Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χρυσούλα Βλάχου: Η προ 10ετιας Καρολάιν που δεν είδε το "φως" της δημοσιότητας! Ποια ήταν η γυναίκα που σκότωσε ο άνδρας της μέσα στο σπίτι τους στην Κοζάνη;

«Το τέρας να μείνει μέσα ισόβια» υπογραμμίζει ο αδελφός του θύματος.

29 Ιουνίου 2021 08:03
Χρυσούλα Βλάχου: Η προ 10ετιας Καρολάιν που δεν είδε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν και ο 48χρονος σήμερα συζυγοκτόνος καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019, σε δεύτερο βαθμό, σε ισόβια ποινή φυλάκισης χωρίς ελαφρυντικά, ο ίδιος άσκησε έφεση πριν έναν μήνα και ενδέχεται να αποφυλακιστεί νωρίτερα καθώς ο εισαγγελέας πρότεινε να αναγνωριστεί στον δράστη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη» προσθέτει η αδελφή της αδικοχαμένης Χρυσούλας Βλάχου.

Σε μια υπόθεση που θυμίζει πολύ την δολοφονία της Καρολάιν στα Γλύκα Νερά, με τον σύζυγο της Χρυσούλας Βλάχου να την πιάνει και να χτυπάει το κεφάλι της στην σκάλα και έπειτα να πέφτει σε αντιφάσεις λέγοντας ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατό της.

«Αυτό που έζησε η Καρολάιν, το έζησε η αδερφή μου» προσθέτει η αδελφή του θύματος.

Το χρονικό του φρικτού εγκλήματος

Στις 23 Αυγούστου 2010, η 31χρονη γυναίκα βρίσκεται νεκρή μέσα στο σπίτι της σε μια λίμνη αίματος. Το γεγονός θεωρείται και καταγράφεται ως ατύχημα, όπως επικαλέστηκε ο σύζυγός της. Ότι δηλαδή η άτυχη γυναίκα έπεσε από την εσωτερική σκάλα του σπιτιού τους.

Σε δεύτερο χρόνο και έπειτα από τρεις μέρες, οι οικείοι της άτυχης γυναίκας ενημερώνονται από την Αστυνομία ότι θα πρέπει να γίνει αυτοψία στον χώρο, αφού ο ιατροδικαστής μέσω των φωτογραφιών που είχε στην κατοχή της η αστυνομία υποδεικνύει ότι πρόκειται για χώρο εγκλήματος και όχι ατυχήματος.

Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει αναλυτικά τα τραύματα του θύματος, όπως αναφέρει ο ιατροδικαστής, το θύμα δέχτηκε «πλήξεις από αμβλύ όργανο».

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία της Χρυσούλας Βλάχου, ο σύζυγός της βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή και εισαγγελέα όπου απολογείται και ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος του για δολοφονία της συζύγου του, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ορίζεται δικάσιμος.

Πρωτόδικα, τον Ιανουάριο του 2017 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Φλώρινας, ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου κρίνεται ομόφωνα ένοχος και καταδικάζεται σε 20ετη ποινή φυλάκισης, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ίδιος.

Σε δεύτερο βαθμό, στην εκδίκαση της Έφεσης, τον Ιούλιο του 2019, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και καταδικάστηκε για τη δολοφονία της συζύγου του, χωρίς κανένα ελαφρυντικό με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου εκκρεμεί και αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share