μάτι της Γαρυφαλλιάς τον διαψεύδει. Στο «μικροσκόπιο» του ιατροδικαστή είναι και ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι της, αλλά και το DNA που βρέθηκε στα νύχια της. Αν αποδειχθεί ότι ανήκει στο δράστη σήμαινε ότι η 26χρονη πάλεψε για να σωθεί. Ο 30χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share