Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σταύρος Δογιάκης: Γιατί βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση της «αυτοκτονίας»; – Τι λένε για τη σχέση του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;

Πληροφορίες θέλουν τον 53χρονο επιχειρηματία να είχε στενές σχέσεις με τον πιλότο που ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά

28 Ιουνίου 2021 14:12
Σταύρος Δογιάκης: Γιατί βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση της «αυτοκτονίας»; – Τι λένε για τη σχέση του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το «παιχνίδι» των διαρροών την ώρα που κηδευόταν ο 53χρονος επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης, καθώς δημοσιεύματα υποστήριζαν πως ο συνιδιοκτήτης της διάσημης ταβέρνας «Κρητικός» δεν είχε αποθηκευμένο τον αριθμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Πληροφορίες θέλουν τον 53χρονο επιχειρηματία να είχε στενές σχέσεις με τον πιλότο που ομολόγησε τη δολοφονία της Καρολάιν στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τους δύο άνδρες είχαν τόσο στενή φιλία που πήγαιναν μαζί και βόλτες με το ελικόπτερο, ενώ αναφέρουν πως μετά τη σύλληψη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο Σταύρος Δογιάκης είχε πέσει σε κατάθλιψη και έδειχνε σαν να τον απασχολεί κάτι σημαντικό.

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση των συγκεκριμένων πληροφοριών υπήρξε άρθρο στην «ναυαρχίδα» των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, το οποίο απαντούσε στην συγκεκριμένη «φημολογία» (όπως την χαρακτήρισε). Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο το τηλέφωνο του Σταύρου Δογιάκη δεν έχει «μιλήσει» ακόμα, αλλά θεωρείται πως δεν είχε επικοινωνία με τον πιλότο, αυτό ενώ όπως αναφέρει το τηλέφωνο ακόμα δεν έχει «μιλήσει»…

Παράλληλα αναφέρει ότι σύμφωνα με νέες διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ ο Δογιάκης δεν είχε αποθηκευμένο το τηλέφωνο του πιλότου. Παρόλα αυτά πάλι παρατηρείται μία βιασύνη να κλείσει η υπόθεση, από το ίδιο ΜΜΕ που ανέφερε πως ο θάνατος του Δογιάκη οφείλεται σε αυτοκτονία, παρόλο που υπάρχουν πολλές αμφιβολίες πλέον από ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστό Δογιάκης και Αναγνωστόπουλος ζούσαν στην ίδια περιοχή: Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Λαυρίου «χωρίζει» τα Γλυκά Νερά (όπου ζούσε ο Αναγνωστόπουλος) από την Κάντζα Παλλήνης (όπου βρίσκεται η ταβέρνα “Κρητικός”). Σε ευθεία γραμμή το σπίτι από την ταβέρνα απέχουν λιγότερο από ενάμισι χιλιόμετρο, ενώ η ταβέρνα είναι όχι μόνο η πιο γνωστή στην περιοχή, αλλά σε όλη την Αθήνα.

Σταύρος Δογιάκης: Γιατί βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση της «αυτοκτονίας»; – Τι λένε για τη σχέση του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;

Προφανώς αυτό και από μόνο του δεν φτάνει για να συνδέσει του δύο άνδρες, όμως σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές πηγές οι δύο άνδρες γνωρίζονταν, αυτό θεωρείται σχεδόν βέβαιο. Φυσικά να τονίσουμε εδώ πως σε καμία περίπτωση, ακόμα και αν γνωρίζονταν, δεν ανέφερε κανείς πως οι δύο περιπτώσεις συνδέονται, ακόμα και αν οι δύο άνδρες ήταν στενοί φίλοι οι δύο θάνατοι (της Καρολάιν και του Δογιάκη) δεν δείχνουν να συνδέονται, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεγάλο όμως ερώτημα είναι το γιατί κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν άμεσα την υπόθεση του Δογιάκη, είτε διαρρέοντας σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τον θάνατο του ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ακόμα και αν έγινε με δύο σφαίρες, είτε διαρρέοντας πως δεν ο Δογιάκης δεν είχε αποθηκευμένο το τηλέφωνο του Αναγνωστόπουλου.

Να σημειώσουμε πως οι ίδιοι διέρρευσαν το ημερολόγιο της Καρολάιν για την οποία διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.

Τι λένε οι ιατροδικαστές για την «αυτοκτονία» Δογιάκη

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο Δογιάκης έδωσε τέλος στη ζωή του, όμως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε νεκρός, «μαρτυρούν» ότι η υπόθεση φέρεται να μην αφορά αυτοχειρία.

