Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτά θα θυμάται η μικρή Λυδία από τον φόνο της μητέρας της - Τι ισχύει για την επιμέλεια της

«Πόλεμος» μεταξύ των οικογενειών - Τα «τραύματα» που μπορεί να κουβαλά μετά το αποτρόπαιο σκηνικό στη μεζονέτα

24 Ιουνίου 2021 21:28
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτά θα θυμάται η μικρή Λυδία από τον φόνο της μητέρας της - Τι ισχύει για την επιμέλεια της
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Πολλοί μπορεί να πιστεύουν, ότι η μικρή Λυδία μπορεί να μην έχει καμία ανάμνηση από όσα έγιναν στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά αντιθέτως φαίνεται πως αρκετά θα αποτυπωθούν πάνω της μελλοντικά.

Η ψυχίατρος και ψυχοθεραπεύτρια, Άλκηστις Ηγουμενάκη, αναφέρθηκε στην μετα-ανάλυση, εξηγώντας πως αφορά δύσκολες και μακροχρόνιες εργασίες στις οποίες πρέπει οι ψυχολόγοι να δουν πως εξελίχτηκαν οι άνθρωποι μετά από χρόνια, τη στιγμή που νέα στοιχεία έρχονται στην φόρα για το φονικό.

«Υποσυνείδητα έχει αποθηκεύσει εμπειρίες που μπορεί να το οδηγήσει μετέπειτα σε προβλήματα, όπως στρες. Υποσυνείδητα αποθηκεύεται κάτι που δημιουργεί άγχος, φόβος και το βλέπουμε ότι εμφανίζεται αργότερα».

«Εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι, αλλά σύμφωνα με τις μετα-αναλυσεις τα παιδιά αυτά έχουν ευαισθησία στο πως αντιδρούν στο στρες, αγχωτικές διαταραχές και καταθλίψεις».

Επιπλέον, τόνισε πως έρευνες έχουν δείξει πως τα έμβρυα γυναικών που έχουν υποστεί βία έχουν καταγράψει αυτά τα περιστατικά στο υποσυνείδητό τους.

«Πόλεμος» για τη μικρή Λυδία - Ζητά από κοινού επιμέλεια η οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η αντίδραση ήρθε από την οικογένεια του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, καθώς μέσω του νομικού παραστάτη της, Γιάννη Κώτσου, ζητά την από κοινού επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται να κατανεμηθεί ο χρόνος ως προς την άσκηση της επιμέλειας της μικρής, η οποία θα μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο, τη στιγμή που έρχονται νέες αποκαλύψεις για τη στιγμή του φόνου.

Όπως αναφέρεται στην αίτηση η ομαλή ανάπτυξη του παιδιού «εξασφαλίζεται με την εναλλασσόμενη κατοικία, ως εκ της οποίας διατηρείται και οικοδομείται στενή συναισθηματική σχέση αμφοτέρων των οικογενειών με την ανήλικη εγγονή μας, με στοργή, φροντίδα και υπομονή, για την εκτέλεση του έργου όλων μας έναντι της εγγονής μας, για τη σωστή ανατροφή και διαπαιδαγώγησή της και την κάλυψη των υλικών και συναισθηματικών της αναγκών» ενώ παράλληλα σημειώνουν πως πληρούν τα απαιτούμενα εχέγγυα.

«Το συμφέρον της ανήλικης εγγονής μας ΛΥΔΙΑΣ, το οποίο αποσκοπεί στην ανάπτυξή της σε μία υπεύθυνη, ανεξάρτητη και ψυχικά υγιή προσωπικότητα, επιβάλει την ανάθεση της άσκησης της επιμέλειας από κοινού. Η χρονική, ήτοι η εναλλασσόμενη άσκηση της επιμέλειας της μικρής ΛΥΔΙΑΣ εξασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή και των δύο πλευρών στην ανατροφή της, ενισχύει τους δεσμούς της με τους πάππο και μάμμη αμφοτέρων των γραμμών και αυταπόδεικτα περιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τραγική απώλεια της μητέρας της» υποστηρίζουν και προσθέτουν «είναι βέβαιο ότι θα συνεχισθεί το ήδη υφιστάμενο και απολύτως απαραίτητο κλίμα γαλήνης και ηρεμίας μεταξύ των δύο οικογενειών, που είναι αναγκαίο για την ομαλή ανάπτυξη και απρόσκοπτη εξέλιξη της προσωπικότητος της ΛΥΔΙΑΣ.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, εν όψει του γνωστού τραγικού γεγονότος, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ψυχική ισορροπία και ομαλή ανάπτυξη της ως άνω ανήλικης εγγονής μας . Διότι η άσκηση της επιμέλειας, η ανατροφή και η επικοινωνία ΔΕΝ είναι και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι μέσον τιμωρίας και μάλιστα ημών των αναιτίων, που έχουμε ως μόνον μέλημά μας τη ΛΥΔΙΑ και τη σωστή και ισορροπημένη ανατροφή και εν γένει ανάπτυξή της».

Νωρίτερα , κατέθεσε αίτημα στην Εισαγγελία η μητέρα της άτυχης Καρολάιν ζητώντας την αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδίας.

Πάντως το θέμα αναμένεται να έχει κριθεί από την αρμόδια εισαγγελία τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Διαφωνεί η οικογένεια της Καρολάιν - Θέλει αποκλειστική επιμέλεια

Την αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας ζήτησαν κι επισήμως από τον εισαγγελέα οι γονείς της 20χρονης Καρολάιν.

Με αγωνία αναμένει την απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της εγγονής της η μητέρα της αδικοχαμένης Καρολάιν, η οποία μέσω του δικηγόρου της στέλνει σαφές μήνυμα.

Τα νεογνά σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μπορεί να αποθηκεύσουν εμπειρίες βίας ιδίως αν μιλάμε για οικογενειακή βία.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share