Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Όταν ο Μπάμπης έκανε... φιγούρα στον Σπύρο Σούλη - Το προσωπείο πίσω από τον εγκληματία

Πριν από 8 χρόνια και πριν γνωρίσει την Καρολάιν είχε βγει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα!

24 Ιουνίου 2021 19:50
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Όταν ο Μπάμπης έκανε... φιγούρα στον Σπύρο Σούλη - Το προσωπείο πίσω από τον εγκληματία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είναι, ασφαλώς, το πρόσωπο του τελευταίου μήνα και παραπάνω, ειδικά μετά από όσα αποκαλύφθηκαν για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με τον ίδιο να επιθυμεί από παλιά να έχει... επαφή με τις κάμερες.

Αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή αφού είχε επικοινωνία με τους περισσότερους δημοσιογράφους σε όλα σχεδόν τα μέσα μέσω sms πριν την ομολογία, αλλά και μετά «μοίραζε» δηλώσεις μέσω του συνηγόρου του, τη στιγμή που πλέον κοντεύει να χάσει την κόρη του.

Ο Μπάμπης, μάλιστα, εντοπίζεται στα πρώτα του βήματα με τη δημοσιότητα, το 2013, προπαραμονή των Χριστουγέννων. Τότε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν σε ηλικία 25 ετών και δεν είχε γνωρίσει ακόμα την Καρολάιν στην Αλόννησο.

Η εταιρεία του τότε είχε διοργανώσει μία χριστουγεννιάτικη γιορτή για το Χαμόγελο του Παιδιού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Πάχη Μεγάρων όπου μοίρασαν δώρα στα μικρά παιδιά.

Στο πλάνο στο 01:26 λεπτό φαίνεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σε ηλικία 25 ετών να πίνει το ποτό του και να χαμογελάει, χωρίς καν να φαντάζεται τι θα έκανε ο ίδιος 8 χρόνια αργότερα.

Δύο χρόνια αργότερα, η εκπομπή του Σπύρου Σούλη «Ζόρικα Επαγγέλματα» από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, βρίσκεται πάλι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Πάχη Μεγάρων. Πλέον εκεί ο 33χρονος τώρα πιλότος σε ηλικία 27 ετών φαίνεται να παρακολουθεί τις οδηγίες των ανωτέρων του.

Πλέον ο ίδιος πιλοτάρει κανονικά τότε και φαίνεται σαφώς πιο νεαρός, χωρίς γένια αλλά φαίνεται και τότε πως διατηρεί αυτό το ψυχρό ύφος από τότε.

Η «μάσκα» πίσω από έναν αμετανόητο φονιά

Στο πρόσωπο του έβλεπαν το κάλο παιδί, που ήταν πάντα ευγενικό και ήρεμο. Η συμπεριφορά του στο κοινωνικό του περιβάλλον από τη ζωή του στο παρελθόν, σε τίποτα δεν συνδέεται με το χαρακτήρα ενός δολοφόνου που θα σκότωνε την αγαπημένη του σύζυγο και το σκύλο του, πάνω σε ένα καβγά όπως ισχυρίζεται.

«Από περιγραφές, όμως, συναδέλφων του ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι. Αυτό δείχνανε. Μου έχει κάνει εντύπωση πως σκότωσε και τον σκύλο του. Αυτό μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα γιατί μέσα σε έναν καυγά μπορείς να κάνεις ένα έγκλημα σε έναν άνθρωπο που σου έχει κάνει κάτι αλλά το ζώο τι φταίει;» λέει συνεργάτης του συζυγοκτόνου.

Στο παρελθόν, ο 32χρονος πιλότος, προσγειώσε το ελικόπτερο για να μοιράσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα σε παιδία στο πλαίσιο φιλανθρωπικής εκδήλωσης. Το αγγελικό του πρόσωπο και η ευγένειά του ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που έκαναν τον προϊστάμενο της εταιρείας του να τον επιλέγει ως εκπρόσωπο τον κοινωνικών εκδηλώσεων.

«Από το 2016 τον γνωρίζω και ανά τακτικά χρονικά διαστήματα τον έβλεπα και φέτος τον είχα δει και πριν το συμβάν είχαμε βρεθεί συμπωματικά σε ένα ραντεβού που είχα στην εταιρεία» προσθέτει ο συνεργάτης του πιλότου.