Ο ειδικός ερευνητής Μανώλης Σφακιανάκης ο οποίος είναι και φίλος της οικογένειας, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αποκάλυψε ότι η αστυνομία, παρά το πόρισμα του ιατροδικαστή, ερευνά την υπόθεση θανάτου του επιχειρηματία ως έγκλημα.

«Η Αστυνομία και η Ασφάλεια Αττικής αυτή τη στιγμή που μιλάμε, διερευνά την υπόθεση θανάτου του Σταύρου Δογιάκη ως έγκλημα. Το γνωρίζω από πρώτη πηγή ότι η αστυνομία το διερευνά ως έγκλημα. Άρα αυτοί που πιστεύουν ότι είναι μια αυτοκτονία, ας το αφήσουνε πιο πέρα αυτό.

Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει και όταν βγάλει επίσημο δελτίο ότι πρόκειται για αυτοκτονία, θα πειστώ και εγώ ο ίδιος. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι ένα. Πώς αυτός ο άνθρωπος μέσα σε πέντε μέρες άλλαξε χαρακτήρα, διάθεση, τα πάντα. Άρα το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα. Γιατί τις τελευταίες 5 μέρες πριν τον θάνατό του άλλαξε η διάθεσή του; Ξέρω τα δύο αδέρφια 25 χρόνια, ποτέ δεν τους έχω δει σε κόντρες και μαλωμένους» τόνισε ο κ. Σφακιανάκης.

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά σχολιάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook τρία σημεία στα οποία έχει οδηγηθεί με τις επιστημονικές της γνώσεις, όπως αναφέρει:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Γλυκά Νερά. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

  1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.
  2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.
  3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών»

Σταύρος Δογιάκης: Γιατί βιάζονται να κλείσουν την υπόθεση της «αυτοκτονίας»; – Τι λένε για τη σχέση του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο;

Τα παράδοξα της «αυτοκτονίας» Δογιάκη

Ο 53χρονος επιχειρηματίας Σταύρος Δογιάκης, εντοπίστηκε νεκρός την Τρίτη 22 Ιουνίου, έξω από το αυτοκίνητό του σε περιοχή του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή.

Ο άνδρας βρέθηκε νεκρός με ένα τραύμα στο κεφάλι και ένα διαμπερές τραύμα στον κορμό, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ένα πιστόλι και ένα κουτί με χρήματα. Την εξαφάνισή του είχε δηλώσει ο αδερφός του την 21η Ιουνίου στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης και ενεργοποιήθηκε και ο μηχανισμός Μissing Αlert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Παρόλο που βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα με το οποίο ο νεκρός άνδρας ορίζει τον νόμιμο κληρονόμο του τον αδερφό του, ερωτήματα εγείρονται από το γεγονός πως, όπως κατέθεσε ο τελευταίος στην αστυνομία, το τελευταίο διάστημα ο 53χρονος είχε αποχωρήσει από την επιχείρηση που διατηρούσαν μαζί, μεταβιβάζοντάς του το μερίδιό του έναντι 650.000 ευρώ.

Άλλο ένα περίεργο σημείο της υπόθεσης, είναι το γεγονός πως ο άνδρας είχε δύο τραύματα από σφαίρες. Αστυνομικές πηγές που μεταφέρονται από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο, κάνουν λόγο για πρώτη προσπάθεια του άνδρα να αυτοκτονήσει πυροβολώντας τον εαυτό του στην καρδιά, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει δημιουργώντας διαμπερές τραύμα, και αφού απέτυχε, υπήρξε η δεύτερη προσπάθεια με τη σφαίρα στον κρόταφο, όπου και κατέληξε.

Παράλληλα, όπως δηλώνουν άτομα του στενού κύκλου του θανόντα ο άνδρας πρόσεχε τη διατροφή του και σχεδίαζε να ανοίξει νέα, δική του επιχείρηση, η οποία σύντομα θα ολοκληρωνόταν.

«Ο Σταύρος συμμετείχε σε επένδυση μισού εκατ. ευρώ σε καφέ μπαρ στην περιοχή του Χολαργού» λέει το πρόσωπο από το φιλικό του περιβάλλον. «Είναι δυνατόν να σχεδίαζε να αυτοκτονήσει και παράλληλα ετοίμαζε τη νέα του δουλειά, επενδύοντας κόπους μιας ολόκληρης ζωής; Το μαγαζί ήταν σχεδόν έτοιμο να ανοίξει. Είχε γίνει έναρξη στην Εφορία και σύντομα θα ολοκληρώνονταν οι εργασίες κατασκευής του. Είναι πολλά που πρέπει να ψάξει η αστυνομία και ελπίζω πως οι έρευνες θα οδηγηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share