Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γλυκά Νερά - Eπιμέλεια μικρής Λυδίας: «Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα»

Η εκτίμηση του Νίκου Αγαπηνού για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

24 Ιουνίου 2021 09:47
Γλυκά Νερά - Eπιμέλεια μικρής Λυδίας: «Στον πιλότο θα αφαιρέσουν τη γονική μέριμνα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν σταματούν οι εξελίξεις για τη συζυγοκτονία στα Γλυκά Νερά. Όλο το πανελλήνιο παρακολουθεί με ενδιαφέρον το θέμα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, η οποία στερήθηκε τη μητέρα της από τόσο νωρίς.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Νίκος Αγαπηνός, κατέθεσε τη γνώμη του σχετικά με το ζήτημα της συνεπιμέλειας του άτυχος παιδιού, αλλά και στο κατά πόσο θα αναγνωριστούν στον δολοφόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ελαφρυντικά.

«Θα υπάρξουν αποφάσεις των αρμοδίων θεσμικών οργάνων και κρίνω ότι ότι προς το παρόν θα αποφανθούν την αφαίρεση της γονικής μέριμνας από τον πατέρα. Έτσι, δεν θα τίθεται θέμα ευνοϊκής μεταχείρισης, καθώς δεν θα θεωρείται ότι έχει γονεϊκά καθήκοντα. Πιστεύω ότι θα απαγορευθεί κάθε επικοινωνία ανάμεσα στο παιδί και στον πατέρα. Ο πατέρας μπορεί να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού μόλις βγει από τη φυλακή, αλλά οι πιθανότητες μίας τέτοιας δικαίωσης είναι μηδενικές», δήλωσε.

«Όταν βγει ο πατέρας από τη φυλακή, η Λυδία θα είναι 15-16 ετών, οπότε θα είναι σε θέση να αποφασίσει μόνη της», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανέφερε πως:

«Ερευνάται και το πως έχει ζήσει ένας άνθρωπος μέχρι να τελέσει ένα έγκλημα. Έχει λευκό ποινικό μητρώο, οπότε έχει τις προϋποθέσεις του νόμου για να του αναγνωριστούν κάποια ελαφρυντικά. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα συμβεί αυτό, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Στον δεύτερο βαθμό που γίνεται μία δίκη αποστασιοποιημένη χρονικά από το ίδιο το γεγονός και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα πράγματα αλλάζουν πολλές φορές».

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Αγγελική Νικολούλη ήξερε ότι ο πιλότος είναι ο δολοφόνος - Πώς τον «παγίδεψε»

Η Αγγελική Νικολούλη είναι γνωστή για την εξαιρετική της ικανότητα ως ρεπόρτερ, με την εκπομπή της να έχει βοηθήσει σε σπουδαίο βαθμό στην εξιχνίαση υποθέσεων και φαίνεται, τελικά, πως οδήγησε και στη λύση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά.

Μία εβδομάδα μετά το φινάλε του «Φως στο Τούνελ» για τη φετινή σεζόν, οι καταιγιστικές εξελίξεις στις έρευνες για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που οδηγούν πιθανότατα στην εξιχνίασή του, κάνουν την Αγγελική Νικολούλη να παραμένει στις επάλξεις.

Μάλιστα, στο twitter, όπου επικρατεί οργή για το δολοφόνο, κυκλοφορεί ένα μήνυμα τις τελευταίες ώρες, που μεταφέρει με βεβαιότητα ότι η Αγγελική Νικολούλη ήξερε εδώ και τρεις εβδομάδες τον δολοφόνο, αλλά δεν μπορούσε να τον αποκαλύψει.

Γλυκά Νερά Νικολούλη

Τι της έλεγε ο πιλότος

Όταν ακόμα οι έρευνες για τη άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά βρίσκονταν ουσιαστικά στο σκοτάδι, ο 32χρονος σύζυγός της είχε μιλήσει στη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη θέλοντας να βάλει τέλος στις φήμες και σενάρια που οργίαζαν για το τι συνέβη στο σπίτι τους στην οδό Παναγούλη.

Μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αναφορά στην ψυχολόγο που επισκεπτόταν η σύζυγός του. Σε επικοινωνία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη, μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Πραγματικά δεν ξέρω ποιος σκέφτηκε ότι η ψυχολόγος που πήγαμε αφού γέννησε η γυναίκα μου έχει οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. Έχω ακούσει εικασίες και εικασίες, αλλά ότι θα βοηθήσει η ψυχολόγος μας στο να βρεθούν οι δράστες, είναι με διαφορά η πιο άκυρη».

 

Έγκλημα

Ροή ειδήσεων

Share