Το 2015 να φωτογραφίζεται με ένα ανήλικο παιδί τη στιγμή που το δίνει τα δώρα του Άι Βάσιλη. Χαρακτηριστικό είναι το συγκρατημένο χαμόγελο του και το μυστικοπαθές βλέμμα του. Η εικόνα που είχε στις κοινωνικές σχέσεις ήταν άρτια, δηλαδή δεν φαινόταν κάτι. Είχε ένα στιλ πιο μαζεμένο από ξέρω εγώ άλλους αλλά δεν ήταν κάτι που θα σε ανησυχεί.

Αν και ο 33χρονος πιλότος, κάθε χρόνο περνούσε από ψυχολογικά τεστ, πότε δεν είχε δώσει κάποια ένδειξη ψυχολογικής αστάθειας στις αξιολογήσεις του.

«Κάθε χρόνο. Γιατί ο άνθρωπος αυτός πετάει με άλλους ανθρώπους. Έχει στα χέρια του ζωές ανθρώπων, δεν μπορεί να έχει κάποια ψυχολογικά πρόβλημα οποιασδήποτε μορφής και να μπορεί να πετάει με επιβάτες. Νομίζω ότι το πλαίσιο δεν είναι το σωστό. Θα μπορούσανε να είχανε προλάβει κάτι. Αλλά δεν έδειχνε κάτι».

Με περηφάνια και τη στάση τους σώματός του να δείχνει επιβολή και εξουσία, ο Μπάμπης Αναγνωστοπούλος φωτογραφίζεται το 2014 πάνω στην μηχανή του. Εκτός από τις πτήσεις, η δεύτερη μεγάλη του αγάπη ήταν το motocross. Ο εκπαιδευτής του θυμάται την εντύπωση που του έκανε όταν τον γνώρισε.

«Και να τον βοηθήσω να μπει στο χόμπι και να… ουσιαστικά να τον καθοδηγήσω στο πως να ξεκινήσει και να κάνουμε, να πηγαίνουμε και μαζί. Να τον βοηθήσω να γνωρίσει κάποιους ανθρώπους.Είχε βρει μια μοτοσικλέτα, έτσι σχετικά παλιά, την πήραμε να την φτιάξουμε, τον βοήθησα εγώ με κάτι γνωστούς μου που είχα να πάρει εξοπλισμό για να ξεκινήσει» λέει ο εκπαιδευτής του 32χρονου συζυγοκτόνου.

Ο 32χρονος ασχολήθηκε με το motocross για 3 με 4 χρόνια. Το 2017 γνώρισε την Καρολάιν, ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και σίγα σιγά σταμάτησε να ασχολείται με τις μηχανές.

«Μου είπε ότι είχανε, δεν μου ανέφερε αυτά που έμαθα τώρα ότι είχε αποβολή, κάποια προβλήματα υγείας και αυτά. Δεν είχα εικόνα για αυτά αλλά μου είπε ότι έχει ένα κοριτσάκι και αυτά και είναι πολύ καλά» προσθέτει ο εκπαιδευτής.

Ακούγοντας φίλους και συνεργάτες να περιγράφουν το παρελθόν του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου είναι σαν να μιλάνε για ένα τέλειος διαφορετικό άνθρωπο από την εικόνα του ψυχρού εκτελεστή που υποκρίνονταν για 37 μέρες τον θλιμμένο χήρο που του στέρησαν βίαια την αγαπημένη του σύζυγό του.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που νιώθω διότι είναι μαζί με απογοήτευση, με λύπη, όλα μαζί, και για την κοπέλα. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω είναι και σοκ και κάτι το οποίο δεν υπήρχε ούτε καν στο πίσω μέρος του μυαλού του δικού μου, ότι μπορούσε ο μπάμπης να κάνει αυτό το έγκλημα» τονίζει ο ίδιος.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος εν τέλει είναι αυτός ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεγελάσει συγγενείς και φίλους και να αγκαλιάζει με θράσος την πεθέρα του, παρηγορώντας της για την δολοφονία της κόρης της, που ο ίδιος είχε καθ’ομολογιαν διαπράξει.

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share