Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Φολέγανδρος: Έπαιρνε φάρμακα κατά της σχιζοφρένειας ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς! (Φωτογραφία-ντοκουμέντο)

Εξελίξεις στην στυγερή δολοφονία της 26χρονης

21 Ιουλίου 2021 14:09
Φολέγανδρος: Έπαιρνε φάρμακα κατά της σχιζοφρένειας ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς! (Φωτογραφία-ντοκουμέντο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φολέγανδρος: Έπαιρνε φάρμακα κατά της σχιζοφρένειας ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς! Ο συνήγορος της οικογένειας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, με δημόσια τοποθέτησή του το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου, υποστήριξε πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι όποιες αποκαλύψεις αφορούν στα ψυχιατρικά προβλήματα του δράστη.

Η zougla.gr σήμερα δημοσιεύει έγγραφο-συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά στη θεραπευτική αγωγή του Δημήτρη Βέργου, την οποία ακολούθησε το χρονικό διάστημα 17/2/20 έως και 26/6/20.

Η συνταγογράφηση αναφέρεται στο σκεύασμα Rispelen, αντιψυχωσικό φάρμακο για ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια, και αφορά σε χάπια των τεσσάρων και των τριών μιλιγκράμ.

Οι ημερομηνίες οι οποίες αναγράφονται στη συνταγογράφηση είναι 17/2/20, 17/3/20, 17/3/20, 17/3/20, 5/6/20, 7/6/20 και 26/6/20.

Το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ

Έπαιρνε φάρμακα κατά της σχιζοφρένειας ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που διαθέτει το zougla.gr, ο Δημήτρης Βέργος, μία βδομάδα πριν αναχωρήσει για διακοπές στη Φολέγανδρο με τη Γαρυφαλλιά, είχε επισκεφθεί ψυχίατρο. Από την πληροφορία αυτή προκύπτει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο δράστης δεν αισθανόταν καλά και προφανώς ένιωσε την ανάγκη να επισκεφθεί τον ειδικό γιατρό του. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διάγνωση -και μάλιστα πρόσφατη- και πως ενδεχομένως να υπάρχει και νέα φαρμακευτική αγωγή.

Όλα αυτά θα καταδειχθούν στη συνέχεια της έρευνας. Ωστόσο υπάρχει και η πληροφορία πως κατά τη σύλληψη του Δημήτρη Βέργου στη Φολέγανδρο βρέθηκε πάνω του ποσότητα του σκευάσματος Rispelen, που του είχε συνταγογραφηθεί.

Τι είναι το Rispelen

Το Rispelen είναι ένα αντιψυχωσικό φάρμακο που ανήκει σε μια νέα κατηγορία αντιψυχωσικών ουσιών παραγώγων της βενζισοξαζόλης.

Το Rispelen ενδείκνυται για τη θεραπεία ομάδων ασθενών με σχιζοφρένεια, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου ψυχωσικού επεισοδίου, των οξειών σχιζοφρενικών εξάρσεων, της χρόνιας σχιζοφρένειας και άλλων ψυχωσικών καταστάσεων, στις οποίες θετικά συμπτώματα (όπως ψευδαισθήσεις, παραληρητικές ιδέες, διαταραχές σκέψης, εχθρικότητα, καχυποψία) ή/και αρνητικά συμπτώματα (όπως άμβλυνση του συναισθήματος, συναισθηματική και κοινωνική απόσυρση, δυσκολία στην ομιλία) είναι έντονα.

Το Rispelen επίσης απαλύνει τις διαταραχές του συναισθήματος (όπως κατάθλιψη, συναισθήματα ενοχής, άγχος) που συσχετίζονται με τη σχιζοφρένεια. Το Rispelen® είναι επίσης αποτελεσματικό στη διατήρηση της κλινικής βελτίωσης κατά τη διάρκεια συνεχούς θεραπείας σε ασθενείς που έχουν δείξει ανταπόκριση στην αρχική θεραπεία.

Το Rispelen ενδείκνυται για τη συμπτωματική αγωγή των σοβαρών διαταραχών συμπεριφοράς σε ασθενείς με άνοια, στους οποίους συμπτώματα όπως επιθετικότητα (λεκτικές εκρήξεις-ξεσπάσματα, σωματική βιαιότητα), διαταραχές δραστηριότητας (διέγερση, ταραχή) ή ψυχωσικά συμπτώματα είναι έντονα και κάνουν τον ασθενή να υποφέρει ή τον οδηγούν σε ανικανότητα και πιθανό κίνδυνο ή αυτοτραυματισμό.

Πηγή: zougla.gr

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share